velo pārbūve

Ir doma pārbūvēt Meridas Speeder par šosejas velo.
http://www.merida.com.au/en_INT/public/assets/c6d3dc82/SpeederT2.pdf
Konkrētāk ir vajadzība nomainīt taisno stūri ar visiem tās pričendāļiem.

1. Vai V-breiki normāli darbosies ar šosejnieka ručkām (gājiena garums)? (Kāda iemesla dēļ šosjniekiem ir savādākas bremzes?)
  2. Cik saprotu, tad 3 ātrumus priekšā var atstāt (laikam Sora šifteri pavelk)?
  3. varbūt vēl kādi zemūdens akmeņi?

101 apskatījis, bet neviena viedokļa… :(
vai tad tik bezcerīga tā ideja vai pārāk vienkārša? neesmu mehāniķis tapēc jautāju

ja gribi uzlikt shosejas ratus, tad vajadzes ari citas bremzes

[quote=onkulis]Ir doma pārbūvēt Meridas Speeder par šosejas velo.
http://www.merida.com.au/en_INT/public/assets/c6d3dc82/SpeederT2.pdf
Konkrētāk ir vajadzība nomainīt taisno stūri ar visiem tās pričendāļiem.

1. Vai V-breiki normāli darbosies ar šosejnieka ručkām (gājiena garums)? (Kāda iemesla dēļ šosjniekiem ir savādākas bremzes?)
  2. Cik saprotu, tad 3 ātrumus priekšā var atstāt (laikam Sora šifteri pavelk)?
  3. varbūt vēl kādi zemūdens akmeņi?[/quote]
    Es veicu pretejo parbuvi vecajam labajam Turist - no shosejas ragiem uz taisno sturi, domaju mani noverojumi palidzes
  • Shimano Road un MTB shifteri ir savietojami. Man ir uzlikts 105 9sp aizmugures parsledzejs Ultegra prieksejam zobratam un shifteri ir LX
  • Ar bremzem ta lieta ir sarezgitaka. Bremzu ruckas gajiens ir OK, bet ja velesies uzlikt shosejas bremzes var rasties problemas. Lielakai dalai attalums no stiprinajuma skruves lidz bremzu klucim ir pamazs, es ilgi mekleju bremzes ko Turist varetu uzlikt. Ja bremzes paliek tas pasas un mainas tikai ruckas uz stures, tad problemu nav.

ar ko “šosejas rats” atšķiras no esošā?
īsti nesapratu domu - šobrīd viņam ir 28" rati ar šādu aploku, tik bremzes V-breiki.

http://www.alexrims.com/product_detail.asp?btn=2&cat=1&id=47

ar ko “šosejas rats” atšķiras no esošā?
īsti nesapratu domu - šobrīd viņam ir 28" rati ar šādu aploku, tik bremzes V-breiki.[/quote]
Ja bremzes paliek tas pasas, problemu nav, cik saprotu tad jau tagad ir 28" rati
Ja liksi “iistos” shosejas ratus, tad gan var sanakt ziepes. Rumbas platums MTB un road atskiras, Road rumbas ir paredzetas saurakai daksai. Risinajums ir MTB rumba + shosejas aploks

neesmu pārliecināts, bet man liekas ka viņam nāk šosejas rumbas

šobrīd rumba ir 80mm, bet dakša (tai vietā kur iespiež ratu) 102mm.
Vai “īstajiem” šosejas ratiem ir citi izmēri? Ratus pagaidam nebiju domājis mainīt.

Ja gribi atstāt priekšā 3 ātrumus pārliecinies ka pērc Triple kreiso “ručku”

Vai “īstajiem” šosejas ratiem ir citi izmēri? Ratus pagaidam nebiju domājis mainīt.[/quote]
Diivains tas prieksejas rumbas izmers.
Road/Track prieksejas rumbas parasti ir 100mm, MTB 110mm
Aimugureja rumba Track 120mm, Road 130mm, MTB 135mm
Izmeri no Shimano web lapas

Tam velo tak aizmugure ir 8sp kasete. Shosejas ruckas uz 8sp varetu but retums musdienas. Cerams, ka tur var uzlikt 9sp kaseti.

