Ko nozmi latviski vards “gregars”???
ritenbrauksanas termotologija ir tads vards gregars (krieviski laikam), bet kads varetu but tulkojums sim vardam???;)
tev interesee tulkojums vai skaidrojums?
gregars ir tas, kas komandaa ‘izvelk’ liideri.
lai ari kas, pie joda, būtu “termotologija”, “nozmi” un “khek”, lietojot google var atrast piemēram šādu skaidrojumu…
a ka to sauc angliski, vai (spade work)??
domestique
Te ir paskaidrojums
Te ir angliski
Latviski tas ir - melnstrādnieks.
Eee kapeec lai tas buutu melnstraadnieks?
tak pasties tos linkus ko augstaak mineeja. Es domaaju ka “draugs”(gregario) ir daudz smukaaks apziimeejums un “paliigs”(helper) liekas nepaarprotams apziimeejums.
Izlasīju krievu teksta variantu - sanāk melnstrādnieks (“melnā darba” darītājs)…
Lai nebūtu strīds, jāatstāj tāds pats vārds arī LV… - gregorī, gregars, gregaris :)
no malas rodas iespaids, ka attieksme ir kā pret melnstrādnieku :|
tjipa šancē līdera uzvarai. protams tagad jau tas saucās smalki par komandas darbu.
kontraktu summās arī tas ir jūtams.
Nu bet vai tad tā nav!? Tas pats ir arī citās jomās - big boss neko nedara, liek tikai parakstus uz papīra, nosmeļ visu krējumu, pārējie sviedros rūkā par līgumā ierakstīto $.
Es piemēram arī nesaprotu, kā varētu būt - nobraukt 200km distanci un beigās vēl kārtīgi iesprintot 3km.
Tas, kā braukt aizvējā un priekšā šosejā esmu baudījis un tas ir kā diena pret nakti.
ritenjbraukshanaa ir bishku savaadaak. Protams ka, piemeeram, Raivis Belohvoschiks vareetu meegjinaat vineet kaadu ITT protour, bet ja komandaa ir kaads kursh var ciiniities par uzvaru kopveerteejumaa - domaaju, ka diezgan viegli izdomaat kas komandai labaak.
Veel ljoti skaisti gregari vienmeer bijushi Mario Chipolini. Es tik skatiijos gonkas un priecaajos, kaa vinji visi straadaaja un katrs savu darbu izdariija perfekti.
tapeec protams varat arii to saukt par melnstraadnieku :), ja baigi gribas. bet, tad varu ieteikt kaadreiz pabraukt komandaa un domaaju, ka domaasiet savaadaak.
velo.lv/forums lasīju šādu sludinājumu:)
“SEB MTB maratona tautas klases ALL-ROUNDERis ar DESCENDER īpašībām meklē 3 GREGARUS, kas katrā ETAPE palīdzētu noturēties GRUPPETTO un nepieciešamības gadījumā palīdzētu īstenot BLOCKING, kā arī pievestu želeju un dzērienu. Patīk piedalīties COUNTER ATTACKos. Regulāri G.C. iebraucu 6-simtniekā. UCI punktu nav. Garantēju saprātīgu samaksu pēc kontrakta.”
… fubar vārtās pa zemi konvulsijās …
man likās, ka šoreiz bez bikšu piečurāšanas neiztikt, bet proņeslo.
varbūt tomēr ir vērts lasīt to dumo velo.lv, ja reiz šādas pērles gadās.
Kautko laikam esu palaidis garām jo iekš velo nekā tamlīdzīga nemanīju bet anywey šitā pērle arī man liek pasmaidīt, vēl tikai pietrūkst piebilde UCI licence vēl nav.
Par gregoru un līderu tēmu esmu aizdomājies vairākkārt un nonācis pie secinājuma, ka lai gan liekas, ka līderim visu uzvaru nodrošina viņa komandas biedri, tomēr tā nav. Man liekas, ja līderim uzdotu gregora pienākumus un gregoru ieliktu par līderi, uzvaras komandai nebūtu. Līderis tomēr uz konkrēto brīdi ir spēcīgākais no komandas braucējiem un tāpēc arī ir līderis. Protams ir redzēti gadījumi, kad līderis daudzdienas laikā kļūst vienkārši nožēlojams… Piedevām komandām ir vairāki līderi, no kā izvēlēties - kuru likt par gregoru un kuru par īsto līderi. Tās ir baigi interesantās štellītes patiesībā…
Nu bet loģiski, apskaties daudzdienās kādi ir pirmie līdera kreklu īpašnieki. Uzvar pirmo prologu, dabūn līdera kreklu. Vai arī pirmajos līdzenumu posmos bonifikācijas dēļ pat sprinteri ir dabujuši līdera kreklu. Vai kāds tādēļ viņus baigi aizsargās? Loģiski, ka nē, jo kalnu etapos viņi noteikti finišēs 10-20minūtes aiz uzvarētāja. Komandas līderis tiktiešām ir ALL IN ONE, kurš māk braukt gan razģelkas, gan kalnus, gan no kalniem. Atceraties, kā Ārmstrongs vienā TDF izbrauca pa zālīti, kad viņam priekšā smagi nokrita Joseba Beloki. Nu ar šosejas velo un 50km/h caur zālīti izbraukt ir praktiski neiespējami. Lieki gan pieblst, ka komendas līderim jābūt ļoti labām atjaunošanās spējām. Kā pagājušogad Landis vienā etapā rāpojot iebrauca finišā, nākamajā aizgāja otrivā kā no stāvošiem. Nu, ļoti iespējams ka iepriekš ierāvis kādu aizliegto, tāpēc jau arī pieķēra.
Te arī tas slavenais cross country Ārmstronga izpildijumā.
http://www.youtube.com/watch?v=Gr89ku-K2WU&search=tour%20de%20france
Jā, man šķiet vēl ilgi diskutēja, vai piešķirt viņam sodu par trases nogriešanu vai nē. Bet autoritāte darīja savu.