Ar MTB pa pilsētu - kāpēc ne?

tipiska dažu ļautiņu attieksme - mēģina uzspiest savu “PAREIZO” viedokli. nez tikai kāda no tā jēga? pašam lepnums par sevi vai vienkārši tukši padzesēt muti?

Sauc viņus vārdos, savādāk tukši dzesē muti.

tak reckur paskaties tēmas aizsācejs un vēl pāris komentētāji. katrs brauc kā grib, ar ko grib un ar ko var atļauties - tāds ir mans uzskats. kaut vai ar karbona šosejnieku pa apmalēm

cyclo cross rulee

Mašīnas jau nu pilsētā brauc uz 60kmh… ja vien nav M uz jumta :))))

Mašīnas spidometrs parasti rāda mazliet vairāk nekā ir īstenībā. Teiksim, pa valdemāreni braucot, mašīnas spidometrs parasti rāda 50-60, bet aptuveni tādā pašā diennakts laikā braucot ar velo, sēžot kopējā plūsmā, datoriņš rāda ~40-45, ja arī kāds auto no manis lēnām atraujas, pie pirmās sabremzēšanās vai luksofora, es pēc pussekundes esmu viņam aizmugurē. Luksoforu zaļie viļņi tāpat ir uz ~40 km/h, un vidējais ātrums pilsētā ir zem 30. ;) Nu, ok tas jau kā kurā vietā, bet manos ikdienas maršrutos tā sanāk, ka ar 45 km/h ir atliektiem galiem. ;)

Mašīnas jau nu pilsētā brauc uz 60kmh… ja vien nav M uz jumta :))))[/quote]

Pa kurām ielām?

Tavs auto rāda vidējo? Ja rāda, tad apskaties, un secināsi to pašu, ko jau kādu laiku atpakaļ secināja pētnieki - vidējais auto ātrums pilsētā no 20. gs. 50-ajiem gadiem nav mainījies, un tas or robežās no 30-40 km/h.
Tādejādi normāls velosipēdists, automašīnām nekādi nevar traucēt.

Vai jūs visi korķos regulāri sēžat vai ? :D

Vai Tu regulāri neproti lasīt?
Atkārtošos - vidējais auto ātrums pilsētā ir 30-40 km/h. Tur iekšā ir arī regulārie vai neregulārie sastrāgumi. Kā arī - vai kā es tagad visus apdzinu par 2 luksoforiem - gadījumi.
Tas ir tā globāli. Londonā, piemēram, ar visiem milzu apvedceļiem utt. Vavg=7jūdzes/h.

Bet tas ir spams, ja gribi vairāk info, tad droši iekš e-pasta.

Nu labi paspamoshu es ar kaa 28" saimnieks

“1) vairs nelūza asis, neveidojās astotnieki un vispār pazuda līdzšinējās problēmas ar uzbraukšanu un nobraukšanu no apmalēm”

asis man taas pashas kas 26" taakaa ja luuza tad bij suudiigas asis, astotnieki - labs 28" ir stingraaks par videeju 26" ratu pie vienaadiem liimenjiem protams 28" buus nestabiilaaks, savu neesu spiechojis vai taisnojis jau 4 gadus, apmales ? pirms vinjaam sabremzeejos gan ar 26" gan ar 28" shinii gadiijumaa vis atkariigs no prasmeem un vinjaam uzlekt normaals 28" jau nav smagaaks pa 26", a nobraucot jau nav nekaada atshkjiriiba

'“2) kamera uz stikliem pārdurta, šķiet, vienreiz, bet ar veco velo - n-tās reizes”"

pumpainas riepas jau ir gan 28"gan 26" , riepas ar speciaaliem pretdrshanas slaanjiem arii, un prastas riepas kas duras cauri arii ir abiem izmeeriem

““3) nevienā brīdī nelikās, ka ar MTB būtu grūtāka braukšana dēļ mazajiem ratiem vai platajām riepām. Un ja arī ir - štrunts par to: var vairāk izmocīties/uzkačāties””

ar ko aatraaka un vieglaaka BRAUKSHANA var paskatiities TourDeFrance tur nez kaapeec neviens ar 26" nebrauc , a pilseetaa jau taada kjakareshanaas vien ir un tieshaam nekaada atshkjiriiba, galvenais lai pierasts pie raamja gjeometrijas

““4) kad ar veco velo aizdevos mežos, diez ko viegli nebija””

nebij pareizais 28" velo tips ,

““Gribētos domāt, ka pilsētnieki ir foršāk piemēroti valstīm, kur uz ceļiem nemētājas daudz stikla gabalu un nav 25-centimetrīgas apmales, nobraucot no “veloceliņa” (un Skandināvijā ar tādiem vien brauc - un pareizi dara). Tautas domas?””

mees esam paarejas ekonomika kuraas cilveekiem raksturiigi neracionaali leemumi , ja auto tad dzhips vai vismaz ar 2,5 l dzineeju, ja velo tad tikai MTB , ja TV tad lielaaks kaa kaiminjam, utt kaapeec taa ? nu taapeec ka visi taa dara … . Bet nekas ganjau mees ar izaugsim , paarslimosim shiis pusaudzhu kaites pateereetaaju sabiedriibas attiistiibaa un kljuusim taadi pashi uz racionaaliem apsveerumiem balstiiti pirceeji kaa rietumeiropaa , ja vien muus tuulinjsh visaadi ushakovi un shleseri neaizvilks atpakalj pie bruunaa laacha

Hmmm Uldiic, ja tas dampis par XXXXlatiem pirkts pagājšgad, tad jau visticamāk ir tie XXXXkilometri nobraukti, bet ko nu ja dampis pirkts divas nedēļas atpakaļ?

