Velonovietnes vilcienā

Tiešam nevar izdomāt labāku variantu? https://www.delfi.lv/bizness/37264250/biznesa_vide/120059646/foto-vivi-aprikosana-ar-velosipedu-novietnem-izmaksa-950-tukstosus-eiro-kas-ietilpst-izmaksas

Es ieteiktu nesteigties ar secinājumiem. Sākumā arī nedaudz skeptiski skatījos uz tiem āķiem. Bet ja uzmanīgi paskatas, tad tur var pamanīt daudzas detaļas, kas manuprāt ir vērtīgas. Man pat liekas, ka tur var ielikt kravas velo. Jāpagaida reāls reports no reāliem lietotājiem.

Izdomā un piedāvā.

Tā konstrukcija atgādina vecajos vicienos izmantoto variantu 2000.gadu sākumā.

Viens vaicājums googlē un atradu vienu piemēru no Vācijas: https://www.chriscrossinggermany.com/how-to-take-your-bike-on-the-train-in-germany/
Bet tur laikam atsevišķs vagons atvēlēts. Nelasīju. Mūsu gadījumā neko labāku, manuprāt, nevar izdomāt.

Manā maršrutā nav električka.
No rītiem braucu ar veco dīzeli + Velo, tur es savu MTB ričuku nevaru ievietot, riepa nelien tanī āķī un tā uzparikte pārāk zemu, aizmugurējais rats balstās uz zemes, priekšējais kratās tanī āķī!
No mājām iet autobuss ar velo turētājiem, šoferis palūdza ielikt to apakšā koferu kastē, jo nemāk velo nostiprināt. Autobuss brauca 1h ++, vilciens 35min palika saistošāks.

Pavisam nejauši sestdien sanāca braukt ar velo tajā vilcienā ar statīviem. Vienu velo uzkarinājām uz āķa un divus ar velosomām vnk pie sienas. Ir daudz labāk par visiem iepriekš redzētajiem risinājumiem. Vienīgais, kas trūkst, ir izvelkamā lenta ar āķi. Varbūt bija, bet es nepamanīju. Bet bieži vien līdzi ir rezerves espanders, arī šoreiz noderēja. MTB šoreiz bija uzliktas gravel riepas, bet pēc sajūtām 2.3 izmēra riepas mierīgi ielien. Subjektīvi likās, ka velo mazāk šūpojas uz āķa, jo stiprinājums pieskaras pie riepas vismaz 3 punktos. Kas man likās varētu būt nākošais uzlabojums, ir statīva novietojums nevis 90 grādos pret sienu bet teiksim 75. Lietuviešu vilcienā, kas uz Rīgu kursē bija kautkas tāds. Ir iespēja velo salikt nedaudz tuvāk kopā. Mazāka iespēja, ka rokturi traucēs blakus velo. Bet tas varbūt nav tik svarīgi. Es teiktu, ka visi viedokļi, kas balstīti uz nedaudzajām fotogrāfijām portālos ir stipri virspusēji. Dabā tas viss ir daudz labāk :)

Šķiet, ka poļu vilcienos arī ir tādi paši vai līdzīgi āķi, kā pie mums, vienīgi to novietojums pret sienu ir 45 grādu leņķī.