velosipēds "ikdienai un svētku dienai"

Maza atskaite par izvēli:
beigās nopirku mazlietotu cx velo - norvēģu saliktu white un esmu apmierināts kā zilonis :)

Šogad divas reizes sanāca braukt uz Balkāniem un varēju paņemt līdzi arī velo - iemēģināti visādi kalnu ceļi, Sarajevas bobsleja trase un saprasts, ka disku bremzēs ir spēks, bet es neesmu īsti objektīvs, jo kvalitatīvas v-bremzes ar paralelogramu nekad neesmu lietojis :D Pagājušajā ziemā braucot ar šipenēm priecājos - pirmo reizi man ir velosipēds, kurš arī ziemā bremzē :D

uz cietām grantenēm ar daudz akmeņiem (vai arī piebrauktiem un svaigi greiderētiem dolomīta šķembu ceļiem) mazliet pietrūkst priekšējā amortizatora, bet ja nepienākas amortiņš, tad neko, nākas pieciest.

ātrumi ir kā ir daudz, bet kalnos sanāk izmantot pilnīgi visu diapazonu un brīžiem gribās vēl :D Pie pārslēdzējiem gan nācās ilgi piedomāt kas ir uz kuru pusi, jo iepriekšējam velo bija intuitīvāk - abiem pārslēdzējiem spiežot lielo kloķi mīt bija grūtāk, mazo - vieglāk. šim abiem pārslēdzējiem ar lielo kloķi pārliek uz lielāku zobratu un ar mazo kloķi uz mazāku zobratu.

Pilnai laimei uz šo ziemu arī priekšā jāpiekombinē dubļusargu un aizmugurē bagāžnieks, lai gan bagāžnieka neesamība motivē iztikt bez liekām mantām - vējjaku piesien pie velo, rezerves kamera un pumpītis zemsēdekļa somiņā, vairāk pa lielam neko nevajag.
Šī vasara bija pirmā ar klipšu pedāļiem - tfu tfū tfūūū, ne reizi dēļ tiem nenokritu. Exustar sandales turas pie kājas pārsteidzoši stabili, kā kārtīga sporta kurpes, nevis kā sandales.

• Runko: CX Pro 2 Aluminium
  • Haarukka: White CX Carbon
  • Ohjaustanko/ohjainkannatin: White Compact 420mm /White Forged 100mm
  • Satulatolppa: White Alloy 27,2mm
  • Satula: Selle Italia X1
  • Vaihdevivut: Shimano Ultegra Disc BR-RS785
  • Etuvaihtaja: Shimano 105 FD-5800
  • Takavaihtaja: Shimano 105 RD-5800
  • Keskiö: FSA Omega Compact Mega Exo 46-36T
  • Ketjut: Shimano HG 600 11 speed
  • Rataspakka: Shimano 105 CS-HG5800 11-28T
  • Jarrut: Shimano 105 Hydraulic Disc ST-RS685
  • Vanteet: Araya AS730 w/White decal
  • Napa: Shimano HB-RS 505
  • Renkaat: Continental Cyclocross Race 700*35 84TPI
  • Paino: 10 kg

Atjaunojot šo topiku - esmu pie līdzīgas izvēles nonācis. Te būs mani tējkannas jautājumi.
Parastais pielietojums ir ~10km katrā virzienā pa pilsētu darbs/māja, šad tad kāds līkums vairāk. Gadās jau mežā iebraukt, bet reti un arī tad pa taciņām pamatā. Līdz šim braucu ar 26"MTB.
Lasot internetus mazliet pavilkos uz CX, taču ir virkne neskaidrību.
Nekad ar šosejnieku vai CX braucis neesmu, vai nebūs ļoti neērtāk un vai nav slodze jau mazliet sačakarētai mugurai?
Vai satiksmē braucot ar redzamību un manevrēšanu nav mazliet sarežģītāk dēļ sēdēšanas pozas?
Ar MTB braucot nervozākās vietās pirkstus var visu laiku uz bremzes turēt, cik ērti tas ir uz CX stūres?
Varbūt prātīgāk hibrīdu/fitnesu nopirkt un nemocīties ar iedomām par CX?

Mož kaut kur vari dabūt paprovēt CX/šoserīti.

Cannondale SLATE!!! Tava vienīgā šance!

Plāno velo arī ziemā izmantot?

Slate jau nu noteikti ir overkill.
Ziemā nebraucu, marts-oktobris parasti.

J.

Slate ir rihtigs dandzis!

Varbūt kāds var ieteikt vietu, kur par taisnīgu atlīdzību uz kādu nedēļu-divām varētu dabūt CX pamēģināšanai?