Pilngraudu pārslas, kādas izvēlēties?

Avatar

By Spektators 12.11.2013 19:29:23

Member · 167 comments

Pēdējā laikā cenšos pievērst uzmanību graudu izstrādājumiem, lai tie būtu kvalitatīvāki un pilngraudu. Pērku auzu pārslas, piem., kas Rimi kilo pakās, bet nezinu, cik labas tās ir. Tad padzirdēju par Grauda spēku, tur var nopirkt Spēka putru un 4 graudu pārslu maisījumu, bet tas izskatās tāds pārāk smalks, vai tas ir pilngraudu? Varbūt ir kāda vieta, kur nopirkt sveramā veidā pilngraudus un pārslas?


YouTool

Avatar

By 321 12.11.2013 19:37:02

Member · 6,351 comments

Ka tu viņas gatavo, atri gatavojamas pilngraudu 3 minušu herkuless + rozines saulespuķu seklas linseklas un vairak šķidruma klat lai ir šķidraka putra tad garšīgāk #like
Bieza putra tā isti neēdās!

Avatar

By wheelie 12.11.2013 20:28:59

Member+ · 2,605 comments

btw pēdējā laikā iepatikās Energiskais muesli no Graci. Sākumā liksies padārgi, bet paka sanāk vismaz 20-30 ēdienreizēm. Neitrālo jogurtu gan iesaku aizvietot ar augļu - garšīgāk
www.musli.lv

Last edited by wheelie (12.11.2013 20:30:00)


keep rollin'

Avatar

By Karlito 12.11.2013 20:45:05

Member · 321 comments

Sataisi pats musli un ēd bēdu nezinādams, un visas tās dārgākās auzas vai kkādas tipa speciālās, manuprāt, ne ar ko nav labākas par visparastākajām, kas veikala plauktos, man patīk Herkules 1,5kg iepakojums.

Avatar

By Andersons 12.11.2013 21:09:14

Member+ · 2,638 comments

Herkuless 1,5kg paka rullē!


Team Velo+ Bottari Baltic
From 10km ITT to 1,500km ultra.

Avatar

By 321 12.11.2013 21:31:21

Member · 6,351 comments

Kā jus tās 1.5 kg gatavojiet lai nebutu ilgi javara? Zinu ka zaķi mercē iepriekšējā vakarā bet nu..

Avatar

By Karlito 12.11.2013 21:50:07

Member · 321 comments

Es būdams slinks pēc dabas, vai nu vienkārši apleju ar karstu ūdeni, lai piebriest, uzmetu zapti un svaigus augļus/riekstus/sēklas un riju nost, vai  sajaucu 1/3 ar paštaisītu musli un ar pienu vai jogurtu.

Avatar

By Vaskis 12.11.2013 22:00:37

Member · 2,612 comments

Tas, ka ilgi jāvāra arī ir rādītājs cik ļoti Pilngraudu ir:) paši saprot, cik vērtīgas ir tās 3min vai aplejamās i nevar salīdzināt.

Dzirdēts, ka jo īsāku laiku vāra, jo ilgāk uzsūcas, t.i. ar zemāku GI. ir pat indivīdi, kas ēd pa taisno- nevārītas. Vēl tikai jautājums vai tas vajadzīgs brokastīs...

Nevajag aizmirst arī par tādu LV produktu kā grūbām, tas gan ne brokastīs.

P.s. tiesa lielā paka cieņā:)

P.s.2 rekomendēju auzu pārslas uz beigām savārīt kopā ar banānu, mūsmājās cieņā. Protams, var attīstīt dažādas kombinācijas, aprikozes, rozīnes, papaja, rieksti utt.

P.s.3 var vārīt sojas pienā būs vēl vairāk ogļhidrātu:)

Avatar

By kurjers 13.11.2013 06:15:29

Local.Auth · 1,399 comments

Vaskis taisniba,..tā pat ar makaroniem ,..jo ilgak jāvāra,..jo kvalitatīvāki.Lai ātrāk,..iepr vakarā aplej,.lai uzbriezst...tas pa pārslām.,lietoju klāt vēl žāvetus augļus,..labais cukurs.


