Velo ģeometrijas un uzsēdes noteikšana

šorīt iečekojot vipsport.lv pamanīju, ka viņi par 10Ls piedāvā noteikt kāda izmēra velo vajadzīgs, kā arī uzsēdi nooptimizēt http://www.vipsport.lv/testi/index.php?velogeometrija=1
Kāds ir izmantojis šo pakalpojumu? Ir jāierodas ar savu velo, vai arī viņi visu izmēra un iedod tabulu, pēc kuras tad var pats vai servisā saregulēt velo?

Šādu tabulu var atrast arī internetā un izdarīt pats ;)
Bet ja jūt, ka rokas neaug no pareizās vietas, tad tik dodies ar savu velo un aiziet.
Man tomēr ir vieglāk braukt tā kā es jūtos ērti, nevis tā kā būtu pareizi.

emils, zinu, ka internetā ir pieejamas formulas/tabulas, varbūt vipsport piedāvā ko labāku par to, kas atrodams internetā?

Nezinu ko un kā viņi dara, bet ņemot vērā cenu visticamāk nebūs labāk kā informācija internetā.

Mana poza ar taisno stūri pēc šādām tabulām ir nepareiza, bet kā lai brauc sacenēs ar pacelto stūri? Nekā.

Apsveicam visus tos, kam rokas aug pareizā vietā! :) Pilnīgi piekrītu, ka ikviens no mums visu var izdarīt pats, jautājums tik cik daudz laika tam jāpatērē un cik korekts būs rezultāts.
Mēs esam stažējušies pie Fulvio Valentini (www.esp-ergomotion.com) un piedāvājam aprēķināt velo ģeometriju šosejas, MTB un triatlona velosipēdiem.
Mums ir stends uz kura var samērīt velobraucēja aktuālos antropometriskos izmērus.
Mums ir arī stends uz kura var precīzi samērīt velo izmērus, jo bez šī stenda patiesībā pasākums nemaz tik triviāls nav (varat paši paņemt mērlenti un pamēģināt padarboties ap savu velosipēdu)
Mūsu pakalpojums vispirmām kārtām ir ļoti svarīgs tiem, kas pērk jaunu velosipēdu, jo ir novērots,ka Latvijā cilvēki brauc ar pārāk lieliem velo rāmjiem, jo tirgots jau tiek tas, kas ir noliktavā, bet noliktavā izdevīgāk turēt lielu rāmi, jo vieglāk mazam ietirgot lielu rāmi, nekā lielam mazu.
Ja velo ir jau iegādāts, tad pielāgošanas iespējas ir ierobežotākas, bet ir (stūres iznesuma garums, leņķis, augstums; sēdekļa augstums un horizontālais novietojums un pedāļu klaņu garums).
Vēl ir variants, ja jūs pērkat otru velosipēdu un vēlaties, lai uz tā būtu tāda pati (pareiza vai nepareiza, bet jums pierasta) uzsēde uz tā. Tad mēs vienkārši samēram pirmo velosipēdu un sastellējam pēc tādiem pašiem izmēriem otro.

Sporto viedi!

wow, šādu te operativitāti nebiju gaidījis :)

Šobrīd 15 Ls. Vai ir tā, ka rezonanses iespaidā cena mazliet uzVIPojās? :)

Jā, tiešām, cenas lēciens straujš un liels :(
Varbūt XC biedriem varētu ar atlaidi pa veco cenu?

Pa 10nieku es ar pamēģinātu :)

Cenu uzcēluši jau Ls 20 par šo pakalpojumu :(

Normāla cena, arī HE ir 20Ls, ja nevajag regulēt klipšpedāļus.

Vipsportā maijā regulēja pa Ls 15.

Moš ziemā pa 5 Ls varēs?

Ar ko atšķiras vipsport regulācija no zzk regulācijas , šobrīd redzu gigantisku atšķirību izcenojumos, un kā tumsonim man var iestāstīt jebko.

Ir arī Hawaii Express regulēšana (bikefitting.com)

http://www.hawaiiexpress.lv/services/bike-fitting/

Kādas ir atsauksmes no tiem kas izgājuši šo procesu?

Pieredze ar zzk, regulēts gan mtb, gan šosē, iesaku

Un kas tad ir mainiijies kopš regulēšanas -plusi un mīnusi ,arii es par to esmu aizdomajies tikai ja ieguvums bus pārak neliels pretīm liekot izdoto naudu…

varat mēgināt šo
http://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp?INT_ID=IB12809#type