Kad iegādājos savu pirmo Giant, tad velo pasē, kas nāca līdzi, ir skaidri rakstīts, kad garantija tiek atteikta, ja tiek startēts velo sacensībās.
[quote=six6]kur shitas ir rakstits. Tad ir janovelk linija, kuri MTB nav domati sacensibaam, un virs cik summa jau sakas velosipeds kursh domats sacensibam. Es pielaju, ka velo ap 500ls ir pietiekami labi apriikots lai ar to starteru sacensibas, veljovairak, ja tiek piemineta " tautas klase".
Ei nu pasaki cilvekam, ka garantija nedarbojas ja piedalas secensibas, un no otras puses es ka klients varu ari neteikt, ka esmu kaut kur piedaliijies.[/quote]
Tu jau vari neteikt :)
tas nav nopietni.
tas nav nopietni.[/quote]
Vnk tagad pie sevis domāju, Tu piedalies sacensībās, kaut kas samisējas tu krīti, salauz pārslēdzēju, izsit spieķi un man pienāksies garantijas remonts?
diez ražotājs garantiju ratiem nedod līdzīgi kā kādreiz(tagad nezinu) uz ne tiem dārgākajiem LCD moņiem, kad garantija iestājas pie noteikta skaita beigtu pikseļu?! ķipa 1 spieķis OK, bet ja izlūzt 4 spieķi, tad pa garantiju :D
ar mašīnu arī braukā pāri apmalēm un cauri niknākajām bedrēm, bet tad brauc pie pārstāvja, lai liek jaunu plauktu, diskus, pirkstus utt. :D
tas nav nopietni.[/quote]
Vnk tagad pie sevis domāju, Tu piedalies sacensībās, kaut kas samisējas tu krīti, salauz pārslēdzēju, izsit spieķi un man pienāksies garantijas remonts?[/quote]
garantija ir uz rupniecisko brakji.
Pāris argumentu par garantiju pat sacensību ritenim:
“Jāatceras, ka izdarot jebkuru pirkumu tiek noslēgts līgums. Likumdošanā nav noteikts, ka katrs līgums jānoslēdz rakstveidā. Līgumu var noslēgt arī mutiski un ar konkludentām darbībām. Ražotāja vai pārdevēja pienākums ir nodrošināt preces vai pakalpojuma atbilstību līguma noteikumiem, t.i., nodrošināt, lai precei, pakalpojumam vai tā rezultātā izgatavotai lietai nebūtu defektu, lai preci vai pakalpojumu varētu izmantot paredzētajam nolūkam.”
Kad es atnācu uz Veloprofu uzreiz pateicu: “Man vajag riteni priekš SEBiem”. Sakumā es gribēju pirkt Scott Aspect 40, bet pārdevējs pateica, ka SUPs priekš manam prasībām būs labāk.
tālāk:
"Tomēr var gadīties, ka pēc preces iegādes vai vēlāk, preci lietojot, Jūs konstatējat defektus, kurus neievērojāt vai kurus nebija iespējams ievērot (slēpti defekti) un par kuru esamību Jums nepateica arī pārdevējs.
Šajā gadījumā un arī tad, ja Jūs konstatējat vienu no tālāk uzskaitītiem būtiskiem apstākļiem, jūs varat uzskatīt, ka ražotājs vai pārdevējs nav nodrošinājis preces atbilstību līguma noteikumiem:
- prece nav iesaiņota, bet iesaiņojums nepieciešams, lai pasargātu preci no bojājumiem vai bojāšanās (piemēram, Jūs esat iegādājies mēbeļu komplektu un vienojies ar pārdevēju par tā piegādi. Daļa piegādātā komplekta elementu nav iesaiņoti, kaut gan tradicionāli iesaiņojumam ir jābūt);
- iesaiņojumā saņemtās preces komplektācija neatbilst tai komplektācijai, kādu līguma slēgšanas vai piedāvājuma izteikšanas brīdī pārdevējs uzrādījis ar preču paraugiem vai modeļiem;
- prece nav derīga nolūkam, kuram Jūs esat to iegādājies un par kuru esat paziņojis pārdevējam pirkšanas brīdī;
- preci nav iespējams lietot paredzētajam nolūkam tādēļ, ka par to sniegta nepilnīga informācija vai informācija nav sniegta vispār (piemēram, atverot iesaiņojumu, Jūs neatradāt lietošanas pamācību, lietošanas pamācību Jums neiedeva arī pārdevējs, vai lietošanas pamācība ir, bet tā ir svešvalodā, kuru Jūs nepietiekami pārvaldāt, lai pareizi lietotu preci vai izmantotu visas tās iespējas);
- prece ir viltota,
"
Lietošanas pamācība bija čehu valodā.