[url=]www.avekurjers.lv[/url]

Avatar

By emils 13.11.2013 08:52:57

Member · 4,816 comments

Kārtīgi izvārītas ir barojošāk.
Tiešām labs veids ir vakarā apliet ar ūdeni, garša protams nekāda, ja nesamet visādus augļus, toties diētas nolūkos ir labs wink

Avatar

By NarchiX 13.11.2013 10:46:06

Member+ · 423 comments

Grauda spēkā nav jāņem jau safasētās. Es ārī nevaru ciest tos miltus ko viņi sauc par putru. Tāpēc prasu, lai man rupjākajā veidā samaļ to spēka putru un līdz šim tikai viena no pārdevējām to "nemācēja" izdarīt. Visas pārējās ir bijušas ļoti atsaucīgas. Rezultātā es nopērku vēl klāt griķus un auzu pārslas.
Pirms gulēt iešanas katliņā ieberu: 1u karoti griķu, 4as karotes spēka putras un 1u karoti auzu pārslas. Apleju ar remdenu ūdeni, samaisu un eju gulēt.
No rīta apleju ar pienu, samaisu un uzlieku sildīties. Kamēr sildās tikmēr bļodā saberu Gemoss pirkto sēkliņu maisījumu, klāt pieberu vēl ķirbju sēklas, sauju rozīņu un dzērveņu, var kādu sagrieztu aprikozi. Tikmēr putra ir uzsildījusies silta. Vārīt nedrīkst un pārkarsēt arī ne, daudzas labas lietas no tās putras pazūd pie temperatūras virs 50 grādiem...

Tad visu to samaisa kopā un ēd pliku vai ar zapti, medu, vai ko citu ar ko kārojas. sastāvdaļas un proporcijas mazliet pamainot gandrīz katru dienu sanāk savādāka putra smile)

Par ātri vārāmajām vai citadi iepriekš karsētajām, tvaicētajām, breztajām un savādāk "sabojātajām" pārslām/graudiem nav vērts izteikties...


Scale 29er carbon edition - 7.9kg
Hawaii Express Team
facebook.com/Cainiki

Avatar

By 321 13.11.2013 10:56:23

Member · 6,351 comments

Klat vēl Iecavnieka nerafinēto kaņepju eļu, noperkama @ Iecavnieks Iecavā par 8 ls/litrs - atkritis vajadziba pirkt kaut kadas stulbas arzemju zivju eļas...

Avatar

By Spektators 13.11.2013 12:08:38

Member · 167 comments

Pirku Grauda spēkā pilngraudu makaronus, salīdzinoši ar parastajiem tie izvārījās pat ātrāk...

Interesani, ka Tev auzu pārslas iesvēra, katru reizi, kad prasu, viņa saka, ka tādas viņiem nav.

Pavasarī, kad bija slinkums celties vārīt putru, arī iepriekšējā vakarā aplēju ar ūdeni. Ar pienu tomēr garšīgāk - auzu pārslas divas saujas ieberu pienā ar kanēli un ingvera pulveri, sagaidu, kamēr uzmet burbuli, un atstāju uzbriest/atdzist dažas minūtes. Pielieku karoti ievārījuma cukura vietā.


YouTool

Avatar

By NarchiX 13.11.2013 12:22:24

Member+ · 423 comments

Auzu pārslas nav jau visu vasaru sad Nezinu ceru, ka kautkad drīz parādīsies

Ūdeni izmantoju tikai briedēšanai - minimālo daudzumu, no rīta ir tāda jau diezgan cieta masa, ko izšķīdina pienā... Burbuli gaidīt tiešām nevajag, ja ir nakti briedušas var ēst tāpat wink

Graudu spēka pilngraudu makaroni man izjuka un negaršoja, moš nemāku... Pilngraudu makaronus pērku vai nu Prisma vai Gemoss tie kautkā labāk iet pie sirds...


