Aizmotora ātruma treniņi

Ja zēni lietos -500kb. Megga skūteri tad daudziem šoseijniekiem ,arī uz Jūrmalenes būs par īsu.
Biķernieku trasē tiešām labāk aiz trennera auto,zēniem paldies par piedāvājumu.

500 kb skuteri nav probleema tureet briivi 120 kmh, paradiet man tos monstrus kas to turees. Cits jautaajums par motorolera brauceja pieredzi, cik daudz vinjsh ir vilcis?

[quote=Fra info][quote=Andersons]Uz šo atbildēšu tikai vienu! Suņi rej bet rati turpina griezties jebšu tas nenozīmē ka metīšu sportu pie malas un sēdēšu pie TV kastes dzerot aliņus un graužot čipsus,
Ps es vienā gudrā rakstā izlasīju to ka izturības sporta veidu sportisti sasniedzot savu fiziskās kondīcijas maksimuma robežu aptuveni 10 gadu laikā, tā kā sporta stāžs man vēl nav sasniedzis 10gadus ceru vēl kaut nedaudz bet pakāpties augstāk, protams TDF braukt nepretendēju, bet pa sešiem savas pieticīgās karjeras gadiem daudz esu uztrenējies jo kad tikai sāku, tad 10km TT biju spējīgs tikai uz aptuveni 34km/h vidējo ātrumu, tagad šie cipari ir pavisam citi. Agrāk pie 30km/h pulss man bija virs 140 tagad nepārsniedz 110bpm.
Vēl tik ir neliels jautājums pričom šeit iejauc MTB?[/quote]
ja zinatu kas slepjas zem Cello, tad netelotu te nekadu gudro bet butu pateicigs par sniegto informaciju[/quote]
es domaaju ka neviens nekur nesleepjas :)

Andersons godiigi atbild un aizstaav savus pieticiigos meerkjus un ideaalus. Kashkjis te nau un nebuus :) un andersonam - lai izdodas turpinaat!

2 Fra info, zinu kas ir Cello un personīgi viņu pazīstu, tākā te nav nekāda cepiena;)
Kasio paldies par laba vēlējumiem, vienmēr patīkami saņemt uzmundrinājumu!

Tarifs un grafiks:

Darba dienās no plkst. 9.00 - 17.00 = 5 Ls/h

Darba dienās no plkst. 17.00 - 20.00 = 7 Ls/h

Brivdienās visu dienu no plkst. 9.00 - 18.00 = 10 Ls/h

Aerobike.lv

[quote=Andersons]Uz šo atbildēšu tikai vienu! Suņi rej bet rati turpina griezties jebšu tas nenozīmē ka metīšu sportu pie malas un sēdēšu pie TV kastes dzerot aliņus un graužot čipsus,
Ps es vienā gudrā rakstā izlasīju to ka izturības sporta veidu sportisti sasniedzot savu fiziskās kondīcijas maksimuma robežu aptuveni 10 gadu laikā, tā kā sporta stāžs man vēl nav sasniedzis 10gadus ceru vēl kaut nedaudz bet pakāpties augstāk, protams TDF braukt nepretendēju, bet pa sešiem savas pieticīgās karjeras gadiem daudz esu uztrenējies jo kad tikai sāku, tad 10km TT biju spējīgs tikai uz aptuveni 34km/h vidējo ātrumu, tagad šie cipari ir pavisam citi. Agrāk pie 30km/h pulss man bija virs 140 tagad nepārsniedz 110bpm.
Vēl tik ir neliels jautājums pričom šeit iejauc MTB?[/quote]
Man nav ne mazākās vēlmes kādu aizskart ,es pateicu lietas būtību!Zinu ka Tu TdF nebrauksi(zinu kurš no Lv tuvākajā laikā brauks,bet ne pa to ir stāsts) un nekādā gadījumā Tev velo nav jāmet pie malas.Es Tev pateicu savus novērojumus,jo esmu Tevi redzējis ne vienās vien šos.sacensībās un ir redzams ka Tev lai arī cik to sāpīgi varbūt dzirdēt,bet lai brauktu vēl ātrāk tomēr ir jāpiestrādā(nopietni)pie pedalēšanas tehnikas(laba lieta būtu,ja Tevi kāds pafilmētu maču laikā pie max.slodzes).
Tas arī viss un nav pamata satraukumam ne Tev ne arī citiem no malas.

Pēdējie 3 komentāri pirms “cello” (kur tika prasīti Fra info rezultāti, ironiska piezīme par tiem un Fra info neliterārā atbilde) tika izdzēsti, jo tie pārkāpa šī foruma pieklājības noteikumus, kuru ievērošanai moderatoriem ir jāseko līdzi.

Paldies.

Es nebeidzu brīnīties, kas ir aerobike.lv potenciālie klienti???
Man liekas, ka visi jaunieši, kam ir kādas izredzes velosportā, trenējas klubos pieredzējušu treneru vadībā, kas tad viņiem nodrošina atbilstošus apstākļus (piem. aizmotora ātruma treniņus, ja nepieciešams un arī veloinventāru).
Latvijā šosejas velosports nav sevišķi populārs un Latvijā notiek tikai dažas sacensības gadā. Maz ticams, ka vienkāršie entuziasti (pie kādiem es pieskaitu arī sevi) pirks ZIPP ratus un atļausies aizmotora ātruma treniņus.

aerobike.lv lapā bija info par kaut kādām sacensībām Biķerniekos, bet tas laikam ir izčākstējis. Ja sacensības tiešām noorganizētu, tad aerobike.lv apgrozījums ļoti iespējams arī pieaugtu.

