Sveiki, šogad nopietnāk sāku pievērsties velolietām un sapratu ka tas mani aizrauj :D
Sāku pamazam ekipēties :) Sagribējās man velo GPS, * Tādu kurš ieraksta maršrutu un vēlāk datorā to var apskatīt uz kartes, kā sadaļā maršruti :) * Lai arī tekošo ātrumu un distanci rāda, * u.t.t. Kā vienmēr gribas labāko no lētākajiem,
internetā skatos 1) http://www.2me.lv/products/lv/112/758/sort/1/filter/0_0_0_0/Garmin-eTrex-Legend-H.html 2)Garmin Foretrex 301 3)http://www.2me.lv/products/lv/112/722/sort/1/filter/0_0_0_0/Garmin-eTrex-H.html bet cik noprotu šiem nav nekādas bāzes kartes…? Ja kāds ir spečuks padalās ar info. Pats nodarbojos ar Garmin Mobile XT uzstādīšanu telefonos, karšu atjaunināšanu u.t.t ( ja kāds vēlas par limonādi var uzstādīt). Bet šis lauciņš man svešs :(
Telefons man ir ar symbian un edmondo bez tiešsaites neko īsti nedara.
Kā tad endomondo neko nedara? Man gan tīri labi beigās nosinhronizēja visu workout-u. Braucot tas neko nav izdarījis vai nu 3g atslēdzās, vai paša vaina… bet kad mājās ieslēdzu - momentā nosinhronizēja.
Nu es teicu, ka man tas nepatīk jo lai visu normāli saglabātu vajag interneta pieslēgumu, bet es gribu lai viss notiek tikai caur GPS un atmiņu!
Uztaisi mājās wifi, kur problēma? Ar laiku viss būs tiešsaitē.
vēl viena opcija http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=13413
tagad gan varētu būt kāds svaigāks modelis pieejams
kas vainas interneta pieslēgumam (wifi vai gprs/hdspa)? lai iedabūtu rezultātus endo tāpat vajadzēs izmantot internetu
tie lētuči, ko esi atradis, šķiet, ka nespēj sasinhronizēties ar datoru :)
skaties labāk uz HOLUX GPSport 245 vai GARMIN EDGE 500, pēdējais ir aprīkojams arī ar pulsometra jostu
Nu mājās wifi ta ir, es biju domājis ka visu treniņa laiku ir nepieciešams GPRS, vai arī internets tik vajadzīgs lai pārsūtītu datus uz mājaslapu pēc treniņa?
[quote=gaga]kas vainas interneta pieslēgumam (wifi vai gprs/hdspa)? lai iedabūtu rezultātus endo tāpat vajadzēs izmantot internetu
tie lētuči, ko esi atradis, šķiet, ka nespēj sasinhronizēties ar datoru :)
skaties labāk uz HOLUX GPSport 245 vai GARMIN EDGE 500, pēdējais ir aprīkojams arī ar pulsometra jostu[/quote]
Paldies
GPRS ir vajadzīgs, lai dzīvajā sūtītu datus uz endo un visi redzētu kur esi aizbraucis nedarbos :) citādi var bez GPRS un datus pārsūtīt pēc treniņa uz endo caur WIFI, tikai jāuzliek, lai nesinhronizē automātiski, bet gan manuāli, tad pats varēsi aizsūtīt datus kad to vēlēsies
Laikam iesākumam būšu atradis to ko meklēju HOLUX GPSport 245, kautgan ja telefonu uzlikt uz stūres būtu tas pat kas endomondo.
Paldies, nebiju iedziļinājies, tagad mainu savas domas par endomondo uz labo pusi, bet kā ar baču traki neēd nost man nokia 5800 kad ieslēdzu garminu 1,5 h un bača tukša :(
vari izlasīt apskatu http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?pid=140870
no holux datus var lādēt iekšā arī endo, softs gan tam holux tāds nedaudz pabriesmīgs
Endomondo ir arī maksas versija, kas taupa baču.
Plus tavai nokia iespējams ir āķis vecs, kas vairs tik labi netur.
endo pro versijai ir low power mode, nezinu gan ko tas nozīmē un kāds reālais labums no tā. Ja cita GPS programma noēd baču 1.5h tad arī endo visticamāk noēdīs. Ja gribi ilgu darbības laiku, tad būs vien jāskatās uz nopietniem rīkiem
par holux sport, nezinu vai viņam ir iespējams uzstādīt autopauzi, citam holux loggerim ko kādreiz lietoju, nebija šāda iespēja
Nu citas noēd ātri jo karšu detalizācija uz maximumu, un nepārtraukti darbojas lielais ekrāns :)bet endo tur minimāli kas uzrādās!
Man ir Nokia C5, kas ar ieslēgtu GPS + radio izvelk 3h braucienu un bača notērējas tikai kādi 60%… kas tie Jums par telefoniem?
Viss ir atkarīgs kādu GPS aplikāciju izmanto, jo katra enerģiju tērē savādāk, es savu piemēru minēju ar garmin aplikāciju un karšu detalizāciju uz maksimumu kur tiek uzrādīti visu latvijas iedzīvotāju māju nosaukumi, sīkākās taciņas u.t.t Lietojot OVI maps tērēs mazāk, jo tā jau speciāli ir domāta konkrētajam telefonam u.t.t
Statistikai par bateriju: Android telefons, normālā lietošanā izvelk 1-2 dienas. Lietojot Endomondo tiešsaistē (EDGE), izvelk apmēram 3,5 stundas. Tas ir, ekrānu turot izslēgtu. Enerģija aiziet GPS un sakariem.
Droši vien ieteiktu Edge 500 vai kaut ko no tās sērijas. Precizitāte labāka, baterija krietni ilgāk velk, var ūdenī mērcēt, var lietot ar pulsometra jostu, kadences sensoru, jaudas sensoru.
Ja arī skrien, tad Forerunner. Ja arī ģeokešo, vai zīmē openstreetmap, tad vajag vairākas iekārtas :-)
Javēlies palikt pie mobilā telefona izmantošanas kā datu nesēja un raksītaja ierīces, tad pameklē tīmeklī GPS + tracking + soft (vai apps) + symbian.
Savulaik atradu kaut kādu MapMytracks, Sport-track, un citus, un tur visvisādas opcijas un iespējas. Maršruti glabājas gan telefona atmiņā, gan arī iespēja pa GPRS tos aisūtīt uz interneta serveri.
MAns ieteikums, ja negribi tērēt mega budžetu, tad nekādu baiso speciālo ierīci nevajag. Pietiek ar to pašu HOLUX GPS uztvērēju (kurs kaut vai pa Bluetooth datus dod mobilajam), vai arī ar mobilo ar GPS funkciju. Savulaik ar tādu braukāju un viss bija ok. Vēlāķ nopirku Garmin GPS rīku… Un zini - gala iznākums jau ir tāds pats -failiņš un strīpiņas uz kartes datorā… :):):)