Troksnis no veloruļļa - tā samazināšanas iespējas

Nu tā, šībrīža rezultāts, izmantojot vairākus no šeit minētajiem un neminētajiem priekšlikumiem:

1. iekārta pārvietota uz citu istabu, tālāk no pensionāru dzīvokļa. Tas gan ir pagaidu risinājums šim pavasarim, bet nu rudenī atkal varēs domāt tālāk.
  2. aptaujāti tiešie kaimiņi, kam pilnīgi nekādu pretenziju - tiesa, viņi minēja, ka pensionāri esot bijuši par dūkšanu apklaušināties arī pie viņiem :))
  3. viss uzstutēts uz 5cm biezām “ekstrudēta putuplasta” (styrodur) plāksnēm. Subjektīvi vibrācijas ir manāmi mazākas.

Rezultātā pēc vairākiem treniņiem neviens nav sūdzējies. Tā ka varbūt arī kādam citam noder šajā tēmā minētie ieteikumi :)

Veiksmīgu mīšanos.

mrlobber, ar kādām riepām rullē?

Man zem velorullja apakshaa ir taads pabiezs paklaajs, kaiminji arii dikti juutiigi, ja klausos muziku ar vismazakajiem basiem pec 10iem, tad naak augshaa klauvejas, vai arii rauj korkjus ara, bet, kad minos uz velorullja, tad vinjiem nav nekadas pretenzijas, laikam tpc, ka nejuut kaa es braucu. :D Man pietiek ar paklaaju.

Man velorullis stāv uz betonētas un fīzētas grīdas, tomēr troksnis diezgan iespaidīgs. Modelis Roto, jauns. Riepas sliki 26X1.50.
Kam vēl vajadzētu pievērst uzmanību. Sakarā ar to, ka lieta priekš manis jauna, vai var saņemt specu ieteikumus cik ilgi cik bieži un kā jābrauc t.i. metodika. Līdz šim ir sanācis nobraukt 50 minūtes ar 25 km/h tad jau pazūd kontrole un spiediens uz plaukstām.

Ja tas ROTO ir ar plastmasas cilindriem ,bus troksnis visu laiku. apaksa lieku gumijas paklaju ,tad ir ok braucu blokmaja 5 stava jau 3gadu.Par treninu metodiku var izlasit.Vel spiediens riepas vismaz 3.5 var pat vairak.

Ruļļi ir no alumīnija. Spiediens 5.0.
Kur var izlasīt par metodiku?

“tūrisma” paklājiņš noņems daļu vibrāciju, bet troksnis no riepām tik un tā paliks. un man liekas, ka uz ruļļa vislabāk braukt pēc pulsa, nevis pēc ātruma. kāds pieredzējis braucējs pateiks, ka vislabāk braukt pēc jaudas, bet nu jaudas mērītāji dikti sālīti maksā.

Ar kādu pulsu jābrauc? Ātrums protams mainās no intensitātes, bet fokuss jāvērš unn nobraukto laiku un protams pulsu. Vai ne tā?

īsais kurss: http://www.orient.lv/polar/teorija_un_padomi.htm

Šeit ir vēl viens īsais kurss http://cptips.com/xtocdet.htm#trai
Ja reiz esi iegādājies velorulli un apņēmies pa ziemu trenēties, tad, lai nebūtu minis pa tukšo, loģiska rīcība būtu doties uz slodzes testu (sportlab.lv, vipsport.lv vai LOVā), noskaidrot savu aerobo un anaerobo slieksni, un attiecīgi pakonsultēties par to, kādās pulsa zonās jābrauc.

Paldies, jāpastudē. Labaratorija ir izieta, viss OK.

Man savukārt, problēma ir ļoti čīkstošas riepas. Nez kā to var novērst?

ripas ir sliki

ā, atradu diskusiju par šo tēmu
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=3436

es lietoju rulli ar alumīnija cilindriem, braucu ar šosejas velo. Nenormāla čīkstēšana, patiesībā pat riepu kaukšana bija ar nobrauktām riepām. Nomainīju uz svaigām un čīkstēšana mitējās.

Forumā čīkstēšanas problēma reizies 10 apspriesta. (pameklējot var atrast).
Īsais kurss: 1. Spidienu riepās pumpēt maksimālu, 2. Riepas un ruļļus nomazgāt un attaukot. 3. Var riepu (var rulli) apstrādāt ar silikona aersoslu (tādu kas automašīnu gumijām paredzēts). uz riepas vajag dažas piles, un uz 5-6 treniņiem par čīkstēšanu aizmirstiet (pat ar mīkstām un netīrām riepām).