ka var salabot bezkameru riepas, šodien baigi neveiksmīgi sējā sadūru abas :(
šķidrums nepalīdz, šņākdams šļācas ārā.
vai kas jālīmē iekšā vai jāvulkanizē vai … ???
paldies
ok, laikam var līmēt ar superlīmi iespiežot to izdurtajā caurumā, bet vai tas ir reāli labākais variants?
Varbūt noder:
jā, apmēram noderēja, jāmeklē tagad diegs un adata un jāķeras pie darba :)
paldies!
jalime ka masinas riepa visparastaka no iekspuses jauzliek ielaps un lieta darita
Tālajā 2004 gadā biju uzrakstījis šo:
http://kalnusports.lv/?do=read&sid=89
aktuāli arī šodien.
[quote=LOOK]Tālajā 2004 gadā biju uzrakstījis šo:
http://kalnusports.lv/?do=read&sid=89
aktuāli arī šodien.[/quote]
Kasperskis nelaiž dotajā adresē !!!
05.10.2004. kalnusports.lv
Man personīgi tāpat kā daudziem, kuri vēlas pēc iespējas vairāk paveikt paši, priecē kvalitatīvi instrumenti. Izņēmums protams nav arī kvalitatīvi remonta materiāli, kuri speciāli radīti mērķim, kuros tie tiek pielietoti. Šoreiz stāsts būs par veloriepu un kameru auksto vulkanizēšanu.
Tēma vairākkārt apspriesta Rotos.lv forumā, taču profesionāla risinājuma tomēr nebija. Vairāk tika apspriests kā izlīdzēties ar pieejamiem materiāliem un sasniegt vēlamo rezultātu iespējami īsākā laikā. Gadu gaitā ar vien biežāk biju spiests samierināties ar gaisa iztrūkumu kādā no riepām un pazaudēt tik svarīgās minūtes sacensību karstumā. Mani tas pilnīgi neapmierināja un tāpēc bija jāatrod risinājums kuram var uzticēties vairāk. Vairāk kā gadu atpakaļ manās rokās nonāca REMAs katalogs ar TIP TOP produkciju kas domāta speciāli velo. Apskatījos un kā parasti noliku plauktā, tipa, kad vajadzēs pameklēšu. Otra saskarsme ar TIP TOP produktu (šoreiz jau natūrā) notika sezonas paša karstumā, kad zēni no HawaiiExpress dāsni padalījās ar ielāpiņiem, lai es operatīvi varētu salabot savu veloparku. Jau tad sajutu atšķirību produkta kvalitātē un atbilstību pielietojumam. Šis fakts manā atmiņā ierakstījās mapītē ar uzrakstu „aktuāli”. Taču vairākkārtīga Rīgas veloveikalu apsekošana nedeva vēlamos augļus. Lieta tāda ka veikali piedāvāja pārsvarā Ķīnas produkciju par kuras neatbilstību jau biju pārliecinājies. Tas protams nav apgalvojums, ka arī ar šādu produktu nevarētu kaut ko salīmēt, taču es meklēju „tīru” mantu. Nesenie notikumi (pārāk biežie „prokoli”) manī uzkurināja asinis, un atsaucot atmiņā sen nolikto katalogu, devos pie profesionāļiem. Pārdevējs izrādījās saprotošs un uzreiz „iebrauca” manā problēmā (jo faktiski tika pacelts jautājums arī par bezkameru riepu lāpīšanu), uzreiz iegādājos setu kamerām un dažus ielāpus kuri paredzēti riepām (ar zilu maliņu). Katrai lietai arī paredzēta sava „līme” (patiesībā tā nav līme, bet gan vulkanizējoša viela), kamerām zaļa tūbiņa, riepām zila. Tāpat ielāpi kamerām ar oranžo maliņu, taču riepām ar zilu. Nelielai atkāpei, pazibēja informācija ka velodarbnīcas jau sen pārsvarā izmanto TIP TOP ielāpus, kaut ari veikalā uz letes tos neatrast pat ar uguni, tur kā minēju iepriekš dominē Ķīna. Patreiz varētu teikt ka tiek veikts pirmais eksperiments - veloriepas remonts ar zilo TIP TOP ielāpu. Par rezultātiem un citām niansēm nākamreiz. Neizklāstīju atsevišķu produktu raksturojumus, jo ar tiem katrs interesents var iepazīties pats, pie REMAs produktu izplatītāja Latvijā - sia „ARI-VI”, Pērnavas ielā 35 (tel. 67310345, 67313319).
Taču nobeigumā varu savu stāstu iekļaut vienā vārdā – REKOMENDĒJU.
šāds izskatās riepas remonta komplekts:

šāds izskatās kameras remonta komplekts:

p.s. 6.09.2009. Joprojām lietoju Tip-Top ielāpus, kas sevi ir pierādījuši sacensībās. Kameru remonts manā saimniecībā jau kļuvis par retumu, taču riepas reizi pa reizei nākas salīmēt. Riepu ielāpi ir kordus saturoši. Var lietot arī preventīvi, ja aizdomas par iespējamiem kordu defektiem.
paldies LOOK, Tavs variants izskatās un izklausās pietiekami nopietni lai es nesmērētos ar superlīmi un maniem vairākus gadus vecajiem ielāpiem kurus par velti dabūju kopā ar veložurnālu!
nu manas domas par šo tip top komplektu riepu līmēšanai - BAIGAIS čakars, var būt es esmu par stulbu lai mācētu to ielāpu pielipināt pie riepas, bet nu nomocījos nepārspīlējot kādas pusotras stundas un izčakāju 3 ielāpus, kamēr kautkā ķep-ļep pielipināju.
godīgi sakot ticības, ka turēs = 0
da velns viņu zin, varbūt kautko ne tā daru, bet nu vados pēc tā ko man vecīts teica veikalā un kas rakstīts uz tūbiņas - attaukoju riepu, uzklāju līmi, pagaidu 5min un līmēju ielāpu, un te arī sākas pzd, ielāps vienkārši neturas uz riepas un ir 2 varianti vai nu līme ir tik šķidra ka ielāps vienkārši peld vai arī par cietu un nekas tur vairs pat nevēlas lipt klāt, vidusceļa nav.
un kā par nelaimi arī parastā superlīme izžuvusi un neko vairs ne piesmērēt ne apsmērēt no ārpuses, īsāk sakot - škrobe :(
Ir līmēti tie ar dzelteno maliņu, tikai citas firmas. Ielāps un kamera bija jāapsmērē ar to reaģentu plānā kārtā, pēc brīža uzliek ielāpu un spaida to ar speciālu piederumu (bija iekļauts komplektā), kuram apakša ir tāda pumpaina. Kārtīgi izspaida lai tā aktīvā viela izreaģē ar vulkanizējamo un pēc kāda laika kamera ir lietojama. Pirms tam līmējamo vietu vajag attaukot un apstrādāt ar smilšpapīru. Bez spaidāmā nekas nesanāks.
Attēla augšpusē ir redzams augstākminētais “spaidāmais”

eBiker
Iespējams pārdevējs nepateica, vai nepievērsa uzmanību:
zilā līme ir jāuzklāj uz attaukotas riepas iespējami plānā kārtiņā, tad ļaujam tai nožūt vismaz 10-15 min., tā lai pataustot ar pirkstu iekšpusē nebūtu palikusi šķidra līme, tad var likt virsū ielāpu (tas labi pielīp) ar pirkstiem piespaidam zilās ielāpa maliņas, noliekam kārtīgi nožūt vismaz uz 1 stundu. Man neviens ielāps nost nav nokritis, taču sākumā līmēšanas procesā bija līdzīgi, pāragri uzliekot ielāpu tas burtiski peldēja un pielipt netaisijās (jānogaida kamēr līme ir relatīvi apžuvusi). Procesu var paātrināt izmantojot fēnu (visu var paveikt ~20 min.).
nezinu kas jums taa par limesanas tehnalogiju, t.i 10-15 min tad 1h jagaida, pats esmu limejis ar tada veida ielapiem, bet dargi turet majas to limi un katreiz pirkt ielapus, aizvedu kameru pie pazinjam kur taisa riepas, 5 min augstakais un braucu majas lieku riepu ieksa un braucu majas, un tas nemaksa lielu naudu, bet zinu ka ir salimets un turēs.
Te runa nav par kameru līmēšanu, bet gan par UST riepas līmēšanu!!!
Piekrītu. Braucu pie Ģirta uz Laneks, vēl dirst nesūta.
Te runa nav par kameru līmēšanu, bet gan par UST riepas līmēšanu!!![/quote]
tas ir tiesi tas pats, tikai ielapu liek uz apvalka iekspuse, un to pasu ielapu ko liek uz kameras!
piebildisu tikai to ka cena par darbu limet kameru vai bezkameru riepu, ir atkarigs no ielapa lieluma, taka velo riepas ir netakaa masinas, tad cena ir lidz 50sant par ielapu un darbu kopā!
[quote=LOOK]eBiker
Iespējams pārdevējs nepateica, vai nepievērsa uzmanību:
zilā līme ir jāuzklāj uz attaukotas riepas iespējami plānā kārtiņā …[/quote]
šī varētu arī būt tā problēma, es jau kā latvietis - parastais, uzklaju 5 kāršu kārtu, ar domu jo vairāk jo labāk, bet nu pagaidām, tfu tfu tfu turās arī tā. redzēs kā rīt izvilks sacenes embūtē.