Apgaismojiet mani kas un kā!

[quote=čukča]Es nebeidzu brīnīties, kas ir aerobike.lv potenciālie klienti???
Man liekas, ka visi jaunieši, kam ir kādas izredzes velosportā, trenējas klubos pieredzējušu treneru vadībā, kas tad viņiem nodrošina atbilstošus apstākļus (piem. aizmotora ātruma treniņus, ja nepieciešams un arī veloinventāru).
Latvijā šosejas velosports nav sevišķi populārs un Latvijā notiek tikai dažas sacensības gadā. Maz ticams, ka vienkāršie entuziasti (pie kādiem es pieskaitu arī sevi) pirks ZIPP ratus un atļausies aizmotora ātruma treniņus.

aerobike.lv lapā bija info par kaut kādām sacensībām Biķerniekos, bet tas laikam ir izčākstējis. Ja sacensības tiešām noorganizētu, tad aerobike.lv apgrozījums ļoti iespējams arī pieaugtu.

Apgaismojiet mani kas un kā![/quote]
atruma trenini nenak par sliktu ari jebkuram MTB braucejam,kurs darbojas nedaudz nopietnak par “vienkarsa entuziasta” limeni.ta ka tev sis drosvien ari varetu but neaktuals piedavajums…
ir cilveku kategorija kuriem gribas vislabako inventaru,kaut ari vini ar sportu nodarbojas hobija limeni un tie ari parasti ir vispateicigakie klienti.
ta ka cukca brinies vien talak un turpini “knabat” tos,kuriem laikam ir nedaudz vairak uznemibas neka tev.

Pavisam Čello noniecināt Andersonu gan nevajadzēja. Razdelkas viņš brauc labi. Razdelkām ātruma īpašības ir vajadzīgas, bet tas nav pats, pats izšķirošais. Bet pa Biķerniekiem trenēties aizmotorā tas gan laikam bija kāds joks! Kāpēc tad ne pa Brīvības ielu? Tur arī varētu pie katra krustojuma trenēt uzrāvienu! Vislabāk būtu trekā, bet, ja treka nav, tad aizmotoram vajag līdzenu (bez bedrēm un grubuļiem)un daudz maz taisnu šoseju, kur var mierīgi vismaz pa 5 km posmiem pabraukt ar 50-70 km stundā. 50 kubiku skūters tam neder, jo jaudas un ātruma tādiem par maz. Vajag normālu moci, vai vēl labāk auto ar pikaba aizmuguri (Sedans neder, vienīgais ja mēgina braukt ar paceltu bagažnieka vāku). Vēlams arī noskrūvēt piekabes āķi.

Nu, nu! 1 h ar sosejnieku aiz "mopēdiņa’ uz 50 km/h , maz neliksies!!!

Saakumaa viss ir gruuti :)

pa rīgu tādi braukā ar reklāmas stendiem :D

Esmu braucis aiz minivena, ar paceltu bagāžnieka vāku, uz Ventspili. (ar MTB)
Ir mēģināts arī aiz mopēdiņa - nju nav īsti aršana.

Paldies atbalstītājiem!:)

varētu aerobike.lv detalizētāk aprakstīt ko dod ātruma treniņš (braukšana aiz motorolera) un kāda ir starpība no braukšanas ar noteiktu pulsu ?
Savādāk man liekas, ka te vienkārši tiek muļķota tauta ;)

Man jau liekas, ka aizmotora braukšana trenē spēju noturēt augstu jaudu pie max lielas kadences. Tas ir līdzīgi, kā braukt pa vējam - lai sasniegtu labu ātrumu ir jāmin ar daudz augstāku kadenci, bet pret vēju izdevīgāk braukt ar zemāku (un attiecīgi zemāku pārnesumu).
Šādi treniņi vairāk varētu būt aktuāli šosejas braucējiem, jo kadence braucot grupā un braucot “ar maiņām” ir augstāka un vienmērīgāka kā MTB braucējiem pa mežu.

Bet vienalga tērēt naudu par šādiem treniņiem ir vērts tikai tad, ja plāno regulāri piedalīties šosejas sacensībās, kas Latvijā nav iespējams.

[quote=Dachuks]varētu aerobike.lv detalizētāk aprakstīt ko dod ātruma treniņš (braukšana aiz motorolera) un kāda ir starpība no braukšanas ar noteiktu pulsu ?
Savādāk man liekas, ka te vienkārši tiek muļķota tauta ;)[/quote]
protams,brauksana aiz motorolera nav nekads burvju brinumlidzeklis pec kura tu saksi braukt divreiz atrak neka ieprieks,bet pareizi saplanojot speka,atruma un izturibas darbu var panakt diezgan acimredzamus rezultatus.bet efekts bus tikai tad,ja treninu process tiek veikts regulari un nevis tikai tad kad sagribas :))
un cukca,tas netiecas tikai uz sosejniekiem,bet gan uz jebkuru ritenbrauceju,jo sadi aizmotora trenini ir visvieglakais un atrakais veids ka “pacelt” formu ari bez kartigas pamatbazes(kas varetu but diezgan aktuali lielai dalai foruma dalibnieku)

… bez aerobaa treninja izturiibas sportaa NEKAADA forma nebuus! Un to var uztreneejot tikai saakot ar zemu pulsu un lielu apjomu.