Ja būtu pietiekoša interese, varētu noorganizēt sestdien nelielu piknika braucienu Līgatnē.
Iespējams neieraudzīju, bet tomēr - starta laiks?
06/09/2008 12:00
Klau, cik precīza ir karte pievienotā iekš google? gribētos šo maršrutu izbraukt garāka brauciena ietvaros citā laikā, bet vai paši atradīsim ceļu?.. varbūt ir kādam gps fails ar maršrutu?
GPS faila nav, karte ir neprecīza.
Kacs, starta laiku varam pārvietot. Es liku 12:00, jo pusdienlaikā ir vissiltāk.
Es te gaidu atbildi no Baldones kompānijas, varbūt arī viņiem būs pretenzijas pret laiku. Varbūt viņi vispār nebrauks.
Baidos ka Baldones kompāniju es viena pārstāvēšu, bet šovakar vēl aprunāšos un rīt došu ziņu.
Varam arī kautkad vēlāk rudenī braukt. Man vienkārši sestdiena brīva. ;)
Žēl, ka nevarēšu piedalīties. Turpceļā variet izmēģināt taciņu gar Gauju (ja vēl nav plānā) - sākas pie Gūdu klintīm, līdz beigās iziet uz parka asfaltētā ceļa. Un nepalaidiet garām arī taciņu no Līgatnes uz Skaļupēm. Lai labi ripo!
Es varu būt Līgatnē 11:20.
Esmu precīzs kā vilciens :)
Jāsaskaņo ar ģimeni.
Vispār, konceptuāli man vienmēr labāk patīk agrāk no rīta, jo sākot braukt 12, beidzot ir 15, 1h ceļam uz māju t.i. 16, duša, ēdiena uzņemšana, jau 17 un “diena beigta”.
Brīvdienu treniņus sparasti sāku 7.3-8, 10-11.30 atpakaļ, ap 12 jau esi nomazgājies tīrs un paēdis,- un visa diena vēl priekšā.
izklausās interesants pasākums! varētu pievienoties vilcienbraucēju kompānijai. tad arī attiecīgi 11.20 starts Līgatnē.
Pavisam netālu dzīvoju,bet sestdien nevaru atvēlēt laiku braucienam. Pēc šīs kartes īsti nesaprotu kā jūs gribat no Līgatnes nokļūt Ratniekos,bet no Ratniekiem uz Augšlīgatni iesaku braukt caur Vēveriem, Ķillu gravu un Ramām, daudz interesantāk nekā car Vildogu. Citā sestdienā esmu gatavs parādīt 40-60km maršrutus Līgatnes, Mores un Nītaures pagastos kur jau sākas Vidzemes augstiene. Ērta satiksme ar jau pieminēto vilcienu.
Tā kā no Baldones vilciens neiet:( tad ir pilnīgi vienalga cikos sākt. Var arī agrāk. Cikos pienāk iepriekšējais vilciens?
Iepriekšējais vilciens Līgatnē pienāk 07:50. Paagri…
Ja tas ir par agru, bet tomēr gribas sākt izbraucienu pirms 11:20, tad man ir šāds piedāvājums:
Sākt 09:06 vai 10:21, bet Siguldā nevis Augšlīgatnē. Šādā gadījumā gan sanāk kādi papildus 10-15km. Ietilpst: Asfalts Siguldā 2,5 km, Grantēts ceļš no Siguldas nomales līdz Raganu katlam (garām braucot var apskatīt) 2km pa granti, tad pa meža taku lejā uz Gauju netālu no kalna Klaukām - 1 vai 2 km atkarībā no tā, vai izvēlas braukt pa tehnisku stāvu taku vai pa mazāk tehnisku bet arī ļoti stāvu celiņu. 4 km augšup gar gauju pa mazu celinu. 4km pakāpenisks kāpums uz Nurmižiem pa smilšu/grants ceļu. Nurmiži-Vildoga 2,5 km pa granteni. Kopā ~17km. Ja atņem nost 3km, ko ietaupam (jo nav jābrauc no Līgatnes stacijas līdz Vildogai), tad trase poagarinās par ~14km.
Īsti nesapratu, cik km ir oriģināli plānotā distance. iespējams, ka mans piedāvājums padara pasākumu pārāk garu. Tādā gadījumā to vram iekļaut kādā citā braucienā.
P.S. Vēl no Siguldas uz Vildogu var nokļūt arī pa asfaltu/granti. Tad ir ap 10km, un oriģinālais maršruts netiek tik ļoti pagarināts.
Ar tiem vilcieniem ir tāda problēma, ka sākot 11:20, mēs varam nepaspēt uz vilcienu atpakaļ pusčetros. Ja braucam tempā, drošvien paspētu, bet jebkurā gadījumā ir jāparedz variants, kad atgriežamies vēlāk nekā paredzēts. Tad droši vien jāatrod veids kā nokļūt līdz Siguldai, kur vilcieni kursē biežāk.
Trases precīzs garums nav zināms, jo mēs ar trulli parasti braucam bez spidometriem un parasti nebraucam pa vienu un to pašu maršrutu. Ap 60km.
Daudz variantu ar vilcieniem :)
- Sākam 07:50 Līgatnē un beidzam Līgatnē 12:24, 15:31 vai Siguldā 13:50, 15:41
- Sākam 11:20 Līgatnē un beidzam Līgatnē 15:31 vai Siguldā 17:07, 18:54
No Līgatnes līdz Siguldai pa šoseju ir 10 km, pa granti/asfaltu caur Nurmižiem 15km, tā ka tā nav problēma.
Es varu piecelties arī agri, it sevišķi ja aiz loga nelīstt leitus. :) Starp citu svarīgs jautājums - vai brauciens notiek jebkādos laika apstākļos?
Un vai mums ir arī automobilisti? Vai viņi pieskaņojas lokomotīvistiem?
Pie apstākļa, ja sākam Līgatnē agri, tad no Ikšķiles braucu ar auto.
Laika apstākļiem nav nozīmes.
Pēc provizoriskās distances shēmas es tāpat nesapratu kā tajā iekļaujas Zvārtas iezis.
Kāpēc braukt pa taciņām, ja apkārt tik labi grants un asfalta ceļi?
Vai tad tu nezini, ka ja iezim nezini nosaukumu, tad tas ir vainu Zvaartes iezis vai Kjkjuukju klintis :D
Laikapstaaklji patreiz saka, ka liinjaashot gan. Par 80% es piedalos, bet veel nezin vai buushu lokomatiivatkariigs vai autonolemts…