Velo-sabiedriskā transporta joslas

Interesanti http://www.diena.lv/lat/politics/riga/velosipedisti-eksperimentala-karta-vares-izmantot-sabiedriska-transporta-joslas

Vēl interesantāk, vai būtu ieteicama arī ap roku aptīta velo ķēde kā arguments diskusijā ar sab. transporta vadītāju?

ļoti labi, bet kas skaitās velosezona??? ( kuri no gada mēnešiem, man un daudziem citiem šī sezona ir 12 mēnešus gara un nebeidzās nekad…
Ir kaut kur kāda definīcija?

Jo ja officiāli tiek ražots pat apģērbs velo braukšanai ziemā, tad tas nozīmē, ka sezona nebaidzās pie mīnuss grādu atzīmes!

Sen jau izmantoju šo iespēju :)

es spītīgi braucu pa braukšanas joslu nevis sab. tr. joslu, nu varēs droši gāzt pa to :)

Un es spītīgi palieku pie uzskata - vispirms drošība un tikai tad CSN. :)

tieši tā, citādi sanāks kā vienam džekam - domāja, ka visi brauc pēc CSN, ka atrodas uz galvenā ceļa un viss droši, līdz brīdim, kad ieskrēja sānos busam, kurš nepamanīja viņu pa nakts melnumu

Šaubos, ka Nilam ir tādas sviras valsts varas gaiteņos, lai ko tādu izstumtu.

Varbūt, ka sviru nav… bet reizēm arī šajā valstī labas idejas tiek pieņemtas tikai tādēļ, ka ir labas ( un reizēm pat pašsaprotamas). Tiesa uzsvars ir uz REIZĒM!

domāju, ka šajā jautājumā tas varētu tikt pieņemts, jo sabtransporta joslas pa lielam ir tikai Rīgā

Es braucu pa sab.trans joslām, ja ir aizņemta vai noslogota pārējā brauktuve. Taču ja esmu uz sab.trans joslām, tad braucu ar 40-50Km/h, lai netraucētu sabiedriskajam transportam vai arī zacepā aiz sabiedriskā.

RD SD gan par šo ideju ir kritiskāk noskaņots.

sabtransports ir lēnāks nekā vidusmēra velobraucējs, kurš brauc pa brauktuvi, nav iemesla satraukties, ka pēkšņi uz brauktuves sabtransporta joslā izlīdīs mammucis uz pilsētnieka un sīcis uz trīsriteņa :D

[quote=gaga]

tieši tā, citādi sanāks kā vienam džekam - domāja, ka visi brauc pēc CSN, ka atrodas uz galvenā ceļa un viss droši, līdz brīdim, kad ieskrēja sānos busam, kurš nepamanīja viņu pa nakts melnumu[/quote]
Vai viņam bija lampiņas un atstarotāji spieķos kā pēc CSN?

Laikam bija gan - viss storijs te: http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/131833-avarija-velosipeds-ar-automasinu/ :D

Varbūt, ka sviru nav… bet reizēm arī šajā valstī labas idejas tiek pieņemtas tikai tādēļ, ka ir labas ( un reizēm pat pašsaprotamas). Tiesa uzsvars ir uz REIZĒM![/quote]

Atvainojos par OFFT, bet… nedomāju, ka ir tik slikti MŪSU valstī ;)

Vo pareizi. Es ceru, ka manīs CSN, ne tikai izdos Domes rīkojumu.

Vispār tas ir idiotisms, ka velosipēdistiem būtu jābrauc pa braukšanas joslu. Velosipēdistam reāli sanāk braukt pa ielas vidu. Braukšanas josla jau tā ir pilna ar mašīnām, kas žvidzina garām pa kreiso pusi, tam vēl pievienojās autobusi un troleibusi, kas maisās pa labo pusi.

[quote=DzintarsP]ļoti labi, bet kas skaitās velosezona??? ( kuri no gada mēnešiem, man un daudziem citiem šī sezona ir 12 mēnešus gara un nebeidzās nekad…
Ir kaut kur kāda definīcija?

Jo ja officiāli tiek ražots pat apģērbs velo braukšanai ziemā, tad tas nozīmē, ka sezona nebaidzās pie mīnuss grādu atzīmes![/quote]
Tieši tā. Es arī nesaprotu ko nozīmē “velo sezona”.

Anglijā, cik atceros, uz atsevišķām sab.transporta joslām (pilsētās) uz asfalta virsmas ir atsevisķi piezīmēts, ka atļauts braukt arī ar velo, tātad - cauru gadu. Kā tad LV (pareizāk sakots, tikai Rīgā) , tikai pa vasaru?:D

jau 100x pārrunāta tēma - ziemā uz brauktuves vispārīgi ir bīstami (protams, ja nav notīrīta un/vai nokususi). daudz te bija visādu piemēru gan kā mašīnas nēsā šurpu turpu pa apledojušām ielām gan velosipēdisti līkumos rauj uz mutes…

Nepiekrītu,ziemā galvenās ielas ir labā stāvoklī, brauc kaut ar slikiem, bremzēšana ar ir labā līmenī ( prtams aizmuguri gaisā neparausi, bet apstāties var ne sliktāk kā ar auto)!
Ja daudz brauc pa mazās nozīmes ielām, jādara kā Andersons, jāliek šipi, un tad ar uz tīra ledus aizmuguri gaisā uzrausi bremzējot ar priekšu :)

ou,labs, forsi,man patiik sabtrans josla :)