Sīkāk var palasīt te: http://www.ptac.gov.lv/page/234
Nevajag taisīt demagoģiju. Es jau uzrakstīju, ka vītne varēja būt pārāk dziļa + spieķu metāls vienmēr saspringts, līdz ar to varēja salūzt no mazākas slodzes. Tagad mēs jau nevaram noskaidrot salūšanas iemeslus
ja tur 100% būtu mana vaina, es aizvestu aizm.ratu uz tuvāku manam mājam servisu.
Ražotāja brāķis ir jānovērš garantijas ietvaros, sacensībām paredzētiem MTB taču arī ir garantija. Mana pieredze ir šajā ziņā apmierinoša, bija priekšējam rotoram kniede atnākusi vaļā, rezultātā rotors buktējas bremzējot un strīķējās brīvgaitā. Fanā nomainīja, tiesa gan defektācija bija manā ziņā :-)))) garantijas apkopes Fanā gan mistika un noslēpums. Ja paprasa kas tika darīts tad cenšas radoši atbildēt, lai gan ar nepievilktu kaseti nobraucu pirmos 1000km līdz pats mainīju kaseti !!!
[quote=Andris_R]
Nevajag taisīt demagoģiju…[/quote]
Mjā… nu tevi šai jomā laikam pārspēt būs grūti.
Vismaz pusotru gadu vizinies pa SEBiem, bet par spieķi lai atbild ražotājs…
Un kā tad lai tev to riteni būtu iesaiņojuši - visu kopā vai katru spieķi atsevišķi? :D
[quote=Andris_R]Tas ritenis nobrauca tikai 9 SEBus. Pārējais +/- asfalts un grantenes, iesildīšana pirms sacensībām un braukšana uz pludmali.
Kas tev nepatīk manā uzvedība? Es biju laipns. Ja tu tur bijis tad vajag atcerieties kas bija teikts no veikala darbinieka puses. Vot man interesenti ko gribēja teikt darbinieks, kad pateica, ka es tūlīt kaut ko dabušu ja neaiziešu. un vēl es dzirdēju jautājums: “vai tu vispār negribi braukt ar riteni?” =D [/quote]
Rūpnieciskais brāķis jau būtu uzpeldējis krietni agrāk nevis pēc divām SEP’su sezonām- ne tā?
Ja spieķis tiešām ir brākēts, viņam ir tendence nolūzt pēc pirmā brauciena vai spieķošanas laikā, nevis pēc nobrauktiem 1400km
Eu ka zeme tewi nes?
Patērētāju tiesību aizsardzības likumā ir sarakstīti zili brīnumi, nevar saprast kā vispār 100% pircēju nemēģina piķi paprasīt atpakaļ.
Tāpēc tirgotājiem ir jāskatās, kur ir tās trumpītes, kuras ļauj vismaz cīnīties ar īpaši lasītprotošiem pircējiem.
