Ok, šo niansi nezināju.
Manurpāt nav jāčīkst.
Labi, ka vismaz kaut kas notiek šajā valstī un ir jāizmanto iespēja :)
Dzirdot šo te tikai apstiprinas mana nostāja nepiedalīties šadās sacensībās. Atklāti sakot man ir bail no tā bara, kur savākušies dažādi braucēji ar dažādām prasmēm un velosipēdiem. Tādēļ nebraucu arī Rīgas velomaratonu.
Vakar pieci sportisti brauca pa priekšu un viņiem nemaisija ne nemākulīgi velobraucēji, ne mtb braucēji. Lai arī kāds lielajā grupā papurkšķēja par apdzenamiem, tomēr tā bija emociju izpausme nevis rupjības vai lamas.
Kopumā ļoti laba atmosfēra un sapratne, paldies organizatoriem par šo iespēju paspēkoties.
Lai gan braucu beigu daļā atbilstoši saviem spēkiem, tomēr kalnu nobraucienos man savs mtb bija jābremzē, jo pa priekšu “maisijās” šosejas minēji, tā kā ne velosipēds nosaka visu.
Protams , ja būtu atdalīti šoseja un mtb būtu super, bet droši vien sadalīt grupas būtu finansiāli neizdevīgi.
Varu apstiprināt, ka patiešām saskaņā ar UCI ir aizliegts startēt velokreklos bez piedurknēm. Vakar kā reizi tieši lasīju anglisko noteikumu versiju, un šis palika prātā.
Papildus jautājums- kāpēc sakrist kaudzē kopā ar MTB braucējiem ir bīstamāk nekā ar šosejniekiem? Vai tad MTB velosipēdam ir kādas īpašas asās detaļas? (Ok, bremžu rotori?)
Dzirdot šo te tikai apstiprinas mana nostāja nepiedalīties šadās sacensībās. Atklāti sakot man ir bail no tā bara, kur savākušies dažādi braucēji ar dažādām prasmēm un velosipēdiem. Tādēļ nebraucu arī Rīgas velomaratonu.[/quote]
pilnīgs sviests,man liekas ka te lielākā daļa ar galvu nedraudzējas:)
Atkal čīkist par daviem UCI noteikumiem.
Ja nepatik nebrauc … ;)
[quote=vieniba]Atkal čīkist par daviem UCI noteikumiem.
Ja nepatik nebrauc … ;)[/quote]
skolā nav jāiet :))
Neesmu daudzu pumpidu domu piekritejs ,bet te vinam ir pilniga patiesiba, par pulkiem,krekliem un parejo.Bet no kludam jau macamies.
Arī pievienojos domai, ka “tehnisko” pirms šāda veida sacensībām vajadzētu, pats finišēju lielajā grupā-
jāatzīst pasākums ir samērā bīstams, īpaši pēdējā aplī. Redzēju dažus braucējus bez puļķiem stures galos,
gan MTB, gan šosejas velosipēdiem. Cerams, ka organizātori ņems vērā uz turpmākajiem posmiem.
Bet vispār- mači super, organizātori malači!
Labi, ka ir cilvēki, kas saprot par ko gāja runa. Pasākums kā tāds bija super gan braucējiem, gan skatītāju netrūka. Organizatori malači. Te cilvēki rakstīja, ka MTB pārējiem traucēja. e-velo forumā tiek skaidrots, kurš izraisīja zavalu. Neviens jau nav ieinteresēts, lai kāds ciestu, ne dalībnieki, ne organizatori. Es domāju, ka pāris cilvēku dēļ, kas grib braukt tikai ar MTB, nevajag apdraudēt pārējos, jo šosejas gonkas jau tāpat ir pietiekami bīstamas. MTB pagriezienos iet citādi, pa citu trajektoriju un citā leņķī. Stūre MTB ir augstāk, tā ir platāka un ragi tai ir uz sāniem. Ir gadījies braukt kompaktas lielas grupas vidū no kalna ar reāliem 80 km/h un, ja tādai grupai pa vidu būtu baikers, pagriezienos es nezinu, kas varētu notikt.