Jāā! Pārvietojos ar mtb+ viegla cietā dakša+ 1.25 sliki! Ideāli priekš pilsētas + vēl Magicshine lampa naktīīī un mulsums autovadītāju sejās garantēts! Ātrumu var turēt zolīdu un iesēsties kādam astē arī var bez problēmām.
Hardcorā ir nācies atstiept no darba Valdemāra ielas sākumā uz Purvciema pašu galu 5.8km@ 11 minūtes. Kā es mīlu autovadītājus, kuri sēž korķi uz valdemāra ielas un osta viens otram CO2!! Mīīīīluuuu!!!

[quote=velovelo]Nu labi paspamoshu es ar kaa 28" saimnieks
ar ko aatraaka un vieglaaka BRAUKSHANA var paskatiities TourDeFrance tur nez kaapeec neviens ar 26"
[/quote]

Bik offtopiks, bet fakts kaa taads, ka shosejas gonku var arii ar MTB novinneet… un skuju tur lielie rati un shauras riepas…
Tepat tak ir dzjeki kas ar MTB mauc aatraak kaa vidusmeera shosejists…

http://www.bikeradar.com/news/article/mountain-biker-wins-road-race-on-his-hardtail-22736

Jāā! Pārvietojos ar mtb+ viegla cietā dakša+ 1.25 sliki! Ideāli priekš pilsētas + vēl Magicshine lampa naktīīī un mulsums autovadītāju sejās garantēts! Ātrumu var turēt zolīdu un iesēsties kādam astē arī var bez problēmām.
Hardcorā ir nācies atstiept no darba Valdemāra ielas sākumā uz Purvciema pašu galu 5.8km@ 11 minūtes. Kā es mīlu autovadītājus, kuri sēž korķi uz valdemāra ielas un osta viens otram CO2!! Mīīīīluuuu!!![/quote]

Es valdemara/dzirnavu krustojuma stradaju. Ja veicas lidz mebelju namam sanak tieshi tie pashi 11min ;D

http://www.tvnet.lv/auto/satiksme/335767-velosipedistiem_jaklust_par_pilntiesigiem_satiksmes_dalibniekiem

Izrādās, ka velosipēdists nav pilntiesīgs satiksmes dalībnieks, vismaz tā domā RD un Ķuzis, pēdējo reizi, kad lasīju CSN, tur bija rakstīts savādāk.

nesaka jau, ka nav pilntiesīgs, bet gan to, ka vairāk tieši likumiski noteikt velo dalību satiksmē. piemēram, pa kuru joslu braukt velosipēdistam brīvības un biķernieku krustā, ja velosipēdists brauc uz juglu taisni pa ielu. iespējamie varianti - pirmā josla labā puse, pirmā josla kreisā puse, otrā josla labā puse, nebraukt vispār :)

Tagad jau būs celiņš un sodīs visus, kas pa to nebrauks :)

Šobrīd CSN skaidri nosaka, kā šādā situācijā jābrauc.

1. Velosipēdu un mopēdu vadītājiem pa ceļu atļauts braukt vienā rindā iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Netraucējot gājējus, atļauts braukt pa ceļa nomali, bet velosipēdu vadītājiem - arī pa ietvi.

Manuprāt diezgan skaidri norāda kā braukt, protams es sapratu jautājumu, un minētajā krustojumā brauktu vai nu pa ietvi, vai arī pa otrās joslas labo malu, jo pirmā ir paredzēta, lai nogrieztos pa labi, un šoferīši notekti nevarētu iedomāties, ka kāds velosipēdists tur gribētu braukt taisni, bet būsim reāli, CSN nekad nevarēs aprakstīt visas situācijas un gadījumus, bet pa lielam viss ir atrunāts. Ja es pareizi atceros Oslo, Helsinkus, Stokholmu, tad tur nekādas īpašās baltās līnijas velosipēdistiem nav, un auto ar velo sadzīvo normāli, Londonā centrā ir velojosla atdalīta ar baltu līniju, cik atceros bija mazāk par metru, dienvideiropas valstīs (Itālija, Spānija, Portugāle) neviens nesaspringst domāt vai velo kādam traucē vai nē, visi pieņem kā faktu un rēķinās ar to. Pie mums vienkārši ir nepieciešams policijas, CSDD u.c. atbildīgo institīcuju vadībai stingri pateikt, ka velo ir satiksmes dalībnieks un viss, nevis uzklausīt kaut kādu nervozo pilsoņu viedokli, ka viņiem velo traucē uz ceļa. Protams otra puse ir paši velobraucēji, kuriem tomār ir jāievēro elementārie CSN punkti un braucot jādomā ar galvu.

P.S. es braucu gan ar auto, gan ar velo, un nez kapēc man velo uz ielas netraucē, arī uz Čaka un Valdemāra ielas nē.

Nav nozīmes velosipēdam - visu izšķirs pilsētas pārzināšana, domāšana un spēks kājās.
P.S. Bija reiz Rīgā velo’‘gonkas’', džeki sameta katrs pa 5-10 Ls un tad, kurš pirmais ar velo no A līdz B…