XC01-Līgatne-2008

Rīt līdz 13.00 es nolemšu vai brauciens notiks vai arī nē, atkarībā no laika prognozes un pieteikušos skaita.

Zvārtas iezim mēs piebrauksim pa piebraucamo ceļu, bet atpakaļ brauksim pa taciņām gar Amatu.

Lai būtu skaidrāk, maršruts nekādā gadījumā nav grūts vai sarežģīts, pārsvarā braukšana pa grants un zemes ceļiem ar reljefu, ņemot vērā, ka svētdien daži vēl grib braukt Siguldā.

Vai tad tu nezini, ka ja iezim nezini nosaukumu, tad tas ir vainu Zvaartes iezis vai Kjkjuukju klintis :D[/quote]
Tas skan nedaudz ticamāk ka tā būs Ķūķu ieža klints. Zvārtas iezis tajā brīdī ir Gaujas otrā pusē pie Amatas, kurai pēc bildes tā arī īpaši tuvu nebrauc.

Eh, piespieda mani labot karti. ;)

No Siguldas uz Līgatni pa granteni caur Nurmižiem neiesaku braukt. Nezinu gan, kā ir tagad, bet pirms gadiem diviem tur bija reti pretīga trepe — sajūtas kā braucot starp vilciena sliedēm. Vēl ļoti smilšains, līdz ar to ātrums nekāds, bet slodze liela.

Pag ziemā/pavasarī pa to ceļu braucām pāris reizes un galīgi nebīja traki, bet nezinu, kā ir tagad. Kautkā liekas, ka rudens/ziemas periodā trepes tik ļoti neveidojas. Varbūt tāpēc, ka segums parasti mitrs.

Jātrenē arī tehniskās iemaņas, braucot pa “trepi”! :)

Braucu pa to ceļu vasaras sākumā, kad izbraucu lielāko daļu no Skotu amerikāņa ieteiktā maršruta (starp citu – labs, ir jauki dabasskati un nav vienkāršs plakanais gabals, tur ir pamanāms reljefs).
Tad tas ceļš bija pilnīgi sauss ar rupju un diezgan mīkstu granti. Par trepi to nevarētu nosaukt, tur vienkārši bija ļoti nelīdzens akmenīšu un smilšu dēļ. Ja ieskrienas un nezaudē ātrumu, tad var iztikt. Pārmaiņas pēc jau nebija slikti, lai arī daudzus kilometru pa tādu segumu negribētos braukt. :)

Toreiz neatradu, kur ir Raganu katls, tāpēc līdz Kalnaklaukām aiztiku gar Gaujas malu pa pilnīgu bezceļu, kas sākas no tilta pie Siguldas kalna. Tēmā par Siguldu Fubar pieminējis, ka bebru dēļ tur nav braucams, bet man, protams, tas bija jāpārbauda uz savas ādas. Pēc pamatīgas stīvēšanās un laba laika beidzot tomēr tiku pie braucamākas taciņas. Nenožēloju.

Sestdien es labprāt piedalītos, ja nelīst un ja sākat tā agrāk no rīta, jo pēcpusdienā man jābūt atpakaļ Siguldā.
Vai arī vēlāk rudenī.

Labprāt pievienošos. Vēl jaukāk būtu sākt nedaudz agrāk.

Tātad nolemts rīt braukt. Plānots, ka būs 7-10 cilvēki, bet aicināti arī tie, kuri nav pieteikušies.

Starta laiku esmu nolicis uz 11:30, ņemot vērā, ka Līgatnē ienāk vilciens 11:20.

Pulcēšanās vieta: Augšlīgatnes dzelzceļa stacijas kompleksa lielais stāvlaukums.

Nokļūšana: Braucot pa A2 virzienā no Rīgas, pirms pašas iebraukšanas Augšlīgatnē krustojumā jānogriežas perpendikulāri pa kreisi, tālāk braucot līdz dzelzceļa stacijas kompleksa lielajam stāvlaukumam.

Distancē būsim 3-4h, tas nozīmē saģērbties silti un būt gataviem nelielam lietutiņam. Par ķiverēm, dzeramo un ēdamo, jādomā, atgādinājumi ir lieki.

Pēdējā brīdī, taču esmu nolēmis arī braukt rīt kopā ar jums :) Tā kā būšu šoreiz autonolemtais, tad varu piedāvāt vēl trim cilvēkiem + 3 richukiem vietas pie sevis. Kopā braukt ir lētāk :) Braucu es no CSDD gala - tas ir pārdaugavā. Tā kā varu centrā kautkur paķert.

par 96,74% ir skaidrs, ka es arī rītdien mēģināšu turēt jums līdzi. Ja nevarēšu, došos sēņot…

:)

Emmists, nosutiju e-pastu

rollingstone esi ieskaitiits :)

emmist, pieskaiti mani.

kur dzīvoju tu zini.

jap zinu, bet telefona numuru gan atsuuti, citaadi preciizi neatceros.
Esi ieskatiits!

airav iemet aci meilaa!

airav taa kaa pagaidaam esi aciimredzot iegrimis darbos, tad te buus norunaataa tikshaanaas vieta un laiks:
“Tad es vareetu ap 9:45 piebraukt pie staavvietas pie centraaltirgus. Kas
atrodas starp zivju paviljonu un krastmalu. Cik ir sanaacs noveerot, tad tur vienmeer ir
kaada briiva vieta”

ja vēl viena vieta brīva, varētu paķert Skotu Amerikāni, varētu pekstiņus pa ceļam paklausīties :)

viņš gatavojās braukt ar vilcienu, ja vien nav atradis citu transportu.

Ja kādam ir nepieciešamība rītdien nokļūt līdz Līgatnei, laipni aicināti man zvanīt 29249496. Domāju ap 10.00 izbraukt no Mežoņparka puses…