Pilngraudu pārslas, kādas izvēlēties?
Pēdējā laikā cenšos pievērst uzmanību graudu izstrādājumiem, lai tie būtu kvalitatīvāki un pilngraudu. Pērku auzu pārslas, piem., kas Rimi kilo pakās, bet nezinu, cik labas tās ir. Tad padzirdēju par Grauda spēku, tur var nopirkt Spēka putru un 4 graudu pārslu maisījumu, bet tas izskatās tāds pārāk smalks, vai tas ir pilngraudu? Varbūt ir kāda vieta, kur nopirkt sveramā veidā pilngraudus un pārslas?
YouTool
By 321 12.11.2013 19:37:02
Member · 6,351 commentsKa tu viņas gatavo, atri gatavojamas pilngraudu 3 minušu herkuless + rozines saulespuķu seklas linseklas un vairak šķidruma klat lai ir šķidraka putra tad garšīgāk #like
Bieza putra tā isti neēdās!
By wheelie 12.11.2013 20:28:59
Member+ · 2,605 commentsbtw pēdējā laikā iepatikās Energiskais muesli no Graci. Sākumā liksies padārgi, bet paka sanāk vismaz 20-30 ēdienreizēm. Neitrālo jogurtu gan iesaku aizvietot ar augļu - garšīgāk
www.musli.lv
Last edited by wheelie (12.11.2013 20:30:00)
keep rollin'
By Karlito 12.11.2013 20:45:05
Member · 321 commentsSataisi pats musli un ēd bēdu nezinādams, un visas tās dārgākās auzas vai kkādas tipa speciālās, manuprāt, ne ar ko nav labākas par visparastākajām, kas veikala plauktos, man patīk Herkules 1,5kg iepakojums.
By Andersons 12.11.2013 21:09:14
Member+ · 2,638 commentsHerkuless 1,5kg paka rullē!
Team Velo+ Bottari Baltic
From 10km ITT to 1,500km ultra.
By 321 12.11.2013 21:31:21
Member · 6,351 commentsKā jus tās 1.5 kg gatavojiet lai nebutu ilgi javara? Zinu ka zaķi mercē iepriekšējā vakarā bet nu..
By Karlito 12.11.2013 21:50:07
Member · 321 commentsEs būdams slinks pēc dabas, vai nu vienkārši apleju ar karstu ūdeni, lai piebriest, uzmetu zapti un svaigus augļus/riekstus/sēklas un riju nost, vai sajaucu 1/3 ar paštaisītu musli un ar pienu vai jogurtu.
By Vaskis 12.11.2013 22:00:37
Member · 2,612 commentsTas, ka ilgi jāvāra arī ir rādītājs cik ļoti Pilngraudu ir:) paši saprot, cik vērtīgas ir tās 3min vai aplejamās i nevar salīdzināt.
Dzirdēts, ka jo īsāku laiku vāra, jo ilgāk uzsūcas, t.i. ar zemāku GI. ir pat indivīdi, kas ēd pa taisno- nevārītas. Vēl tikai jautājums vai tas vajadzīgs brokastīs...
Nevajag aizmirst arī par tādu LV produktu kā grūbām, tas gan ne brokastīs.
P.s. tiesa lielā paka cieņā:)
P.s.2 rekomendēju auzu pārslas uz beigām savārīt kopā ar banānu, mūsmājās cieņā. Protams, var attīstīt dažādas kombinācijas, aprikozes, rozīnes, papaja, rieksti utt.
P.s.3 var vārīt sojas pienā būs vēl vairāk ogļhidrātu:)
By kurjers 13.11.2013 06:15:29
Local.Auth · 1,399 commentsVaskis taisniba,..tā pat ar makaroniem ,..jo ilgak jāvāra,..jo kvalitatīvāki.Lai ātrāk,..iepr vakarā aplej,.lai uzbriezst...tas pa pārslām.,lietoju klāt vēl žāvetus augļus,..labais cukurs.
[url=]www.avekurjers.lv[/url]
By emils 13.11.2013 08:52:57
Member · 4,816 commentsKārtīgi izvārītas ir barojošāk.
Tiešām labs veids ir vakarā apliet ar ūdeni, garša protams nekāda, ja nesamet visādus augļus, toties diētas nolūkos ir labs
By NarchiX 13.11.2013 10:46:06
Member+ · 423 commentsGrauda spēkā nav jāņem jau safasētās. Es ārī nevaru ciest tos miltus ko viņi sauc par putru. Tāpēc prasu, lai man rupjākajā veidā samaļ to spēka putru un līdz šim tikai viena no pārdevējām to "nemācēja" izdarīt. Visas pārējās ir bijušas ļoti atsaucīgas. Rezultātā es nopērku vēl klāt griķus un auzu pārslas.
Pirms gulēt iešanas katliņā ieberu: 1u karoti griķu, 4as karotes spēka putras un 1u karoti auzu pārslas. Apleju ar remdenu ūdeni, samaisu un eju gulēt.
No rīta apleju ar pienu, samaisu un uzlieku sildīties. Kamēr sildās tikmēr bļodā saberu Gemoss pirkto sēkliņu maisījumu, klāt pieberu vēl ķirbju sēklas, sauju rozīņu un dzērveņu, var kādu sagrieztu aprikozi. Tikmēr putra ir uzsildījusies silta. Vārīt nedrīkst un pārkarsēt arī ne, daudzas labas lietas no tās putras pazūd pie temperatūras virs 50 grādiem...