Te viens svarīgs punkts:
14.pants. Preces vai pakalpojuma neatbilstība līguma noteikumiem
(1) Prece neatbilst līguma noteikumiem, ja:
- tā neatbilst normatīvajos aktos vai normatīvtehniskajos dokumentos noteiktajām prasībām, kā arī parasti izvirzāmām prasībām — tai nepiemīt īpašības un izpildījums, kāds parasti piemīt tāda paša veida precēm un kādu patērētājs var pamatoti gaidīt, ņemot vērā preces raksturu;
Te nu arī izpeld mistiskais formulējums “parasti izvirzāmajām parsībām” . Mēs visi zinām, ka pie noteiktiem apstākļiem, kur nu vēl sacensībās, spieķi mēdz izlūzt. Tātad to droši var uzskatīt par parastu situāciju un ar rūpnīcas defektu šo atgadījumu sasaistīt būtu ļoti grūti, jo neviens nevar pateikt kādām slodzēm un pārslodzēm nelaimīgais spieķis konkrētajā situācijā bija ticis pakļauts. Manuprāt, spieķim garantija varētu iestāties tādā gadījumā, ja velo vēl nebūtu izstumts no veikala un pēkšņi “tinkš” - spieķis ārā. Tālāk jau viss atkarīgs no ekspluatēšanas. Iespējams, ka pārdevējs, pirms pārdošanas nepabrīdināja, ka kameras mēdz pārdurties, bet tas nedod iespēju ar katru mīksto doties pēc garantijas, kaut arī pircējam ir bijušas tiesības savas nekompetences dēļ domāt, ka kameras kopš CCCP sabrukšanas vairs nedurās… To taču mēs saprotam kā parastu situāciju.
[quote=Andris_R]
Saplīsa man viens spieķis kaut kur priekšpēdējā vai pēdējā vītnes apgriezienā.
Ritenim it ka ir garantija, aizvedu pie viņiem uz remontu. Uztaisīt pa garantiju viņi man atteica, rakstveidā atteikumu un salūztas detaļas neatdeva. It ka man ir iespēja paskatīt uz daudzām lietam caur mikroskopu un noskaidrot patiesību, bet sanāk ka pašlaik nevar noskaidrot kādas bija spieķa saplīšanas cēloņi. [/quote]
[quote=Andris_R]
Tas ritenis nobrauca tikai 9 SEBus. Pārējais +/- asfalts un grantenes, iesildīšana pirms sacensībām un braukšana uz pludmali.
Kas tev nepatīk manā uzvedība? Es biju laipns. Ja tu tur bijis tad vajag atcerieties kas bija teikts no veikala darbinieka puses. Vot man interesenti ko gribēja teikt darbinieks, kad pateica, ka es tūlīt kaut ko dabušu ja neaiziešu. un vēl es dzirdēju jautājums: “vai tu vispār negribi braukt ar riteni?” =D
Viss ir ļoti vienkāršs, es atbraucu, laipni paprasīju uztaisīt spieķi pa garantiju. Tas nenotika, pēc patērētāju aizsardzības likuma vajadzēja būt rakstiskam atteikumam ar pamatojumu. Tas nebija izsniegts. Es nekur neaizskreju, samaksāju naudu par remontu un laipni paprasīju salauztas detaļas. Tas arī ir manas tiesības pēc jau augstāk minēta likuma. Rezultātā saņemu citu speciāli pakniebtu spieķi un nepatiesu apgalvojumu, ka spieķa galva man ir veca. Man tas defekts un samaksāta nauda neuztrauc. Vairāk nepatīk attieksme. Tāpēc es arī nosaucu to servisu par darbnīcu. =)
Tas defekts tiešam varēja būt gan garantijas gadījums, gan ne, tāpēc es paprasīju to spieķi. Zinu, visiem gadās kļūdīties savā darbā. Nezinu kā var izmest salūztu detaļu kad tu no pašā sakuma zini, ka klients atstājot riteni jau ir neapmierināts? Kad es tur atstāju riteni, dzirdēju 3 ciparus, kurus saskaitot kopā galēja remonta cena būtu ap 10 Ls. Kur loģika? Ja loģiski padomāt, tad var uzskatīt, ka spieķis tiešam bija ar defektu. Piemēram pārāk dziļa vītnes rieviņa, līdz ar to mazāks maksimālais izstiepšanas spēks. =)[/quote]
ai cirks :) Kā tad pēdējā vai priekšpēdējā vītnes apgriezienā saplīsa? Ratu pats taisnoji, pārvilki spieķi un gāji meklēt garantiju? Pēc TIKAI 9iem sebiem, nezināma daudzuma asfalta, granteņu, iesildišanos un vizināšanos uz pludmali, tirgu, pie sievas mātes, pēc bērniem uz dārziņu un pēc 2L alus?
