Videoregistratori jaregistree?

Par videonovērošanu tiek uzskatīta filmēšana ar mērķi konstatēt pārkāpumu un nodot policijai, apdrošinātājiem utt. Ja tu vienkārši filmē braucienu, lai pēc tam mājās apskatītu kopā ar ģimeni - tad nekas nav jāreģistrē. :)

Un kas ir tad, ja es vienkārši filmēju braucienu, bet tad viens kretīns mani nones un vēlos izmantot video kā pierādījumu? :)

Policija saka, ka esot OK. :)

Atbilde no DVI uz manu epastu:

[quote]Atbildot uz Jūsu 2016.gada 14.marta elektroniskā pasta vēstuli informējam, ka saskaņā ar Eiropas Savienības tiesas 2014.gada 11.decembra spriedumu lietā C-212/13 ir noteikts, ka ja ar videonovērošanas sistēmu tiek uzraudzīta arī publiskā telpa, šīs tiesību normas izpratnē nav datu apstrāde tikai un vienīgi personiskām vai sadzīviskām vajadzībām. Pēc analoģijas šo tiesas spriedumu var attiecināt arī uz videoreģistratoru izmantošanu privātajās automašīnās.
Papildus informējam, ka personas datu apstrādes reģistrācija Datu valsts inspekcijā nodrošina veiktās personu datu apstrādes risku izvērtēšanu un tajā skaitā vai pārzinis nodrošina Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasības.[/quote]

Pieminētais tiesas spriedums, izcēlums mans:

Tā nu man šķiet, ka DVI publikācija un ziņu sižeti ir vienkārši cilvēku baidīšana, jo, redz, videoreģistratora lietošana automašīnā vēl automātiski nenozīmē, ka to vajag reģistrēt.

http://www.la.lv/videoregistratoru-lietotajus-sola-netvarstit/

No šodienas par foto- un videoierakstu, kas pārkāpj fiziskās personas privātumu (nelikumīgi vāktas neizpaužamas ziņas), publicēšanu YouTube, Facebook utt. (ārvalsts organizācijas) var dabūt 10 gadus cietumā.

http://likumi.lv/ta/id/88966-kriminallikums#p-588980

85.pants. Spiegošana

(1) Par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā tieši vai ar citas personas starpniecību —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

kāds vatņiks pie betona falla Tevi sazombējis laikam … citu te neko nevaru iekomentēt …