Uzmanību Policija!

[quote=ZIB][quote=dzhi][quote=ZIB]Vakar pie Elkora dabūju 15 eiro sodu, par to ka pārbraucu pie zaļā cilvēciņa pāri, kad bija sarkans velosipēds (Pretī ELKORAM). Teica, ka man bija jākāpj nost un jāstumj :DDDDDD

Debīlie deputāti atkal izsaimnieku naudu. Uzliek divus luksaforus :D vienu velosipēdistiem un vienu gājējiem :D Itkā būtu baigā starpība ;D

P.S Zinu, ka tulīt būs mietpilsoņi, kas teiks, ka pats vainīgs, esmu pelnījis. Tiem varu pateikt ejat di**st. Šis info ir tiem, kas šos luksoforus uzskata par debīlismu.

P.S.S Ja būtu apturēts braucot pie sarkanā godīgi samaksātu un nepukstētu, jo zinātu par ko, bet šitas ir smieklīgi. Pirms sekundes es varēju braukt pāri, pēc sekundes tajā pašā vietā man ir jāstumj :D[/quote]
Briiviibas iela preteejaa puse Elkoram ap 17.30, policija ar Volvo?[/quote]

Tie paši.[/quote]
Tad laikam redzeeju kaa Tevi strosteeja :D

[quote=sursurs]Hmm, ja brauci pa gājēju daļu pie gājēju zaļā, gājēju ātrumā, es vēl pastrīdētos Tavā vietā - nu tur aizietu uz izskatīšanu piesaucot punktu, ka gājēju ātrumā drīkst braukt pa regulējamu gājēju pāreju… Nu, ja šie sāks piesaukt 230.6.punktu, tad vēl tā, bet tur ar vēl varētu mēģināt pēc būtības izkasīties, ka tomēr pāri pa ielu braukt drīkst…
Turklāt ir tāds punkts, kas saka, ka gājēji (un gan jau to var attiecināt arī uz velo, ja jau reiz arī uz auto attiecas) drīkst pabeigt šķērsot krustojumu (mok arī whatever ko), ja tā gaisma pārslēdzas, nevis viņiem ir jāsastingst tajā vietā, kurā nu šis fakts ir noticis…
Bet nu dari kā zini, protams - laika un nervu čakars var sanākt lielāks kā tie 15eur (kurus vēl ar jautājums vai piekritīs atcelt).

Paldies par info. Es gan parasti, ja gājējiem zaļais un velo sarkanais, visupirms iečekoju vai nav auto, kas grieztu (jo tur tie, kas nogriežas var nesties), tad vai nav mentu. Ja mentu nav, sabremzējos vai uzminu, lai auto netraucētu, ja menti ir, sabremzējos līdz gājēju ātrumam un demonstratīvi aizripinos pa gājēju zonu - par šo vismaz pagaidām (tfux3) neviens ments nav piesējies. Galu galā būtībā jau tas velo sarkanais ir tāpēc, lai autiņi varētu nogriezties, nebaidoties no zemu lidojošiem velosipēdiem, bet gājēji autiņam tāpat jāpalaiž. Un, ja velo brauc gājēju ātrumā pa gājēju zonu, tad neviens netiek apdrauēts…[/quote]

Es braucu pāri pa velo celiņu, kas ir pa labi no gājēju pārejas un tie ir nieka 15 eiro, jā, neiedomājos, ka vajag braukt pa zebru, ne pa velo celiņu, nebiju domājis, ka šie speciāli stāv, lai velobraucējus čakarētu. Šis vairāk informācijai, lai uzmanās. Mans pirmais sods braucot ar velo :)

[quote=dzhi][quote=ZIB][quote=dzhi]
Briiviibas iela preteejaa puse Elkoram ap 17.30, policija ar Volvo?[/quote]

Tie paši.[/quote]
Tad laikam redzeeju kaa Tevi strosteeja :D[/quote]

:D

Man konkrētā vieta tik ļoti riebjas ilgā sarkanā dēļ, poliču dēļ (kuri tur uzdarbojas regulāri, cik var lasīt no foruma nostāstiem) un sekojošas pretīgas gājēju-velo-pieturas zonas, VEF tilta, Barona ielas dēļ, ka labāk jau iepriekšējā krustojumā, kur gājējiem deg diagonāls zaļais, pārbraucu uz otru pusi un minos pa brauktuvi, tālāk pa sabiedrisko joslu vai ietvi, pa VEF tiltu - pa otrās puses ietvi, kur satiksmes intensitāte ir 5%. Pat ja tas ir vēl lielāks CSN pārkāpums, poliču kamera tik tālu nefilmē un viņi tak nebrauks speciāli pakaļ.