‘‘Skatīšoties caur mikroskopu un noteikšot cēloni’’ Nu es jau ieteiktu sākt ar atlikušo spieķu materiāla sastāva precīzu analīzi, katra spieķa sprieguma noteikšanu ratā, spieķu galvu materiāla cietības un materiāla sastāva padziļināto analīzi.
Čali, tev spieķi neatdeva? Mmm, nākamreiz servisā palūdz nokniebto troses galu. Un troses uzgalīti. Un veco trošu apvalku. Un no ķēdes noslaucīto eļļas/smilšu masu ar visu salveti. Aiznesīsi uz mājām, noliksi blakus citiem mikroskopiski pētāmajiem objektiem. Ja nu tomēr izrādas, ka ķēde pēc tikai pēc iem sebiem, nezināma daudzuma asfalta, granteņu, iesildišanos un vizināšanos uz pludmali, tirgu, pie sievas mātes, pēc bērniem uz dārziņu un pēc 2L alus nav nodilusi, bet ir garantijas ietvaros maināma velo detaļa.
Pasmiets ir, parakstīts ar, varētu vēl turpināt, bet ir pienācis laiks izteikt neatkarīgu verdiktu:
Šķiet, ka nevis “sanāk ka pašlaik nevar noskaidrot kādas bija spieķa saplīšanas cēloņi”, bet sanāk, ka kādam drīzāk daba ir iedalījusi vienkārši mazliet vairāk tukšuma kā pārējiem.
Manuprāt, Latvijā ar velo veikalu garantijām viss ir daudz maz kārtībā. Es nerunāju par nevelo veikaliem (čempionbike un HVZ kādi turbomārketinga speciālisti vēl). To visu var formulēt kā preces atbilstību “parasti izvirzāmajām normām”. Veikals un pircējs parasti paši jūt, kur beidzas garantija un kur sākas lietotāja atbildība par godprātīgu attieksmi pret inventāru. Varbūt ir jēga uzražot atsevišķu tēmu “velosipēda garantija” un tur tad arī apkopot gan labo, gan slikto pieredzi. Savādāk tas spieķim pārāk liels gods šajā sakarā.
Varbūt ir vērts palasīt manu komentāru vēlreiz:
[quote=Andris_R]
Viss ir ļoti vienkāršs, es atbraucu, laipni paprasīju uztaisīt spieķi pa garantiju. Tas nenotika, pēc patērētāju aizsardzības likuma vajadzēja būt rakstiskam atteikumam ar pamatojumu. Tas nebija izsniegts. Es nekur neaizskreju, samaksāju naudu par remontu un laipni paprasīju salauztas detaļas. Tas arī ir manas tiesības pēc jau augstāk minēta likuma. Rezultātā saņemu citu speciāli pakniebtu spieķi un nepatiesu apgalvojumu, ka spieķa galva man ir veca. Man tas defekts un samaksāta nauda neuztrauc. Vairāk nepatīk attieksme. Tāpēc es arī nosaucu to servisu par darbnīcu. =)
Tas defekts tiešam varēja būt gan garantijas gadījums, gan ne, tāpēc es paprasīju to spieķi. Zinu, visiem gadās kļūdīties savā darbā. Nezinu kā var izmest salūztu detaļu kad tu no pašā sakuma zini, ka klients atstājot riteni jau ir neapmierināts? Kad es tur atstāju riteni, dzirdēju 3 ciparus, kurus saskaitot kopā galēja remonta cena būtu ap 10 Ls. Kur loģika? Ja loģiski padomāt, tad var uzskatīt, ka spieķis tiešam bija ar defektu. Piemēram pārāk dziļa vītnes rieviņa, līdz ar to mazāks maksimālais izstiepšanas spēks. =)[/quote]
=)))))
Gada spieķis 2013.
Siguldas suvenīri nobāl un tos pārtrauc tirgot.
p.s. Man prieks, ka velo ir braukšanas kārtībā un var “dot ručkā!”
bet man, tomēr, gribētos uzzināt, ko veikala darbinieks piesolīja!? :D
p.s. augstprātība un nievājoša attieksme ir katra veikala un servisa (ne tikai veloveikalu/servisu) lepnums! kaut vairāk būtu šādu darbinieku!