Tad visu to samaisa kopā un ēd pliku vai ar zapti, medu, vai ko citu ar ko kārojas. sastāvdaļas un proporcijas mazliet pamainot gandrīz katru dienu sanāk savādāka putra )
Par ātri vārāmajām vai citadi iepriekš karsētajām, tvaicētajām, breztajām un savādāk "sabojātajām" pārslām/graudiem nav vērts izteikties...
Scale 29er carbon edition - 7.9kg
Hawaii Express Team
facebook.com/Cainiki
By 321 13.11.2013 10:56:23
Member · 6,351 commentsKlat vēl Iecavnieka nerafinēto kaņepju eļu, noperkama @ Iecavnieks Iecavā par 8 ls/litrs - atkritis vajadziba pirkt kaut kadas stulbas arzemju zivju eļas...
By Spektators 13.11.2013 12:08:38
Member · 167 commentsPirku Grauda spēkā pilngraudu makaronus, salīdzinoši ar parastajiem tie izvārījās pat ātrāk...
Interesani, ka Tev auzu pārslas iesvēra, katru reizi, kad prasu, viņa saka, ka tādas viņiem nav.
Pavasarī, kad bija slinkums celties vārīt putru, arī iepriekšējā vakarā aplēju ar ūdeni. Ar pienu tomēr garšīgāk - auzu pārslas divas saujas ieberu pienā ar kanēli un ingvera pulveri, sagaidu, kamēr uzmet burbuli, un atstāju uzbriest/atdzist dažas minūtes. Pielieku karoti ievārījuma cukura vietā.
YouTool
By NarchiX 13.11.2013 12:22:24
Member+ · 423 commentsAuzu pārslas nav jau visu vasaru Nezinu ceru, ka kautkad drīz parādīsies
Ūdeni izmantoju tikai briedēšanai - minimālo daudzumu, no rīta ir tāda jau diezgan cieta masa, ko izšķīdina pienā... Burbuli gaidīt tiešām nevajag, ja ir nakti briedušas var ēst tāpat
Graudu spēka pilngraudu makaroni man izjuka un negaršoja, moš nemāku... Pilngraudu makaronus pērku vai nu Prisma vai Gemoss tie kautkā labāk iet pie sirds...
Scale 29er carbon edition - 7.9kg
Hawaii Express Team
facebook.com/Cainiki
By kurjers 13.11.2013 12:51:54
Local.Auth · 1,399 comments...makaronus iepirku Gemosaa,..
[url=]www.avekurjers.lv[/url]
By eBiker 13.11.2013 14:26:36
Member · 934 commentsKlat vēl Iecavnieka nerafinēto kaņepju eļu, noperkama @ Iecavnieks Iecavā par 8 ls/litrs - atkritis vajadziba pirkt kaut kadas stulbas arzemju zivju eļas...
Ir kkāds uzskatāms materiāls, pētijums, salīdzinājums, ka Tevis miņētā ir tikpat laba, kā "stulbā ārzemju zivju eļļa". Ja ir tad esi tik mīļš un ieliec saiti, cenas atšķirība ir diezgan pamatīga, 8Ls/L pret 10Ls/iepakojums
Radisson Blu Cycling Team
By KasparsZ 13.11.2013 17:08:47
Member · 473 commentsZivju eļļu daudz lietojot uzturā asinis sūdīgāk recēs...
chủ nghĩa phát xít
By hmmzis 13.11.2013 17:28:37
Member · 84 commentsKlat vēl Iecavnieka nerafinēto kaņepju eļu, noperkama @ Iecavnieks Iecavā par 8 ls/litrs - atkritis vajadziba pirkt kaut kadas stulbas arzemju zivju eļas...
Ir kkāds uzskatāms materiāls, pētijums, salīdzinājums, ka Tevis miņētā ir tikpat laba, kā "stulbā ārzemju zivju eļļa". Ja ir tad esi tik mīļš un ieliec saiti, cenas atšķirība ir diezgan pamatīga, 8Ls/L pret 10Ls/iepakojums
http://en.wikipedia.org/wiki/Hemp_oil#Nutrition
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17103080
Izskataas, ka ir varianti.
By 321 18.11.2013 12:50:02
Member · 6,351 commentshttp://www.ellaskoks.lv/kanepju_ella.html
*Pārtikas produktus, kas satur kaņepju sēklas, arvien vairāk sāk piedāvāt arī Rietumu pasaulē, kur tos bieži raksturo kā „powerfood” vai „superfood”, tādejādi izceļot to pārākumu pār citiem pārtikas produktiem.*
By Villiite 27.12.2013 14:02:00
Member · 3 commentsVienīgie pilngraudu makaroni kas ir ēdami, visus gan neesmu garšojusi, bet daudzus esmu ēdusi un tie ir negaršīgi, ir RIMI veikalos nopērkami spageti pilngraudu makaroni ar olu, maksā 0.98Ls kādi 500gr iepakojums. Nav diezko izdevīgs, bet katru dienu neēdu tādu ēdienu.
Zivju eļļu vispār ieteicams tikai ziemā lietot.
By neputns 27.12.2013 23:23:56
Member · 789 commentsar sēklām ir tā,ja tu viņu nepārkod tad tādu tādu pašu veselu arī organisms izvada ārā,jo tikai pārkosta sēkla dod organismam visu savu labumu.
By a-69 28.12.2013 00:03:39
Member · 352 commentsKakāsi brīvā dabā, būs putniņiem prieks! Tik atceries, ja rudenī sāc, tas līdz pat ziemas beigām tā jādara!
ar sēklām ir tā,ja tu viņu nepārkod tad tādu tādu pašu veselu arī organisms izvada ārā,jo tikai pārkosta sēkla dod organismam visu savu labumu.
By Spektators 12.11.2013 19:29:23
Member · 167 comments