TURIST atjaunošana.

Sveiki!
Pirmais kas mani intresētu ir TURIST velosipēda orģinālo ratu izmēri ( lai varētu piemeklēt riepas un kameras/aploku lentu).

Velosipēds ir bijis saaudzīgi glabāts… bet mieru nedod tas, ka sen senos laikos tam tikusi metināta kopā rāmja apakšējā truba… tātad labi būtu, ja varētu sadabūt TURISTA vai STARTA rāmi labā tehniskā stāvoklī, vizuālais nebūtu tik būtisks. ( Varbūt kāds var piedāvāt, vai kur es ko tādu varētu sameklēt?).

Ko darīt tālāk vēl īsti neesmu izdomājis, vien sir skaidrs, tas nebūs nekāds fiksītis… iespējams arī ne single speed, visticamāk centīšos saglabāt visu orģinālu ( pēc iespējas).

Kā air ar stūres gultņiem, ja man neizdosies saglabāt esošos, Tad laikam Latgalītē būs jāmeklē jauni tādi vai PSRS ražojuma?
Kāds izmērs ir tiem.

Par monobloka maiņu problēmām jau paspēju salasīties, bet tik tālu vēl jātiek.

Lūdzu jūsu piedāvājumus.

Piedodiet, bet pagaidām man nav bižu, bet drīzumā centīšos sadabūt ( velo neatrodās Rīgā).

Vai, vēl viens nolēmis slīkt padomju velotehnikas purvā…

Turist un Sputnik riepas ir 622x32 mm. 622 ir diametrs riepas trosei (bead), kas tieši atbilst mūsdienu 28" aplokiem un riepām.
Stūres gultņi no mūsdienīgiem der 1" slēgtie ārējie (retums, bet principā dabūt var), taču restauratori žēlojas, ka tie pārāk viegli presējas iekšā rāmī. Risinājums ir iepresēt, aptinot plānu misiņa strēmelīti v.tml.

o, velkom :D ja ir interese tad pie manis ir visadi krievu lietoti lorinji,rati,parsledzeji stures bljodas, ar tam stures bljodam vinjiem (vot akal mm nepateiksu ) bet savs standarts , colligas iekrit ieksaa, ar skardeni var izlidzeties. turisti divi stav, bet abiem ramjiem priekseja dalja saliekta, miiksti nelaimes, labaak startinju, startinsh forsh, var ramjus dazreiz pamekleet ieksh fgr.lv nav obligati jabuuut fiksetam lai tur pamekletu rami,
un turistiem bij arii tas ka lagu,lodejumvietaas, tikuntaa jauoriginali bij pa punktam no metinajuma,

[quote=Ansis]Vai, vēl viens nolēmis slīkt padomju velotehnikas purvā…

[/quote]

Ne gluzi purva bet nostalgija.

ir divi varianti, vainu pirkt jaunu sosejas bucamo, vai ari savest kartiba esoso.
Letak pagaidam ir otrais variants, un domaju ari pasam sirdij patikamak :)

Atjaunot… Var jau būt. Ar oriģinālajām detaļām pagrūti. Vienkāršāk tomēr pielāgot uz ko mūsdienīgāku. Pats arī esmu ilgi turējies pretī iespējai nopirkt svaigāku aparātu, bet mēģināt uzturēt kārtībā veco labo tūristu. Viss atdūrās pret to, ka bija grūti sameklēt nodilušās detaļas, ko mainīt. Labi iespējams, ka Rīgā iespēju ir vairāk. Man laukos īsti nebija tādu iespēju. Tādēļ es ieteiktu labāk piedziņas daļu: zobrati pārslēdzējs monobloks, klaņi pāriet uz ko modernāku. Būs vienkāršāk nomainīt nodilušās daļas…

Tas protams pie nosacījuma, ja gribi izmantot, kā treniņu velo vai kā pats saki šosejai. Tad manuprāt nav nozīmes vai tev tur ir oriģinālie TURIST pričendāļi vai nē… Savukārt, ja ir vēlme izmantot autentisku aparātu, tad visu iepriekšminēto vari neņemt vērā.
Mans viedoklis…

Vecumdienās nebūs par ko nostaļģēt, ja jaunība būs nobraukāta, nostaļģējot ar nepiedzīvotu laiku bēdu-tehniku ;)

Kaut ko nesaprotu ? Kaa 20 gadigam dzhekam var buut nostaljgjija pec padomju laikiem?

Drīzāk domāts padomju tehnika, kas vēl 20-gadigajam vel vareja tikt… Manam onkulim arī laukos ir tāāds apparāts, riktīgs lūznis, aploki 20x vietās salocīti un pedāļi pa “pusapgriezienu” staigā un lufte uz sāniem pa pārs cm :)… es agrāk ar to braukājos. Tagad ar tas veljoprojam dzīvs un tiek izmantots. bet treniņiem šitādu… nu nē… labāk nevajag.

Nu man arī laukos pat 3 gab tādi ir. Divi noteikti braukšanas kārtībā. Par trešo vēl jāskatās. Un ja citu iespēju nebūtu treniņiem nemaz nebūtu slikts…

Kaut kaaa liekas ka Turist bija domaaats braukshanai peec piena un tadam merkjim ari shamo vajag restaureet.

Slinkevich, tev oriģinālos Tūrista/Sputņika dubļu bleķus nevajag? Nelocītus, nerūsējušus, ar visu “0” formas atstarotāju aizmugurē. Varbūt varam samainīt pret kādu man vajadzīgu detaļu…

Esmu dzīvojis laukos… patīk viss tekniskais, un jo vecāks jo labāk. Kautvai Vjatka 150 → vienkārši bauda burkšķināt.
Neliels Off

Pats šaubos vai dzudz dabūšu izbraukt ar atremontēto TURISTU, bet tas laika jautājums.

Ekspluatēts tiks mierīgi, nekādi treniņi, bet gan atpūtas barucieni un ap ko acis pamielot.

ja tagad nesaaudzēs, tad pēc gadiem 10 nekā tāda vairs vispār nebūs…

Rādās ka būs jau sameklēts orģinālais rāmis ko uzlikt metinātā vietā.

ou,jaa,varetu samainit pret kautko… tik diezvai man bus kautkas vajadzigs, parsvaraa vis sarusejis un sens :)