[quote=ARZ]
Rodas sajūta, ka uzkāpjot uz velo cilvēki neatpazīst sarkano krāsu.[/quote]
https://www.youtube.com/watch?v=Q5ZuvmyQ_p4

Tīra ziņkārība - kurā CSN punktā ir aizliegts braukt ar velo pa regulējamu gājēju pāreju?

Paudies par info… nebiju manījis, ka šie tur tik regulāri stāvētu un, vēl jo vairāk, losipēdistus čakarētu… laikam paveicies.
Lai nu kā, piekrītu averza un līdzīgu argumentu dēļ (pietura, tilts, Barona iela) arī vizinos pa ielas pretējo pusi.

Un kādu secinājumu te var izdarīt???
Jāizvairās no maršrutiem, kur ir veloceļš. Izskatās, ka to iestādes vēlas panākt. Es jau sen izvairos tīri drošības un pārvietošanās ātruma dēļ.
Ja nu tomēr braukt pa veloceļu, tad jārēķinās ar tantēm, noparkotām automašinām, neprognozējamiem manevriem no citiem velobraucējiem.

No savas pieredzes - ne vienmēr ievēroju notikumus un to apzinos.Ja nu mani tomēr par kādu pārkāpumu sodītu un es apzinātos, ka esmu kaut ko
pārkāpis, tad augsti paceltu galvu saņemtu sodu, jo nabaga policistam arī jādara savs darbs un tādiem “krāniem” jāierāda sava vieta … :P

Drīz būs grūti izvairīties, jo ja esošajos no. vēl varēj strīdēties vai ap ietvēm, kur galā uzlikta velo&gājēju ceļa zīme, drīkst nebraukt, tad pēc jaunajiem arī pa tādu būs jābrauc obligāti. Arī tur, kur ietves platums ir knaps metrs, u.tml. vietās…

Par lielu nožēlu jādzīvo tādā valstelē kura ir izzagta un parādos un tagad par katru sīkumu visur kur tik var piesieties, liek sodus ! Kaut kā tā nauda jādabon, un citi veidi nav kā tikai sodi, sodi, nodokļi !
No pieredzes, citur Eiropā tik drastiski tas nenotiek !

[quote=Maris]No savas pieredzes - ne vienmēr ievēroju notikumus un to apzinos.Ja nu mani tomēr par kādu pārkāpumu sodītu un es apzinātos, ka esmu kaut ko
pārkāpis, tad augsti paceltu galvu saņemtu sodu, jo nabaga policistam arī jādara savs darbs un tādiem “krāniem” jāierāda sava vieta … :P[/quote]

Atvaino, bet pārripināties pāri luksoforam pie velo sarkanā un gājēju zaļā NAV pārkāpums. Es saprotu, ja pie čista sarkanā vēl brauc pāri. Būtu labāk menti tajā krustojumā pafilmējuši tos auto, kuri pa Brīvības gatvi braucot krustā iebrauc skaidri redzot, ka izbraukt pie zaļā vairs nepaspēs un bieži vien nobloķē vienu vai pat abas joslas. Lūk tur ir pārkāpums. Vai tie auto vai velo, kuri tiešām neapstājoties kkur lido pāri krustojumam “vēl pie zaļā” - kaut faktiski jau sarkanais deg iebraucot krustojumā, nemaz nerunājot par izbraukšanu. Jā - tas ir pārkāpums, bet nevis formāla atrašanās 1,5m pa labi no gājēju pārejas, pa kuru pēc noteikumiem mierīgi drīkstētu ripināties pāri.
Labi - situāciju neredzēju - var jau būt, ka kāds auto ar tur dabūja piebremzēt velo dēļ agrāk kā pirms pārejas - tad ar vēl varētu saprast.

Tad jau jāsoda visi gājēji, kuri krustojumos nogriež kādu stūri un sper kāju tajā zonā, aiz līnijas, kur autiņiem jāgaida (jo ar sanāk ka formāli gājējs ir šķērsojis ielu ārpus krustojuma), teši tāpat tad jāsoda visi auto, kuri pie sarkanā gaida ar vienu riteni jau aiz baltās stoplīnijas (vai kur nu tur katrā krustojumā ir jāapstājas pēc CSN) - arī formāli ir iebraucis krustojumā pie sarkanā.
Sods par pārkāpumu ir ok, bet nevajag tak līdz absurdiem nolaisties pārkāpumus meklējot. Tad labāk, lai pakontrolē visa veida pārkāpējus tur, kur tiešām var būt bīstamas vai kādam traucējošas situācijas…

Viss rit pēc plāna,… kā PSRS laikos, jo tagad vēl liela daļa pie stūres ir kompartiju biedri ! Un , kas tu esi par policistu ka tu nevari pa dienu salasīt noteikto naudas summu, ko maiņas beigās jānodod, tas tāpat kā taksistiem ir dienas plāns ko janodod saimniekam !!! …un te ir rezultāts, vienalga kā, ka tik var sodīt !

