[quote=Bzh][quote=MakeMeGoAway]Par sarkanajām gaismām runājot, vai tiešām visi apzinīgie vienmēr stāv?
Tā kā veloinfrastuktūras mums nav, uz ielas bieži traucē mašīnas (Valdemāra ielā starp mākslas akadēmiju un Arēnu Rīga šoferi domā, ka virzienā un Skansti ir 2 joslas un attiecīgi arī stājas pie luksaforiem), bet uz ietves negribas notriekt kādu gājēju, tad ielas šķērsošana pie sarkanās gaismas ir vienīgais veids, kā iespējami mazāk zaudēt minūtes.
Ja uz maģistrālajām ielām būtu veloceliņi, es varētu savu braucienu saplānot labāk, lai varu paripot, kad redzu priekšā sarkanu un uzmīt, lai paspēju šķērsot ielu pirms sarkanās gaismas.[/quote]
Nabaga cilvēks, kam uz ielas traucē mašīnas, bet uz ietvēm gājēji. Un vienīgais, kad karalis var braukt, ir pie sarkanās gaismas :D
Princis. Karaļiem luksoforu nevajag :D
Jā, es ievēroju sarkanās gaismas gan kā gājējs, gan velobraucējs, gan autovadītājs. Un arī citus noteikumus - piemēram, gājēju palaišana uz pārejām. Braucu praktiski tikai pa ielu (pa ietvi braucu tikai tad, ja jānobrauc ne vairāk kā puskvartālu pa vienvirziena ielu pretējā virzienā)
Minūšu zaudēšana mani nesatrauc. Vienīgos, kurus varētu uztraukt pāris minūšu zaudēšana ceļā uz treniņu (vai mājās), ir kurjeri. Taču pieļauju, ka viņi gana labi zina pilsētu, lai savus maršrutus varētu izplānot ne pa Čaka vai Valdemāra ielām :)
P.S. Ko Tu šajās minūtēs es paveicis tādu, ko nebūtu paveicis šo minūti pastāvot pie sarkanā? :)[/quote]
Te netiek skaitīta atsevišķa minūte, bet teiksim laiks (gara garumā). Pa to laiku domāju, var izlasīt dažas labas gramatas.