Scale 29er carbon edition - 7.9kg
Hawaii Express Team
facebook.com/Cainiki

Avatar

By kurjers 13.11.2013 12:51:54

Local.Auth · 1,399 comments

...makaronus iepirku Gemosaa,..


[url=]www.avekurjers.lv[/url]

Avatar

By eBiker 13.11.2013 14:26:36

Member · 934 comments
321 wrote

Klat vēl Iecavnieka nerafinēto kaņepju eļu, noperkama @ Iecavnieks Iecavā par 8 ls/litrs - atkritis vajadziba pirkt kaut kadas stulbas arzemju zivju eļas...

Ir kkāds uzskatāms materiāls, pētijums, salīdzinājums, ka Tevis miņētā ir tikpat laba, kā "stulbā ārzemju zivju eļļa". Ja ir tad esi tik mīļš un ieliec saiti, cenas atšķirība ir diezgan pamatīga, 8Ls/L pret 10Ls/iepakojums


Radisson Blu Cycling Team

Avatar

By KasparsZ 13.11.2013 17:08:47

Member · 473 comments

Zivju eļļu daudz lietojot uzturā asinis sūdīgāk recēs...


chủ nghĩa phát xít

Avatar

By hmmzis 13.11.2013 17:28:37

Member · 84 comments
eBiker wrote
321 wrote

Klat vēl Iecavnieka nerafinēto kaņepju eļu, noperkama @ Iecavnieks Iecavā par 8 ls/litrs - atkritis vajadziba pirkt kaut kadas stulbas arzemju zivju eļas...

Ir kkāds uzskatāms materiāls, pētijums, salīdzinājums, ka Tevis miņētā ir tikpat laba, kā "stulbā ārzemju zivju eļļa". Ja ir tad esi tik mīļš un ieliec saiti, cenas atšķirība ir diezgan pamatīga, 8Ls/L pret 10Ls/iepakojums

http://en.wikipedia.org/wiki/Hemp_oil#Nutrition

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17103080

Izskataas, ka ir varianti.

Avatar

By 321 18.11.2013 12:50:02

Member · 6,351 comments

http://www.ellaskoks.lv/kanepju_ella.html

*Pārtikas produktus, kas satur kaņepju sēklas, arvien vairāk sāk piedāvāt arī Rietumu pasaulē, kur tos bieži raksturo kā „powerfood” vai „superfood”, tādejādi izceļot to pārākumu pār citiem pārtikas produktiem.*

Avatar

By Villiite 27.12.2013 14:02:00

Member · 3 comments

Vienīgie pilngraudu makaroni kas ir ēdami, visus gan neesmu garšojusi, bet daudzus esmu ēdusi un tie ir negaršīgi, ir RIMI veikalos nopērkami spageti pilngraudu makaroni ar olu, maksā 0.98Ls kādi 500gr iepakojums. Nav diezko izdevīgs, bet katru dienu neēdu tādu ēdienu.
Zivju eļļu vispār ieteicams tikai ziemā lietot.

Avatar

By neputns 27.12.2013 23:23:56

Member · 789 comments

ar sēklām ir tā,ja tu viņu nepārkod tad tādu tādu pašu veselu arī organisms izvada ārā,jo tikai pārkosta sēkla dod organismam visu savu labumu.

Avatar

By a-69 28.12.2013 00:03:39

Member · 352 comments

Kakāsi brīvā dabā, būs putniņiem prieks! Tik atceries, ja rudenī sāc, tas līdz pat ziemas beigām tā jādara!

neputns wrote

ar sēklām ir tā,ja tu viņu nepārkod tad tādu tādu pašu veselu arī organisms izvada ārā,jo tikai pārkosta sēkla dod organismam visu savu labumu.