Venspils šoseja

Kāds ar ceļu projektēšanas darbiem tuvu saistīts putniņš man vakar pačukstēja, ka Venspils šoseja tās rekonstrukcijas gaitā tiks pie 50 cm platas drošības joslas ( asvaltētas).
Pietam šāda drošības josla paredzēta visā tās garumā un abās pusēs.

Zinu, ka nav kā Siguldenei, kur šī josla ir braukšanas joslas platumā, bet paldies par to pašu:)

Protams vēl ilgs laiks ejams līdz tam, kad arī gar šosejām stiepsies gari velo/gājēju celiņi, bet šādas drošības joslas ir liels solis pretī tam.
Gan paies laiks un mūsu apķērīgie ierēdņi apjautīs, ka šīs joslas izbūvējot mazliet platākas varētu pilnīgi legāli pārvērst par velo celiņiem.

Šis pats putniņš pastāstīja, ka esot kas līdzīgs likumam, vai standartam, kuru ietekmē visas šosejas kas tiks turpmāk būvētas/rekonstruētas tiks pie šādām drošības joslām… To platums būs atkarīgs no atvēlētajiem līdzekļiem, projektētāju domāšanas.

Laba ziņa!

Man jau labāk patiktos, ja veloceliņus būvētu nevis lielu šoseju malās, bet gan vairāku 100m attālumā - cauri klusiem ciematiem un pļavām.
Lai nav visu laiku jāklausās garām lidojošu auto rēkoņā.

[quote=Deryl]Man jau labāk patiktos, ja veloceliņus būvētu nevis lielu šoseju malās, bet gan vairāku 100m attālumā - cauri klusiem ciematiem un pļavām.
Lai nav visu laiku jāklausās garām lidojošu auto rēkoņā.[/quote]

kurš liedz pa taciņām braukāt?

[quote=emils]
kurš liedz pa taciņām braukāt?[/quote]

piekrītu, bet ne visiem tās ir zināmas.
es pats vakar ar velo barucu no Rīgas uz Ogri, nebija patīkami, jo fūras brauca viena aiz otras, un tā otrā aiz pirmās mani neredz, un bieži nobrauca kritiski tuvu man.

Tā nu atpakaļceļu mēroju pa taciņām par kurām biju tikai dzirdējis nostāstus, bet kopsummā nebija nemaz tik traki, vien preicājos, ka līdz Ogrei tiku dzīvs.

protams, ka ideaali buutu ja velocelinji buutu pa ainaviskaam vietaam, skaisti, nevis ostiit izpluudes gaazes, utt … tachu iespeeja braukt gar shosejas malu sameeraa droshi ir neizmeerojami labaak nekaa tas tagad ir

Ogre - Rīga būtu baigi labais maršruts ar velo ikdienai vilciena/auto vietā, bet pa D-pils šoseju ir adrenalīnu ļoti ļoti rosinošs pasākums.

Jābrauc pa P5 - tur ir rekonstruēts ceļš ar mērenu kustību (var teikt, ka kaut cik nozīmīga kustība ir no rīta Rīgas virzienā un vakarā Ogres virzienā) un pietiekami platu nomalīti pa labi no nepārtrauktās līnijas. Bieži arī manāmi kolēģi trenējamies.

Oi, tas gan patiesībā nav forši… Pusmetru plata josla (nostiprinatā nomale) - tas nozīmē, ka tas ir tas pats ceļa profils kas ir uz Saulkrastu šosejas. A tur notiek pilnīgs bezpreģels. Vadītājiem ir kardināli atšķirīgi uzskati kā pa šādu ceļu ir jābrauc. Ir daudz tādi, kas uzskata, ka visiem izņemot viņus ir jābrauc tikai pa to pašu nostiprināto nomali. Kā rezultātā ir daudzi tādi, kas vienkārši močī pa pretējo pusi ar domu, ka gan jau pretīmbraucošie pavāksies malā. Ir arī tādi ērgļi, kas psiho, ka viņus uzreiz nepalaiž garām (kas ne visur uzreiz ir iespējams) un lien garām pa labo pusi.

Šis ceļa profils manā skatījumā nav neko labāks par parasto. Kaut kur lasīju, ka posmā ap Ādažiem pēc ceļa rekonstrukcijas CSN skaits ir dubultojies. Es jau cerēju, ka šis profils Latvijā vars netiks pielietots…

BRINUMS

Jelgavaa remonteejot njeema nost. :/

[quote=IvarsM]Oi, tas gan patiesībā nav forši… Pusmetru plata josla (nostiprinatā nomale) - tas nozīmē, ka tas ir tas pats ceļa profils kas ir uz Saulkrastu šosejas. A tur notiek pilnīgs bezpreģels. Vadītājiem ir kardināli atšķirīgi uzskati kā pa šādu ceļu ir jābrauc. Ir daudz tādi, kas uzskata, ka visiem izņemot viņus ir jābrauc tikai pa to pašu nostiprināto nomali. Kā rezultātā ir daudzi tādi, kas vienkārši močī pa pretējo pusi ar domu, ka gan jau pretīmbraucošie pavāksies malā. Ir arī tādi ērgļi, kas psiho, ka viņus uzreiz nepalaiž garām (kas ne visur uzreiz ir iespējams) un lien garām pa labo pusi.

