Brook ir feini,bet… neatliec to pikumu /iegadi uz pēdejo dienu. Vismaz 1-2 dien izvizinies, tad tik sapratīs. Otrs, svaigas velo bikses 2-3 gab.bez ta nekadi Brooki neglabs, bepampten plus ziedi. leikoplastus ar lidzi. Ir gadījies iepakot mantību ritīgi.
Man jau arī likās, ka tie sēdekļi, ko norādīju linkos ir par platu…bet kaut kad man ieteica tieši Brook firmas. Laikam jau vienkārši no sacensību riteņa cietais sēdeklis jāpārliek uz tūrisma riteņa…“Gazelle Lite Hybrid Superieur” ar 28 collu ratiem.
Bet tas ādas norādītais “VINTAGE SELLE ITALIA FLITE LEATHER TITANIUM BIKE SADDLE” izskatās tīri pievilcīgs…Vienīgi man nav īstas pieredzes sūtīt preces caur ebay…
Tādam velo noteikti liec kaut ko platāku (kaut vai tos pašus brook) Kā jau teicu, ka viss atkarīgs no uzsēdes, katram velo veidam ir savi beņķi. Tu nevari likt šauru sporta beņķi uz tūrisma velo. Jo taisnāka mugura, jo platāks beņķis.
Vienīgi gan jautājums cik daudz km ir plānots veikt ar šo velo?
Sapratu! Esmu jau braucis iepriekš vairākus gadus, gan pa Latviju, Igauniju, Lietuvu …un dienā vidēji braucu no 180 līdz 220 km, bet visu laiku braucot ceļojumos ar tiem sēdekļiem īsti nav tā kā gribētos…kaut sezonā (treniņi + sacensības) nobraucu ap 10 000 km un viss liekas okei…
Skaidrs. Ir kaut kādi pamatlikumi sēdekļu izvēlē, tomēr tikai katrs pats var atrast sev labāko variantu - mainot un eksperimentējot.
Tieši šī iemesla dēļ gan sacensībās gan ceļojumos braucu ar vienu velo, kuram ir tas pats labākais sēdeklis.
Arī to mēs nosakām ar speciālu ierīci. Viens no svarīgiem momentiem sēdekļa izvēlē, īpaši vīriešiem ir tas, ka sēžot uz neatbilstoša sēdekļa, netiek apasiņota prostata. Ir veikts petījums, ka sēžot uz visparastākā velo sēdekļa, jau pēc 2 minūtēm netiek apasiņota prostata.
Bērnus var adoptēt, velobraukšanas priekus gan nevar, izvēle katra paša zinā. :D
Nevarēšu norādīt avotu, bet lasīju, ka velobraukšana vīrieša “mantībai” ir kaitīga un var ietekmēt potenci, ja nedēļā nobrauc vairāk par 200km… Pagaidām praksē tas nepierādās…
Katru gadu sanāk kāds 2nedēļu izbrauciens ar velosipēdu.Dienas limits grozās ap 100km un kā ideālāko variantu dibens ir pieņēmis SDG Bel Air http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=51911
Pamēģināju arī Fizik Gobi,ir labs,bet SDG tomēr ērtāks.Pamperšortus nelietoju,tā kā ja brauc ar tiem,tad iespējams viss ir savādāk.
Neko labāku neesmu baudījis un patiesībā pat nevēlos - perfekta forma, labs komforts. Var nobraukt 250+km n-tās dienas pēc kārtas.
Vienīgi ir pienācis laiks nomainīt sēdekļa ādu.
Kad pie Velomena iepirku braucamo es gribēju platu sēdekli , bet Velomens pierunāja šaurāku …man ir memory foam ar " spraugu " pa vidu ,tā laikam nav firma tik nosaukums . Es braucu maz ,ap 50 km pat bez pampera var braukt .
Bet par saiti ko ieliku par prostatu , taču pārspīlējums par tām 2 minūtēm …
Pēc tam izdomāju to pamēģināt uz ciclo velosipeda,jo uz mtb ļoti apmierināja. Ir ērti ,bet ,pa 100km nedaudz nospiež dibenu,kas liekas ok,varbūt neesmu pieradis, jo +/- 100km braucieni manā mūžā ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Mantība netirpst,bet tāda jūtīga uz to dienu. Varētu būt,ka uz ciclo neder mtb sēdeklis dēļ citādākas uzsēdes?