Tas nu ir pagaidām vienīgais internet-veikals, kurā esmu pircis sev veloinventāru. Pats veikals atrodas ASV, piedāvāto preču klāsts ir liels un ik pa brīdim parādas vērā ņemamas atlaides.
Kas raksturīgs performancebike:
-
pret International pasūtītājiem tur izturas ne tik atsaucīgi. Šādus pasūtījumus apkalpo speciāls department, kas kontaktējas ar pasūtītāju caur e-mailiem. Response time - apmēram viena diena. (Var jau būt, ka laika zonas traucē).
-
Kopš pasūtījuma izdarīšanas mājas lapā paiet vismaz nedēļa/divas pirms tas department vispār sāk kaut ko darīt. Tad vinji sāk sūtīt meilus un grib noskaidrot kādu shippingu klients vēlētos.
-
Pēc viņu drošības procedūrām, viņiem ir telefoniski jāsazinās ar banku, kas izdevusi kredītkarti un jāpārliecinās par tās autentiskumu. Man toreiz likās, ka tas ir diezgan bezcerīgs pasākums (atšķirīgas laika zonas, HABA nesniedz nekādu informāciju par klientu), bet es viņiem iedevu HABA telefonu un mistiskā kārtā viņiem tas izdevās.
-
Pēc tam paiet drusciņ laika, kamēr sagatavo package un nosūta. Parasti piedāvātais shipping ir FedEx (7-10 dienas) un USPS mail (4-8 nedēļas). Protams, pirmais variants maksā dārgāk, un, ja tavs mērķis bija ietaupīt naudiņu pērkot inventāru, tad dārgs shippings padara šo mērķi bezjēdzīgu. Un patiesība ir tāda, ka tās 4-8 nedēļas ir stipri pārspīlēts. Mani abi pirkumi caur USPS mail atnāca 7 dienās, kopš nosūtīšanas brīža, kā tam aptuveni arī vajadzētu būt.
-
Prece ir labi iepakota un biju diezgan apmierināts ar saviem pirkumiem. Mazliet lētāk kā Latvijā sanāca. Un Latvijā diezgan grūti tikt pie ziemas/pavasara veloapģērba, ja negribas atstāt veikalā 100 ls.
Tā.
Vai var precizeet, cik izmaksaa pati suutishana ar USPS, kautvai tam pasham apgjeerbam. Ar vienu veerdu sakot ar kaadaam papildizmaksaam jaareikinaas. Vai HABA njem komisiju? vai pastaa joprojaam jaamaksaa muita?
Ja pareizi atceros, tad par sīkpakas (apģērbs, utt) šipingu uz Eiropu bija jāmaksā USD 17.50. HABA komisiju ņem tikai par valūtas konvertēšanu, ja konts ir latos.
Līdz šim bija tā, ka muitas nodoklis nebija jāmaksā, ja preces vērtība + šipings kopā nepārsniedz Ls 50.00. Iespējams, ka līdz ar iestāšanos ES, kaut kas ir mainījies.
Tagad ši summa ir 35 ls pasta sūtijumiem
O jaa, paldies eiropas savieniibai!
Četrus gadus vēlāk arī es iepirkos šajā veikalā. Arī pirmoreiz pirku drēbes internetā.
Sazināšanās īmeiliski ar viņiem ir palikusi apmēram tādā pašā ātrumā – viens meils dienā. Diezgan kaitinoši.
Pēc pasūtījuma noformēšanas viņi atsūta jautājumu, kādu šipingu izmantot. Es izvēlējos parasto pastu, kas patiešām prasīja vien pāris nedēļas, ieskaitot visas maija brīvdienas.
Ar banku viņi vairs nesazinās. Vai nu tāpēc, ka ir 2008. gads, vai arī tāpēc, ka izmantoju to pašu HaBa, un viņi jau zina, ar ko jāsazinās. :)
Preces labi iepakotas, nekas nav aizmirsts vai sajaukts.
Līdzīgi kā Grey, pirku tieši apģērbu vēsākam laikam, jo, pastaigājot pa lielāko daļu Rīgas veloveikalu, tā arī neizdevās atrast apģērbu, kas man patiktu un noderētu. Salīdzinot cenas te un tur, iepirkos kādas 2-2.5 reizes lētāk, nekā tad, ja būtu pircis Latvijā (ja vispār būtu atradis, ko pirkt).
Iesaku izmantot laiku, kamēr ASV dolārs vēl ir tik vājš. Un skatīties uz PerformanceBike izpārdošanām. Var reāli ietaupīt.
Esmu tiešām apmierināts ar šo iepirkšanos.
Paldies par šo topiku, Grey!