Šis ceļa profils manā skatījumā nav neko labāks par parasto. Kaut kur lasīju, ka posmā ap Ādažiem pēc ceļa rekonstrukcijas CSN skaits ir dubultojies. Es jau cerēju, ka šis profils Latvijā vars netiks pielietots…[/quote]

Piekrītu par saulkrasteni… to braukšanu pa nomali varētu ātri izskaust -
ja policisti turētu un sodītu visus kas brauc pa to, jo tā tam nav paredzēta, pietam ( ja pareizi atceros ka tur ir nepārtrauktā līnija, varu samelot), tad to arī šķērsot nedrīkst ( CSDD eksāmenā par uzbraukšanu uz nepārtrauktās līnijas dod 4 soda punktus).

Piekrītu, ka pusmetrs ir maz, bet vismaz kaut kas, lai nav jābrauc tieši pa brauktuvi.

Pusmetrs ir kāreiz pietiekoši maz, lai pietiktu ritenim, bet nebūtu izmantojams kā pusjosla

Diemžēl sakarā ar to, ka braukšanas josla katrā virzienā būšot 3,5 metrus plata, tad šis pusmetrs skrējējiem dos iespēju braukt kā pa trīs joslu ceļu kur vidējā kalpo braukšanai abos virzienos :(

Nu nav tā gan, ja klaviatūrai piestumj klāt peli, sanāk pusmetrs… nu ok, varbūt vēl mobīlais telefons jāpieliek. Ir pat dažiem “nedārgiem” auto riepas platākas par pusmetru… tā tiešām ir šaura josliņa. Es domāju, ka pat tas P5 posms pēc rekonstrukcijas ir ar šo pusmetra joslu, no kuras 1/5 aizņem nepārtrauktās līnijas krāsojums.

Taciņas, protams, ir forša lieta, bet pa lielam tās var izmantot tikai vietējie, kuri zina, kur un kā tā taciņa iet.
Tā kā runa ir par organizētiem veloceliņiem, tad teicu, ka būtu jauki, ja “gudrie” vīri to plānošanā smeltos iedvesmu no Eiropas, piem., Austrijas.
Tas būtu pluss, gan vietējiem veloentuziastiem, gan arī citu valstu velotūristu pieplūdumam.
Arī DzintaramP noteikti būtu daudz patīkamāk braukāt uz Ogri pa skaistu, klusu veloceliņu, kurš varētu iet kaut kur starp šoseju un dzelzceļu! Līdzīgi kā tas ir ar Jūrmalas veloceliņu, tikai jāatceras, ka Jūrmalas veloceliņš iet caur blīvi apdzīvotiem masīviem, tādēļ, nav izbraucams, bet, ja šāds celiņš ietu paralēli šosejai, tad tur arī plūsma būtu daaaaudz mazāka.

Atceries nepareizi :), tur ir raustīta līnija (izņemot dažus īsus posmus).

Atceries nepareizi :), tur ir raustīta līnija (izņemot dažus īsus posmus).[/quote]

Bet tik un tā, tā vieta jau pēc definīcijas nav domāta braukšanai, bet gan lai tur novietotu auto, ja radusies šāda nepieciešamība.

Man personīgi būtu vienalga vai veloceliņš ir asvaltēts vai ir zemes celiņš ( pa zemes celiņu lēnāk riepas diltu :) ) Galvenais lai tas būtu izbraucams jebkuros laika apstākļos, bet par cik ir arī daudz šosejnieku, tad tos veido no bruģa ( kas pat būtu labāk,lai gan dārgāk) un asvalta.

Par tiem 50 cm taisnība, man baikam stūres platums vien ir 60 cm, bet jāvērš uzmanība arī uz to, ka dizvai automašīnas pārvietotos ( ja vien to speciāli negribētu) gar pašu veloceliņu/drošības joslu, kā rezultātā varētu brīvajai telpai pierēķināt vēl 30 - 50 cm…
Un 1 metrs viena rindā braucošiem velosipēdiem ir pietiekami :)

Par veloceliņiem ārpuss šosejas ( cauri mežiem, pa laukiem) varam nesapņot vēl ilgi, jo mums zemes īpasņieki baigi žmiedzās, negrib atdot, iemainīt valstij zemi kur ceļu būvēt, kur nu vēl veloceliņu.
Diemžēl tāds nu tas letiņš - Tipiskais ir :(

Dzintars P ko jauc par tam celja nomaleem.
cik atceros, tad tajas vareja islaicigi iebraukt lai palaistu garam (ljaut apsteigt) kaadu atraaku auto.

VenTspils… ;)

Piedod, nepievērsu uzmanību ( Venta-Pils :p )

Par nomalēm, par kurām katram ir savs pareizais viedoklis:
http://www.celugids.lv/lat/787/

Cik km garumā Ventspils šoseju rekonstruēs?