No trešdienas, 11.aprīļa katru nedēļu aicinām uz velotreniņiem Biķerniekos, lai sagatavotos SMScredit.lv Jūrmalas velomaratonam.
11.aprīlī plkst. 18:30 līdz 20:30
18.aprīlī plkst. 18:30 līdz 20:30
25.aprīlī plkst. 18:30 līdz 20:30
2.maijā plkst. 18:30 līdz 20:30
9.maijā plkst. 18:30 līdz 20:30
Izaicini sevi un piedalies kopīgajos treniņos!
Papildu informācija:
Tālr. 67844425
E-pasts: sport@alphabaltic.lv
web: www.maratoni.lv
Beigās visi bija sarkanajā. Kā viens uzvelk, tā pārējie pakaļ. :) Treneris sākumā lūdza braukt 25-28, faktiski bija 30-32, beigās 32-40. “Tagad pabraucam mazliet ātrāk” acīmredzot tika uztverts kā “stiepšu uz pilnu jaudu”.
šķiet bij vismaz 10, sigma rādīja max 44.
grupā bardaks, taču priekš pirmā brauciena tāpat, kā Japiņam Rigas martona organizētājā pirmajā treniņā pagājušogad.
[quote=Vaskis]šķiet bij vismaz 10, sigma rādīja max 44.
grupā bardaks, taču priekš pirmā brauciena tāpat, kā Japiņam Rigas martona organizētājā pirmajā treniņā pagājušogad.[/quote]
Vai tad to bardaku kāds no malas sataisīja? paši vien visu putru tur vārat ;)
Atgādinām, ka trešdien, 18.aprīlī plkst. 18:30 gaidām Jūs nākamo velotreniņu Biķerniekos, šoreiz treneris Dainis Ritums pastāstīs mazliet vairāk par braukšanas kultūru, lai neveidotos bardaks.
Man jau patika, ka kurā tur 6 un 7 aplī priekšgalā pirmais MTB stabīli bija ar meitēnu virsū. Čīkstoša ķēde, kedas un smaids :) Aizvējā jau esot viegli braukt - piekrītu man jau arī likās ka ar šosejnieku barā šitādā tempā var braukt bezgalīgi :]
GPS saka, ka laikam 9 apļi noriņķoti - 50km. Spidometrs saka, ka max bija 52km/h, laikam tajā 4tā apļa beigās ķipa “finišā”. Pulsometru kā parasti aizmirsu ieslēgt - jo vispār viņš man neinteresē :]
Nu šoreiz man jau liekas bija daudz organizētāk… Tā kā vadītāji atzinās ka šo lasa, gribu ieteikt - lai pakontrolētu ka grupiņa pabrauc intervālos- var jau taisnākos posmos ar auto piebraukt priekšā un atgādināt samazināt uz pusapli ātrumu līdz, piemēram 33, saglabājot ierindu.
Šodien man sanāk - 1. aplis 33-34kmh, 2. 33-34kmh, 3. 36-38kmh, 4. 36-39kmh, 5. 34-36kmh, 6.(bonuss :)) 37-40kmh, turējos vairāk priekšgalā…
Paldies visiem, kuri vakar atnāca, tiešām bijām kuplā skaitā!
Paldies arī par visiem ieteikumiem, noteikti nodosim info trenerim, ko Jūs vēlētos uzlabot treniņos!
Uz tikšanos trešdien, 25.aprīlī plkst. 18:30 Biķernieku sporta kompleksā!
braucēju bija padaudz, man kā iesācējam gribētos to visu pārskatāmāku, piemēram sadalīties pa grupām kur ir ne vairāk par 20 braucējiem, lai labāk tos grupas braukšanas principus saprastu. Nu vismaz IMHO.
Bet gribētos, tomēr uzsvērt, ka visi noteikti nespēj uzreiz gāzt tik ātri, kā sportisti, kas tikko atgriezušies no treniņnometnes Itālijā, kas trenējas ikdienā utt.
Grupām būtu jābūt divām ātrākiem un lēnākiem.
Konkrēts, piemērs, pierunāju kolēģi, doties līdz, jo pierunāts arī uz pašu martonu. Treners nosaka brauksim pāros. Nu tad solidarizējos braukšu ar kolēģi. Pirmais līkums 30km/h pāri, protams, cilvēks noturēja pus apli, un čuš. Riņķojot, pa kādam satikām, kas bij tāds pats atkritējs. Un interesanti cik no tiem, kas ar izkārtu mēli un piesarkušu ģīmi nesās pakaļ vispār saprata kā, tad jābrauc grupā?
Kopumā es, protams, pārspīlēju, jo tādu atkritēju un piesarkušo nebija daudz, taču ideja skaidra… tādēļ cilvēki tautas distances vidusdaļā arī nekad nejēgs kā braukt grupā, un kritieni ir neizbēgami. Jo pēc pirmā pus apļā viņi vienkārši aizbrauks mājās…
Pērnā gada Rīgas maratonā treniņos Japiņam bij pārdomātāka stratēģija, bij fiksie delfinu puikas, kas brauca ar skrējējiem un jaukā delfīnu Lelde ar parastajiem cilvēkiem. kopumā visi bija ieguvēji. Pluss daudz info par uzturu utt.