Uzdevums: pakontrolēt velobraucējus.
Atrisinājums: nu kur gan citur, ja ne uz veloceliņa, kur ir vislielākā plūsma. Un ko gan citu, ja ne sarkanās gaismas pārkāpumu (par ko ziņu portālu komentāros visi arī sūdzas. Otrajā vietā ir “naj tas ls brauc pa manu autoceļu, ja blakus ir speciāli viņiem taisīts veloceliņš”).

[quote=averza]Uzdevums: pakontrolēt velobraucējus.
Atrisinājums: nu kur gan citur, ja ne uz veloceliņa, kur ir vislielākā plūsma. Un ko gan citu, ja ne sarkanās gaismas pārkāpumu[/quote]
Un obligāti vietā, kur luksofori ieprogrammēti tā, lai divas minūtes degtu sarkanā gaisma, un vairāk par pusi no šī laika iela stāv tukša. Diez vai krustojumā ar Struktoru ielu, kur luksofori noregulēti normāli (tikai tāpēc ka tā ir “ienākošā” vienvirziena iela), viņi daudz pie sarkanā braucējus sastaptu.

[quote=sursurs][quote=Maris]No savas pieredzes - ne vienmēr ievēroju notikumus un to apzinos.Ja nu mani tomēr par kādu pārkāpumu sodītu un es apzinātos, ka esmu kaut ko
pārkāpis, tad augsti paceltu galvu saņemtu sodu, jo nabaga policistam arī jādara savs darbs un tādiem “krāniem” jāierāda sava vieta … :P[/quote]

Atvaino, bet pārripināties pāri luksoforam pie velo sarkanā un gājēju zaļā NAV pārkāpums…[/quote]

99% gājēju, kuri slāj pa veloceliņiem arī domā ka tas nav pārkāpums – kāda šķirba kur es eju metru pa labi vai pa kreisi. Bet tos gan lielākā daļā šeit klātesošo gribētu sodīt pēc pilnas programmas. Ja vēlamies lai citi perfekti ievēro noteikumu, jāsāk pašiem to darīt, citu variantu nav. Bet ko es te aizrunājos, mums jau ir tā no Marsa atlidojusī valdība, kas visu sačakarē.

Pārāk šaurs skatījums uz lietu. Problēma ir tajā, ka velobraucējiem, tāpat kā gājējiem, tiek piedāvāta otrās šķiras infrastruktūra (ja vispār tiek piedāvāta). Daži ar to samierinās, ievērojot CSN. Citi ignorē un brauc kā viņiem ērtāk. Taču vairums šajos apstākļos velosipēda vietā izvēlas tādu transportlīdzekli, kuram nodrošināta labāka infrastruktūra - automašīnu.

Un būtībā nav jau arī, jo esošie noteikumi atļauj pa tiem “pārvietoties gājējiem, netraucējot velosipēdu braukšanai” (293.13.), bet debatēt par to, kas ir un kas nav traucēšana, varam līdz pastardienai. Turklāt vēl pastāv tāds absurds, ka ir atļauts pa veloceļu vest bērnu grupas (21.punkts), kas pēc definīcijas ne tikai traucē, bet vispār nobloķē kustību pa veloceļu.
Tur vajadzētu skaidri pateikt, ka gājēji vispār nedrīkst iet pa veloceļu, ja tam blakus atrodas ietve, un noteikt attiecīgas sankcijas pārkāpējiem. bet, kamēr tas tā nav…

[quote=Autobraucējs]Par lielu nožēlu jādzīvo tādā valstelē kura ir izzagta un parādos un tagad par katru sīkumu visur kur tik var piesieties, liek sodus ! Kaut kā tā nauda jādabon, un citi veidi nav kā tikai sodi, sodi, nodokļi !
No pieredzes, citur Eiropā tik drastiski tas nenotiek ![/quote]

Ak Tu nabadziņš! Neesi aizdomājies, ka, jo nihilistiskāka un (gribētos teikt) stulbāka sabiedrība, jo vairāk regulu, aizliegumu un sodu. Nav ienācis prātā, ka paši velosipēdisti ar savu uzvedību pietiekami ilgi un rūpīgi ir veidojuši gājēju, autobraucēju un ceļu policijas attieksmi pret sevi?

[quote=ZIB]
Tu esi plaši atpazīstams trollis un demagogs. Šis raksts nebija tev domāts.

Ej norij vēl kādu 100 gudro izšauto likuma devu ar smaidu sejā.[/quote]

Ļoti atvainojos, nezināju, ka nedrīkstu lasīt šo foruma tēmu (laikam biji aizmirsis norādīt tēmas nosaukumā) un izteikt savu attieksmi!
Bet, ja centies mani aizskart, tad - garām! Ja nu šeit kāds ir ierijis līdz pašiem tomātiem un norijis (bez smaida sejā), tad tas esi Tu !