Veloceliņš cauri Ragaciemam

Laba ziņa tiem, kas vēlas vasaras sezonā izbraukt pavisam mierīgi vai ar bērniem, tas ir, ne pa šauriem auto ceļiem. Tiek būvēts gājēju/veloceliņš cauri Ragaciemam, no kafejnīcas Lindaga līdz Ragaciema tālajam galam. Tas ir tālāk par ceļu uz bāku, un no tā gala var nokļūt uz laupītaju zemesceļu, kas iet paralēli Gausās Jūdzes galvenajam (auto) ceļam līdz Klapkalnciemam un tālāk līdz Apšuciemam.
Kā zināms, Kauguri - Jaunķemeri - Lapmežciems - Ragaciems jau ir izveidots veloceliņš.

3 Likes

cik sapratu kaut kādi iepirkumi notiek arī veloceliņam Vecāķi Carnikava un arī Dole - Ķengarags lai nav caur dārziņu getto jābrauc :D Labi ka top infrastruktūra.

No Jaunķemeriem līdz Ragaciemam nav veloceļa. tā ir parasta ietve.

2 Likes

Viens raksta forumā, otrs skatās zīmes…

.

1 Like

Tik tas veloceļš netiek pat līdz Bigauņciemam. Pie Jūrmalas robežas arī beidzas.

2 Likes

Viens skatās zīmes, bet nav aizbraucis tālāk par Jūrmalas robežu.

Jebkas ir labāk, nekā nekas. Esmu kādreiz pa tām ietvēm braucis, tīri izpētes nolūkos pirms kādiem 6 gadiem. Tagad izvēlos labāk gludu asfaltu. Bet mans radinieks, jau vecis stipri vecāks par mani, nesen sāka ar gravel-šosejnieku braukt, viņš baidās pa ielu/ceļu. Uz Ķemeriem var aizbraukt. Ja varēs gar jūru tālāk tikt, būtu tikai labi!

1 Like

Bet veloceļa oficiāli nav.
Jā, braukt tur ir labāk, neka pa ceļu, jo salīdzinoši šauras joslas uz tā ceļa, un vasarā tur visi brauc kā traki un daudz. Ar šosejnieku gangrūtāk, jo ir iebrauktuves ar it kā pazeminātām apmalēm, bet šosejniekam arī tas varētu būt par traku (nav man šosejnieka)
Pa meža takām līdz Bigauņciemam labāk braukt, lai gan vienā vietā tagad uz takas būvē māju.

1 Like

Tie celiņi ir ļoti ok priekš komūteriem, pēc piena braucējiem, ģimeņu izbraucieniem, svētdienas braucieniem utml. Tik tālu viss ir skaisti, bet nevajag tur obligāti spiest braukt sportistiem.

Man besij, ka to vispār sauc par veloceliņu, primāri tie ir gājēju celiņi.

Nesaistīta piezīme: Vajadzētu pieradināt sevi lietot terminu veloceļš (tā tas parādās CSN), nevis veloceliņš. Citādi paši sevi caur valodu nostādām sekundārā lomā.

1 Like

Ja LRF pase, tad var nebraukt pa veloceļu ;)