Jā, bet pamatos piešūs CSN[-oteikumu] neievērošanu, jo tu nevari zināt, vai nepanāksi vēl smagāku CSN[-egadījumu] (nepiesprādzēts bērns aizmug. auto un t.t. tas nekas ka viņi pārkāp CSN, bet tu būsi lielāks CSN pārkāpējs).
tas, ka kurjeri ir īpaša suga jau sen skaidrs, gandrīz kā WMB… kur ir gan labie, gan sliktie, bet ne visi uzreiz.
Pag, pag, eagle, man Tev tāds jautājums? Velosipēdistiem ir atļauts braukt pa ielas labo malu gar ietvi, piekrīti, vai ne? Nu tad jau tu zini, ka pa turieni mēdz braukt velosipēdisti, un jebkurā citā situācijā Tu tos apbrauc, nerīvējies tak gar pašu ietvi ar savu mašīnu, vai ne? Tad kas tevi tā sabiedēja šoreiz, kāpēc šoreiz Tev liekas, ka šī bija pašnāvnieciska braukšana? Kurjera seja bija tik šaušalīga? Jo ja viņš būtu braucis “pa spalvai”, tad jau Tu mierīgi to apbrauktu un viss. “Pa spalvai” braucot, tas kurjers atrastos tieši tajā pašā vietā, brauktu tieši pa to pašu malu, tikai redzams būtu viņa pakausis, nevis seja.
Nesaprotu, Tev vienkārši patīk kasīties vai kā?
Pa Rīgu braucu diendienā jau vairākus gadus. Gan skaistā laikā kā šobrīd, gan rudenī un ziemā, kad “normāli” cilvēki ar velo vairs nekur nepārvietojas. :) Un ne reizi neesmu novērojis situāciju, kur es varētu teikt, ka velokurjers ir braucis apdraudot savi vai citus. Runa neiet par CSN ievērošanu, bet tieši par idiotiskiem izgājieniem, kādus var redzēt ik pa brīdim, negaidīta trajektorijas maiņa nepārliecinoties, kas notiek aiz muguras, neatļauta krustojuma šķērošana pie intensīvas satiksmes, braukšana pret spalvu pa brauktuvi utml.
Tāpat es arī piekrītu, ka dotajā situācijas aprakstā braukšana pret spalvu pa brauktuvi bija stulba un bīstama rīcība. Pirksta rādīšana jau tāda nebūtiska atkāpe (pašam gadījies rādīt dažiem ceļu karaļiem, hehe). Līdz ar to, manuprāt temats pilnīgi pareizi izveidots. Klaji idiotiska rīcība visnotaļ cienījamas profesijas vidū ir dīvaina…
Ja velo brauc kopā ar a/m straumi, tad tas tiek apsteigts orientējoši ar ātrumu 30km/h (60 mašīnas ātrums mīnus 30 velo ātrums). Ja velo brauc pret a/m kustību, tad savstarpējā ātruma attiecība ir ~90km/h (60+30). Tas nozīmē, krietni mazāku reakcijas laiku un krietni lielākus sū** pie negadījuma.
Ja pretī gadītos braukt kādam velosipēdistam pareizajā virzienā, tad arī rastos bīstama situācija. Man tā ir pāris reizes gadījies, kad pretī brauc kāds dzērājs vai jampampiņš, ignorējot satiksmes noteikumus un veselo saprātu. Pie tam es šajā Brīvības ielas posmā mēdzu braukt (pareizajā virzienā) pa ielu, jo ietve ir pārāk pilna ar gājējiem.