[quote=booo_kat]Biju līdzīgas izvēles priekšā šajā pavasarī. Skatījos Sigmu, Wahoo, Garminu apmēram tādā pat budžetā, kā esi paņēmis abus piemērus. Svarīgākais bija paliels ekrāns, ērta navigācija/karte, un laba bača jo tobrīd domāju vairāk izmantot tieši tūristīgākai braukšanai pa ceļiem un neceļiem.
Paņēmu Garmin Explore 2, jo pabakstoties šķita visērtākais un ir arī pieredze ar Garmin ekosistēmu 4 skriešanas pulksteņu izskatā pēdējos 15 gados. Cena arī bija patīkama. Vienīgā lieta kas trūkst - nevar importēt intervāla treniņus. Citādi navigācija strādā labi, ja treks ir normāli sagatavots un konkrētajā vietā kartes kvalitāte ir ok. Tagad var arī hazardus reportēt u, visu ko citu, ko māk pārējie Garmini. Ekrāns ērts, varu mierīgi bakstīt ar motokrosa cimdiem arī lietū. Garākais, ko esmu braucis no vietas ir 7h un baču noēda ap 20%. Ā un profili tikai 3 un tie paši predefinēti Road, Offroad (kas Garmin appā nonāk kā Gravel) un Indoor. Mani tas netraucē, bet citiem varētu būt dealbreaker. Var, protams, piekonfigurēt parametrus, tas ko nevar - veidot jaunus un mainīt tipu.
Ja gribi bakstīties pa karti, tad touchscreens priekš manis ir must. Ja tikai sekot trekam un braukt treniņus tad var iztikt bez.[/quote]
Starp citu, uz Garmin Explore 2 arī skatījos, bet man taisni pretēji, tā garmin pasaule visai tāla. Pats lietoju Apple watch, un kad sieva nopirka Garmin, cik paņēmu “palīdzēt”, tad nu galīgi neorientējos tajos menu, kā kaut ko sasetupot. Finālā, lai pieliktu kaut kādu workout tipu, nācās googlēt, lasīt forumu un tad izrādījās, ka kaut kas jāinstalē papildus no garmin store vai kā viņu tur, bet labi, tas offtopic. Vnk tādā ziņā, nedaudz baža ir, ka arī tie velo kompji tomēr diezgan ar visādiem submenus utt, respektīvi ne-tik intuitīvs kā gribētos, bet varbūt tā ir mentāla problēma vnk.
Nesen lasīju, ka wahoo 3.dec laidīšot ārā jaunu aparātu…droši vien jānogaida, lai paskatītos, kas tas tāds būs, varbūt pakritīsies cenas iepriekšējiem modeļiem arī?!