Tubeless sealant pec kāda laika...

Kad ieraudziju šito šmuci sava šosejnieka riepās, uznāca vēlme pariet atpakaļ no tubeless uz kamerām…

galvenais ka nav ātra un vienkārša veida kā iztīrīt. Lielumu, protams var izkasīt, bet iztīrīt visu sakaltušo ir baigais čakars.

Diezgan loģisks iznākums, ja ilgstoši atstāj velo nekustinātu. Protams, Tu vari pāriet atpakaļ uz kamerām. Bet nav īsti starpība nebraukt bezkameru variantā vai nebraukt ar kamerām.

Mana uzbrauciena versija bija:

Tādas problēmas nerodas, ja riepu nobrauc, pirms izžūst sealant.

Vai nav jau radīti velo glabāšanas stendi, kuros ratus vislaik lēni griež uz riņķi - kā betona maisītājā?

vai tur nav ieliets x3 reizes par daudz? šosejas mizai tak vairāk par 40gr nevajadzētu. šitādu peļķi kā bildē, es fatā leju)))

Šitais labs! Taisi patentu‼️

[quote=Papuass]Mana uzbrauciena versija bija:
Tādas problēmas nerodas, ja riepu nobrauc, pirms izžūst sealant.[/quote]
Tādā gadījumā mana atmazkas versija būtu, ka man ir tik daudz riteņu, ka nespēju ar visiem izbraukt! :D

Problēma ir produktā. Tie kas ir tie gumijotie, tie sakalst klucī. Es Lietoju Oko magic milk, man tādu problēmu nav… ja arī atstāj ilgi nekustīgu, tad ar karstu ūdeni viss izmazgājas.

gumijotie labāk līmē cohumus. te jau jāizvēlas. es visos riteņos lietoju balto sks zupu. pa sezonu nesakalst. mainot riepas uz ziemu, ar kerheri labi nāk nost.

Es pēc ziemas vienmēr iztīru veco, ja riepa vēl nav nobraukta, gan mtb, gan šosim. Stans (standarta versija) un Mariposa Caffélatex sacietē tādā kā gumijas pikucī, kuru ir diezgan viegli izņemt ārā no riepas. Citus neesmu lietojis. Parasti šie šķidrumi der ~6 mēneši, tad sažūst vai veidojas kunkuļi.

Autora bildē ir tiešām kādas 3x par daudz sealants riepā, bet būtību nemaina, ik pa laikam viņš ir jātīra, ja riepu nenobrauc un gribās visu tip top. Manuprāt, tāpat labāk, nekā kamera - vismaz man uz karbona ratiem Schwalbe Pro One tubeless riepa ir dinamiskāka un labāk absorbē asfalta grubuļus, patīkamāk braukt. Nezinu gan kas notiek ja paņem lētāka gala tubeless riepu un alumīnija ratu, tad varbūt tiešām starpība ir tik nebūtiska, ka labāk braukt ar kameru.

Stan’s race sealant nekas nesasalst, lieliski aizlīmē un neveido baigo līmes kārtu riepas iekšpusē. Noņem riepu, izskalo ar ūdeni un viss.

tā nu gan nav. tur regulāri arī no riepas bortiem sanāk kasīt nost, jo piekaltis uz tiem un vairs nevar uzbortēt normāli uz diska. tas gan nemaina faktu, ka tas ir vienīgais labais sealants ko lietoju jau gadus 5, ar citiem, itsevišķi muc-off, tikai slikta pieredze.

Manām GP5000 riepām nāca līdzi Continental RevoSealant. Problēmu un prakolu nebija, bet jau trešo dienu tīru riepu… (nāk atmiņā Windows 95… tāda pati pi$@#ās).

Ja Stans ir vieglāk notīrāms tad noteikti ir vērts pamēģināt. Jautājums… vai sealant šosejniekiem un MTB atšķiras? Dažādi spiedieni tomēr… ir kādam pieredze?

Stans it kā ir ok šosim, bet es tomēr pārgāju uz Mariposa Caffélatex, jo viņš braucot saputojas, līdz ar to ātrāk aiztaisa potenciālos caurumus un ir nedaudz mazāk jālej. Cena arī laba sūtot 1l no bike24 vai bike-discount.

Te var sīkāk palasīties:
https://www.cyclingnews.com/features/best-tubeless-sealant-for-road-tyres/

Kad lasījos par ieteiktiem sealantiem nosacīti šosejas TL riepām (manā gadījumā tās ir vairāk uz gravel/touring pusi - riepa Specialized Pathfinder Pro), es salaījos, ka jāņem tāds sealant kas ātrāk aiztaisa caurumus, jo spiediens ir daudz augstāks, resp, ja ir prokols, tad gaiss pamet kameru daudz ātrāk. Tā kā man ar MTB ir bijusi laba pieredze ar Stan’s parasto, es paņēmu Stan’s Race, kas skaitās ņiprāks. Pagaidām viss labi. Pretēji tam, ko pats Stan’s raksta , arī Race versiju mierīgi varēju iepildīt caur ventili. Ventiļu serdeņus ar laiku aizķepina ciet abi :-), bet karsta ūdens vanna šo atrisina.

Man kombinācija Mariposa Caffélatex + GP5000 diezgan labi notīrījās sakaltušais, bet varbūt tāpēc, ka GP5000 iekšpusē ir kaut kāds citādāks pārklājums.

Šis gan mulsina (par Mariposa Caffélatex):

Tā ir?

Viņi savā mājas lapā raksta, ka 2 - 6 mēneši https://www.effettomariposa.eu/collections/tubeless/products/caffelatex-bicycle-tyre-sealant?variant=39094988669079

UST Tubeless tyre: 2-6 months
Tubeless-ready tyre: 1-4 months

Nu man 6 mēneši nekas nesažuva. Bet tas noteikti arī cik bieži brauc, ja to ričuku atstāj nekustīgu bieži, noteikti ātrāk sakaltīs.

Par karstu vannu labs, nekad nebiju iedomājies, būs jāizmeģina :) Jo visi šie šķidrumi aizķepina ventili aptuveni mēneša laikā.