troksnis klaņos

Sveiki!
Man šodien radās problēma ar ričuku, tādad vienā brīdī parādijās krakšķoši trokšņi klaņos, ja es spēcīgāk uzminu. Trakšķa intensitāte ir apmēram 1 trakšķis un 1 pilnu apgriezienu. Nokāpu, paskatījos, ar rokām pārbaudot nešķita, ka ir kautkur kāda brīvgaita, arī ass nešķiet saliekta. Mājās ar atsledziņu pārbaudīju, arī skrūve ar kuru pieskrūvēti pedāļi pie ass ir stingra. Vai kādam ir tā gadījies, un kas par problēmu, varbūt vienkārši jāpatīra ass?
Ja palīdz, tad Shimanno acera.

Man kaut kad ari krikšķēja, tad atskrūvēju visu vaļā visu iztirīju no smiltīm, kas pēc mežiem tur sakrājās, beigās sapūtu tur visu ar tādu litija smēri (var ar dajebkādu, kas netek ārā, bet paliek iekšā) un tad diezgan ilgu laiku viss bija ok.

Tieši tas pats jau kādu mēnesi nomoka manu skotu, aizbraucu uz servisu, tur pateica, ka lai braucu kamēr nesāks birt, jo nevarot īsti izspriest kas nodilis :D tā nu braukāju, varu tikai piebilst ka ka krakšķēšanas intensitāte ir kļuvusi jau par diviem tarkšķiem uz 1 apgriiezienu.

Lūdzu iesakiet kaut ko, un kas ja gadījumā tas ir monobloks?? Man servisā teica ka monoblokus netīra tikai uzreiz maina :/

[quote=Gregory]Tieši tas pats jau kādu mēnesi nomoka manu skotu, aizbraucu uz servisu, tur pateica, ka lai braucu kamēr nesāks birt, jo nevarot īsti izspriest kas nodilis :D tā nu braukāju, varu tikai piebilst ka ka krakšķēšanas intensitāte ir kļuvusi jau par diviem tarkšķiem uz 1 apgriiezienu.

Lūdzu iesakiet kaut ko, un kas ja gadījumā tas ir monobloks?? Man servisā teica ka monoblokus netīra tikai uzreiz maina :/[/quote]
mtb veljukam monoblokam gultni pats iztīrīju! :) un nekādu problēmu :)

aizved velo pie Arkādija, viņš noteikti salabos.

tas arī ir labs variants :)

(aizved velo pie Arkādija, viņš noteikti salabos).Ne tikai labs variants,bet 100% vislabākais rezultāts.

"šis Arkādijs, ir viņam arī darbavietas adrese kur viņš labo un telefona numrs

[quote=Gregory]Tieši tas pats jau kādu mēnesi nomoka manu skotu, aizbraucu uz servisu, tur pateica, ka lai braucu kamēr nesāks birt, jo nevarot īsti izspriest kas nodilis :D tā nu braukāju, varu tikai piebilst ka ka krakšķēšanas intensitāte ir kļuvusi jau par diviem tarkšķiem uz 1 apgriiezienu.

Lūdzu iesakiet kaut ko, un kas ja gadījumā tas ir monobloks?? Man servisā teica ka monoblokus netīra tikai uzreiz maina :/[/quote]
Tas variants, brauc kamēr sabirst man galīgi nepatīk, jau vakar pusi dienas baraucot ar to tarkšķi sajūta bija pavisam neomulīga. Atklati sakot, ja man kāds pabrauktu ar tādu vainu garām, un es būtu nezinātājs, tad padomātu, tas gan “d*#$%^&” savu velli, vai arī ir no kādas pažobeles izvilcis.

Vot ja dziivee redzeetu, iespeejams ka skaidri vareetu pateikt kur taa vaina miit.
Bet shaadi virtuaali tik variantus var izteikt.
Bez monobloka vainas, var gadiities ka vainiigi ir pedaalji, arii taa ir gadiijies - gultnis vienaa ir pusbeigts -vibraaciju vai sitienu nedod, bet skanju tikai, a taa braucot liekas ka pie monobloka kas skan. Vel ir dazji naivi, maziespeejami varianti, taapeec nesmiidinaahsu tautu un tos izlaidiishu.
Jaaredz richuku, tad var pateikt kas pa vainu.
DzintarsP - Arkaadiju vari mekleet peec E Velo adreses shmerlii - Shmerlja iela 3 - tai lielajaa komplekss - pajautaasi uz vietas kur jaabrauc pa eritoriju, ta jau atradiisi.

vakar Arkādijam bija pilna darbnica velosipēdu, jaunus neņema

Mana problemina atrisisinajās, un a jau A Vanags teica, ka atrisinājumi var būt amizanti, tad lūk manējais -
Pedalis sitās pret peku kurai ir jau konstrukcijā pievienota vellim pa vidu un ar nelielu izliekumu, tā nabadzīte bija kratoties vai ā savādāk nedaudz padevusies uz ārmalu un radās šis 1 sitiens uz vienu apgriezienu. Vakar vakarā pamanīju apkopjot ričuku.

Bet par cik problēma šķiet diezgan aktuāla, jo arī Gregory ir šada vaina, tad topicu nedzēsīšu.

Arī es ik pa laikam saskaros ar šo problēmu! Pirmoreiz problēmu atrisināju pats, un risinājums tiešām bija ļoti komisks! Lai arī likās, ka pie slodzes (sākumā uz pilnu apgriezienu vienreiz, bet ar laiku jau divas reizes) knakšķ monobloks un klaņi, tad pie vainas bija atskrūvējusies sēdekļa skrūve!!! Tā ar kuru sēdeklis turas pie stutes!!! Sanāk, ka pie slodzes tas sēdeklis šķobījās un knakšķēja! Otrreiz problēma atrisinājās pati no sevis! Izkustināju visu, ko varēju, iesmērēju! Bet sapratu, ka knišķ mani platformas pedāļi! Tie lēnām iet uz savu galu, un tajos parādījusies maza brīvgaita!

Man arī bija tāda problēma, īpaši pēc kāda laika kad sīkāks būdams pats ņēmu nost klaņus, bet skrūves pievilkt ka nākas nebija, kad pievilku tad arī pazuda.