Taisnība.
Ja patiešām vajag, es varu dabūt mazliet palietotas Shimano Sora ručkas no tā gada, kad Sora bija 8sp. Un priekšējā ir 3sp, tā kā derēs abas! Vienādas, melnas, a la carbon:)

sora tikai ar šogadu nāk uz 9 ātrumiem- vēl pagājušogad bija uz 8. 2200 tagad nāk uz 8 ātrumiem (tā pati 2008 gada sora) .
ja labi pameklē e-bay vēl soru uz 7 ātrumiem var dabūt, ar 8 ātrumiem- pa pilnam.
9 ātrumu Kaseti var uzlikt- tikai aizmugurējais pārslēdzējs tad jāmaina (nedomāju, ka tas ir to vērts).

[quote=eagle][quote=onkulis]šobrīd rumba ir 80mm, bet dakša (tai vietā kur iespiež ratu) 102mm.
.[/quote]
.[/quote]
kas tur dīvains- parasta šosejas rumba

Vai “īstajiem” šosejas ratiem ir citi izmēri? Ratus pagaidam nebiju domājis mainīt.[/quote]
Aimugureja rumba Track 120mm, Road 130mm, MTB 135mm
Izmeri no Shimano web lapas

Tam velo tak aizmugure ir 8sp kasete. Shosejas ruckas uz 8sp varetu but retums musdienas. Cerams, ka tur var uzlikt 9sp kaseti.[/quote]
Mtb rumba arii 100 Prieksheejaa

Cik sapratu, tad teorētiski nekādu problēmu nevajadzētu būt. Ar cik naudiņam būtu jārēķinās par nedārgu lietotu stūri un ručkām?

stūre jauna ~10…20Ls(tev vajadzētu zināt izmēru)+ stūres lenta~5, ručkas jaunas no 70…100 Ls. Ja gribi lētākas ručkas un ir daudz laika čeko ebay.co.uk vai liec sludinājumu sadaļā pērk :)
par ručkām-
sora 3400 ir 9 ātrumu (tādas tev nevajag)
3300- uz kreisās ručkas rakstīts “flight deck” ir 2 ātrumiem priekšā (arī tādas tev nevajag, ja vien netaisies mainīt klaņus)
uzmanies arī, ka nepaņem 7 ātrumu Soru
tev vajag 3304 (uz kreisās ručkas rakstīts “triple”) Atceries, ka tev der arī 8 ātrumu 2200 triple

Ja gadījumā gadās izdevīgi sadabūt lietotas 3300 ručkas- varu kreiso samainīt pret lietotu (man ričuks nāca ar 2 ātrumiem priekšā, bet kreisais šifters triple)

A nav vienkāršāk uzlikt citu iznesumu un\vai guļstūri? Nebūs jāmaina ručkas. Sanāks tāds kā TT.

Nezinu, jo neesmu ar guļstūri braucis. Liekas ka guļstūre uz šosejas tomēr nevar aizstat noliekto un vairāk ir paredzēta braukšanai guļus. Bet tās tik manas fantāzijas.
Doma par šosejnieka stūri bija dēļ iespējas izvēlēties ērtāko roku stāvokli atkarība no braukšanas, ko ar taisno stūri nav iespējams. Pie kam ar šosejnieku esmu braucis un aptuveni stādos prikšā kā tas ir. Tas nekas ka 15 gadi atpakaļ :)

ir man viena guļstūre palikusi bez darba, ja ir interese PM!

Varbūt, ir jēga uzlikt trekinga stūri-

nebūs jāmaina šifteri un bremzes, būs daaaaudz pozīcijas utt