Lasu un brīnos… Skaidrs ir viens, Pumpido ir smagi abižots kadrs gan no UCI kategorijas tiesneses, gan no visas federācijas puses. Bet ko tad pārējie? Teksts, ka ir bail braukt grupa, kura pie tam ir MTB, ir tik stulbs, ka tālāk jau nav vairs kur! Sebā startē vienlaicīgi ap 1500 MTB kopa! un brauc ar lielu ātrumu arī līkumos! Tad cilvēki labāk neejiet āra no mājam, jo Jūs visus rīt var sabraukt kāda mašīna, kas brauc uz 100 km/h! Nevajag nodarboties ar riteņbraukšanu, ja ir bail! Pumpido, loģiski, ka dzēsīs tevi no visurienes ārā…
Super gonka!! Orgi lai turās un turpina tik pat labi organizēt!
Gaidu nākamo sacensību!!
p.s. Ja jau visi, tad es arī :D Nepatika garā rinda pie numura saņemšanas!!!
Delfins trases malā ir dāvana jebkurām sacensībām - rezultātā top interesanti apraksti… paldies! :)
Stulbās kantoru žurkas ja gribās braukt tad brauciet, ja nē tad nebrauciet un neīdiet par lietām kur Jums nav nekādas sajēgas!
Man šķiet ka cepšanās par MTB baikiem šosejas sacensībās šeit ir nevietā.
Pat ar baikiem, platām riepām, ragiem un visiem pārējiem baiku trūkumiem, daļa no baikeriem pamanījās noturēties pareizajās grupās…
Domāju, ka ar laiku šīs sacensības sevi pierādīs, šosejnieku kļūs vairāk, grupas brauks ātrāk, un baiki paši par sevi no šosejas gonkas “izmirs” vai atkritīs uz turieni, kur citiem netraucēs.
Taču ja tā reāli - nu izbrīna MTB klātbūtne šajā gonkā - varētu padomāt ka šovasar LV un kaimiņvalstīs MTB gonku nepietiek:)
Varētu padomāt, ka visiem velo entuziastiem (it īpaši gados jaunajiem skolniekiem un studentiem) ir pietiekami daudz līdzekļi, lai iegādātos un uzturētu gan daudz maz normāla līmeņa MTB, gan šosejas velosipēdus (un vēl ikdienas velosipēdu, kuru var vispār kaut kur atstāt pieslēgtu). Manuprāt, labāk ir labas kvalitātes MTB velosipēds, kuram mainīt ratus vai riepas pēc vajadzības, nekā 2 vidēji zemas kvalitātes braucamie, kuri vēl arī jāapkopj un jāremontē.
Cik noprotu, ka te ir tādi, kas tiešam domā, ka vairums cilvēki piedalās šosejas sacensībās ar MTB velosipēdu tikai spītības vai principa pēc. :)
Pilnībā piekrītu Fredo, labāk tomēr izšķirties braukt ar daudz maz labu mtb, nekā ar ne pārāk labu šosejas velo (vai vispār to var atļauties).
Es domāju, ka nav nekāda pamata domstarpībām starp velosipēdu modeļiem, ja organizatori ir izveidojuši šādu formātu, tad jau pārējais ir katram paša ziņā pieņemt šos noteikumus vai nepieņemt. Varbūt kopējā pozetīvā gaisotnē ir kāds, kam ir baigā škrobe, ka viņa ūberdārgo šosejnieku ir apdzinis kāds baikists, bet šeit droši vien ir vērts vairāk padomāt par treniņa procesu nevis, ka rezultātu sasniegt traucēja “nemākulīgs” mtb braucējs. Pa lielam neskaitot dažas tehniskas niances (stūre, rati, zobratu pārnesumi) , velosipēds jau paliek tas pats velosipēds, vienīgi uz šosejas šīs atšķirības ir par sliktu mtb, tas neļauj uz šosejas mtb attīstīt tādu ātrumu, kas potenciāli ir iespējams šosejas velosipēda braucējam.
Šo papildināju:
Lai netiktu pārprasts, pilnībā piekrītu, ka lai brauktu pa šoseju nav nepieciešams mtb, bet diemžēl savus braucienus sponsorēju sev pats, un visam diemžēl naudiņas nepietiek:)