Velotreniņi Biķerniekos

Kamēr pats treneris uz velo grupā nebrauc līdzi pamācot, tikmēr nekas nelīdzēs - ne pārošanās, ne dalīšanās :D

Gribētos arī ar jums braukt, bet es ar savu MTB jūs nepaķeršu :(

kur problēma “braucienos” noorganizēt un patrenēties grupu?

Man liekas arī organizatori droši var izmanot xc.lv iespējas un savam pasākumam izveidot “braucienu”.

Es pats daudzmaz regulaari trennējos un piedalos sacensiibaas, bet pat man škiet tas prieksh 1. treninja bij par traku. Bikerniekos treneejos gandriiz katru dienu. Ieraudziiju grupu, domaaju uzraushu liidzi paskatiishos kaads šiem aatrums, tas bij 45km/h No saakuma padomaaju, ka taas ir kautkaadas sacensiibas jo vakar pa Eirosportu skatiijos shosejas velosacensiibas kur videejais aatrums bij 44,5 bet tad izraadiijaas, ka tas ir tikai treninjsh. :)))) Man shkiet, ka cilveekam kursh pirmo reizi dziivee izdomaajis piedaliities sacensiibaas shaads piedaavaatais treninja aatrums bija shoks.

Nebija 45, nesabiezini krāsas. Varbūt 3sek. no pauguriņa, lai tiktu augšā nākamajā, varbūt tajos pāris apļa finišos, kad priekša izdomāja “finišēt”, bet vidēji bija 34km/h, vai tu netici eletronikai un spidometram?

Nu nu… 34 :)))) Tu laikam arii biji no tiem, kas skreeja pa priekshu izkaaris meeli un nesaktiijaas spidometraa!:))))

Ko īd, ja nevar pabraukt ta sēž mājā un audzē riepu. Nu nav velosports priekā tādiem čīkstētājiem kuri par uz 30 atsēdēt nevar.

Neiet runa par 30 vai 40 km/h, Uz trases ir katru dienu dzeki kuri treneejaas ar taadu aatrumu, bet shis tomeer vairaak vai mazaak ir treninjsh iesaaceejiem.

Arī biju aizbraucis. Prieks, ka cilvēki aktīvi, viss jauki, visi priecīgi, aktīvi min pedāļus :) Vidējais pat bija kapeiku virs 30.
Es gan vairs nebraukšu - netiku līdzi, bija grūti.

Un to varēja uzrakstīt tāds monstrs kā Velomens??!? Es biju pavisam citās domās.

Kā jau iepriekš minēju bars bija paliels, kas deva negatīvu efektu tiem, kas brauca peļetona beigās, tam staipoties ātrumi atšķirās par 5 un vairāk km/h atsevišķos brīžos, tādēļ jau nav briņums, ka kāds vairs nespēja pievilkt. Tie kas pa sākuma galu mina, domāju, ka tādas raustīšanās nebija.

patiesībā trenēja šo: http://en.wikipedia.org/wiki/Criterium

[quote=Vaskis]

Pērnā gada Rīgas maratonā treniņos Japiņam bij pārdomātāka stratēģija, bij fiksie delfinu puikas, kas brauca ar skrējējiem un jaukā delfīnu Lelde ar parastajiem cilvēkiem. kopumā visi bija ieguvēji. Pluss daudz info par uzturu utt.[/quote]

Paldies par labiem vārdiem! Arī šogad Tele2 Rīgas Velomaratona treniņbraucoienos centīsimies organizēties pa dažādiem sagatavotības līmeņiem + nodrošināt papildus info, kas varētu interesēt dalībniekus.

Galīgi neesmu lietpratējs šosejā, bet iesildīšanās aplī vajag to mašīnu pa priekšu, lai notur skrējējus. Tā taisnība, daudzi jau bija riņķojuši, daudzi atbrauca no mājām un bija jau gana iesildījušies.
Pēc tam, ja daudziem ātrums vēl ir par lielu tad sadalās grupa un brauc lēnāk pa pāriem - īpaši ar MTB - viss. Man liekas tas tak viegli.

Nu tieshi taa. Pilniigi piekriitu.

Nu jaunieši… Jūs gan te smilšu kasti uzrīkojāt.

1. Neviens nav teicis, ka viesiem ir jāmauc vienā grupā.
  2. Man personīgi vidējais pēc GPS bija 33.7km/h
  3. Grupas sākumā pirmie seši kaļosi māk braukt pa pāriem, bet tālākie pat necešas noturēt līniju. Mauc kā pagadās grupai pa malu un tad domā kāpec atvaļī un gāžās zem stūres.

Man personīgi ir MTB, augums 1.80m, svars 93Kg, kas ir krietni par daudz, un netrenējos es 3h dienā, bet ja grupā notur normāli līniju un neraustās kā puņķis uz drāts, tad var mierīgi turēt līdzi nedzenot pulsu kosmosā.

Morāle visma ir tāda, ja visi būtu uzmanīgi paklausījušies ko treneris stāstija un zīmēja sākuma, tad pieņemu, ka vaidētāju šeit būtu mazāk.

Paldies par uzmanību.
M.

Publiski treniņi entuziastiem ir domāti visiem, t.i. arī dažādas sagatavotības dalībniekiem.

Kaspar, domājam plašāk! Jo vairāk dalībnieku, jo labāk.

Jo pretīmnākošākii un tālredzīgāki būs šādu pasākumu organizētāji, jo plašāks būs velobraucēju pulks! Un ko tas mums visiem varētu nozīmēt?
Vairāk draugu, domubiedru, tēmu par ko parunāt,
Kvalitatīvāk un interesantākas, lētākas organizētas sacensības, peļņa uz skaitu būs lielāka.
Labāku mikroklimatu satiksmē, jo braucēju uz brauktuves būs biežāk,
Un kas zin varbūt labāku veloceliņu infrastruktūru valstī,
Zemākas detaļu izmaksas,
Kvalitatīvāki servisi,
Fiziski veselīgāku sabiedrību,

Protams, tikai filozofija.

Interesanti “Kaspars” mīs SMScredit.lv mīksto-amatieru-riepaudzētāju 60? vai īstro-veču-sportistu 126?

Jūrmalā 60, Rīgā 32 :)

prikols Rīgā tos 32, labāk mirt goda nāvē 80mitniekā pēdējā pačkā :)