Nezinu kā ir ZZK, esmu bijis Veloekspress.
Pieredze vienkārša un sausa teorija - samēra ķermeņa augumu garumu (rokas, kājas, pēdas utt),
Nedaudz paralēli pavaicā - cik daudz brauc, kādos ātrumos, kas svarīgāks - komforts/ātrums utt.
Un tad dodies projām - pēc 2-3 dienām nāc pakaļ savam velo, kuram manā gadījumā bija nomainīts iznesums, iespējams pieregulēts beņķis. Visticamākais pēc kaut kāda online bike-fit kalkulatora pieregulē velo
Īsti nekāda apskate no malas, kā sēdi vai izskaties uz velo nenotiek un tālāk minies pats un ceri, ka kaut kas būs uzlabojies.
Esmu bijis zzk pie Herberta (taisīja bez video/pc) un pie Arta (uzsēdes regulēšanu taisīja Brūklenē). ZZK, salīdzinot ar Arti nomērīja sēžas kaulus un ieteica beņķus, Artis neko nevarēja komentēt par beņkiem, tavu izmēru utt. Abos gadījumos process nebija/nejutās sasteigts, mainījām iznesumus, augstumus cik vajadzēja, līdz jutos labi. Arta pakalpojums, cik attceros, bija uz pusi lētāks, bet ne sliktāks. Sieva pie Arta ar taisīja uzsēdes regulēšanu - ir apmierināta, jūtas labi. Abos gadījumos arī apavi tika apskatīti/pieregulēti. No Arta saņēmu arī epastā pdf ar pirms/pēc izmēriem/attālumiem utt, lai uz nākamo velo vari pārnest pats, ja ir vēlme. No zzk, ja nemaldos, ar saņemsi detalizētu aprakstu, bet par cik uz manu pierakstu viņiem dators bija izmircis pēc lietavām, man nekādi pieraksti netika atsūtīti. Par veloexpress ar esmu dzirdējis tās pašas atsauksmes, ka no “datora” paņem izmērus un uzliek tavam velo. Retrospekcijā, man ir ļoti svarīgi, lai par beņķi var komentēt, noteikt izmērus, izmēģināt uzsēdes laikā citas formas utt, jo uzsēdes regulēšanā mainās veids, kā sēdi, un kas derēja/likās ok pirms tam, pēc vairs var nederēt/nebūt ērti.
Lai nav tikai tukši vārdi, pee ZZK biju tieši pirms 1000km+ brauciena, saregulēja labi, nobraucu bez veselības problēmām, mugura dzīva, rokas dzīvas, pakaļa arī, ceļi nesāpēja (parasti ir ļoti jūtīgi).
Aizmirsu pieminēt, ZZK arī noteica pēdas tipu un ieteica nomainīt apavu ielikņus/pēdiņas, lai labāk balstīt pēdu - kājas jutās daudz labāk, jo man abas kājas plakanākas, kā citiem, kas radīja diskomfortu/sāpes ilgstošos braucienos.
Tā pārlasot rakstīto, ja būtu jāiet atkal no nulles, es ietu ZZK, ir dārgāk, bet tu arī saņem vairāk. Beņķis un apavu ielikņi tomēr ļoti maina to, kā jūties/brauc. Protams viņi piedāvās savus produktus iegādei, bet nu, viss dienas beigās ir bizness.
Man nesen laba pieredze ar veloexpress. Pēc uzsēdes vairs vispār netirpst rokas un arī ceļgala problēmas pazudušas par 95%. Sanāca pirmā velorealitāte praktiski bez neērtībām. Tiku sveikā tikai ar sēdekļa nomaiņu un pārējo varēja pievilkt ar esošajām detaļām. Vēl spd cleatus saregulēja. Mazliet uzmeta aci, kā vizinos gar veikalu, bet pēc tam nekādas pirms/pēc datu lapas nesūtīja, bet arī pats neprasīju. Pats process nebija steigā un 2 riteņus saņēmu atpakaļ tajā pašā dienā. Tā bija pirmā uzsēde un noteikti šķita tā vērta.
Varu ieteikt abus, zzk sen atpakaļ regulēju šoseri un MTB un pēc tam tie izmēri der nākamā velo noregulēšanai, ZZK tur bonusā tie pēdas mērījumi un attiecīgi zināsi kādu pēdiņu vajag +, ++ vai +++, tā ir loti vajadzīga lieta un tās specialized pēdiņas ir ļoti labas un ilgi kalpo. Velo express saregulēja graveli pie iegādes, kā uzsēdos, tā uzreiz bija skaidrs, ka viss labi, tagad jau 1k km nomaukts un viss ideāli.