Treka Ritenbrauksana latvija

Ta intreses pec Latvija vel kads nodarbojas ar treka ritenbrauksanu, jo cik aceros mums saja sporta veida ir bijusi labi panakumi.

p.s nepieversiet uzmanibu garumzimem

ja nekļūdos, tad nav mums treka, kur trenēties.
Tāpat arī nav pietiekami stipro braucēju (razģelšiķi uz īsām distancēm)

atceros, kad kādreiz skatījos, kā Ventspils trekā treneris braucot ar mopēdu pa priekšu dzenāja jaunos trekistus :) tad to nojauca un uzcēla ledus halli.

Šobrīd tuvākais treks Latvijai atrodas Klaipēdā (Lietuva). Un Latvijai ne tikai ir bijuši labi panākumi treka riteņbraukšanā, bet arī patreiz BMX pārstāvošais Ivo Lakučs ir bijušais “trekists”. Ja treks Latvijā netiks uzbūvēts, tad gan jau drīz par šo disciplīnu varēs runāt pagātnē.

Ja nav treka, tad treka riteņbraukšana Latvijā nevar būt pēc definīcijas ;)
Senāk jau šosejas grupu jaunieši blieza arī treka sacensībās, apm. kā tagad MTB, bet tā ir diezgan mazticams, ka kāds Latvijā izdomās būt treka braucējs nekad neizbraucis pa treku…

razģ… wat?

Pēdējais Latvijas treks - Ventspils treks beidza pastāvēt 1995.g
2003.gadā A.Ķiksis izcīnīja medaļu Eiropas čempionātā trekā.
Apgāž Tavu definīciju? ;)

Treks jau īstenībā būtu vajadzīgs. ne tikai trekistiem, bet vispār arī šosejistiem kur trenēties (tak ideāli apstākļi, nav satiksmes, un arī trenerim nav kilometri jābraukā līdzi /ar mašīnu, mopēdu vai riteni/).
Priekšpēdējo treku Latvijā (tobiš Rīgā, Brīvības ielā) sen atpakaļ būvēja mans tēvs, man šķiet man bija kādi 4 vai 5 gadi tad. Es pat vien no pirmajiem (ar mazu bērnu ritenīti0 iemēģināju tiko noēvelētu treku… Tā kā treks vaļējs, tas protams pēc gadiem puva un citādi bojājās… Škiet tajos pašos 90-tajos arī Rīgas treks izbeidza pastāvēt.
Cik esmu dzirdējis no treneriem - visi saka ka treks derētu, īpaši jau slēgtais. bet nu nez vai federācijai būs tāda nauda, un ņemot vērā ledushaļļu finansu grūtības, diez vai privātie ņemsies tagad treku būvēt…
Bet kas zina, varbūt kādā rūpniecības pamestā angārā to varētu uzcelt:)

Ja pieņem ka 2 aktīvi startējoši sportisti nozīmē sporta veida pastāvēšanu valstī, tad jā ;)
Lakučs (ja nemaldos) no BMX braucēju uz laiku pārtapa par trekistu, ne otrādi… Īstenībā diezgan unikāls gadījums - 2 olimpiādes, 2 dažādas disciplīnas

Tuvākajās dienās jauniešu/junioru grupa brauks uz Klaipēdu treniņnometnē kura notiks trekā(tren Bartuševics). Daži labi kuiļi tur ir.Moš ar laiku kas sanāk.

vakar LRF sanāxmē tika spriests, ka savu treku vajag un tā. bet izskatās, ka tuvākajā laikā savs treks mums nespīd :(

Tuvākais treks Rīgai ir tiko uzbūvēts Panevežis,zem viena jumta ar basketbola halli.Slēgtais koka treks 250m garš.

nu 'par braukšanu trekā noteikti būs kļūda.Trekā viņi varētu dzīvot,bet ne jau braukt pa ovālu!

zinu, ka viņš tika plānots, bet vai ir uzbūvēts arī?

zinu, ka viņš tika plānots, bet vai ir uzbūvēts arī?[/quote]
jau atklāts,un decembrī būs Lietuvas atklātais ziemas čempionāts.

treniņi Panevežis velotrekā.
20 ноября С 14:00 до 18:00 часов
21 ноября C 12:00 до 18:00 часов
24 ноября C 12:00 до 18:00 часов
2 декабря C 12:00 до 18:00 часов
3 декабря C 12:00 до 18:00 часов
4 декабря C 12:00 до 18:00 часов
Цены
1 час тренировки “A” (только трек) 100 LTL/ 30 €
1 час тренировки “B” (1 переодевалка для 10 человек с душем, wc)150 LTL/ 45 €
Гостиница паневежской спортивной школы (эконом.класс)
Лиепу аллея, 4, Паневежис. Тел.: +370 45 46 56 97
Заказ тренировок по тел. +370 45 440252, моб.тел. +370 655 99712

Varbūt tomēr LRF funkcionāri var atrast līdzekļus jauniešiem un junioriem patrenēties arī trekā. Cik es zinu, tad tas būtu Ernesta Pūces mazais sapnis. Varbūt arī var atrast kādu talantu trekā, jo šosejā tomēr iet diezgan bēdīgi.

varbuut maldos,bet vai nebija taa ka savulaik Vansteins nopirka un atveda uz murjamjiem treku… kursh nesalikts tur staav veel lidz sim… varbut maldos, bet kautko tadu esmu dzirdejis, a varbut nosapnjoju

nosapņoji par Vanšteina pirkumu,bet bijušā Ķelnes treka ribas gan stāv Murjāņos angārā jau vairākus gadus.Lai Treku saliktu vajag nieka pāris citronus.turpinājumu katrs var izdomāt savu!

Sapņi mums katram noteikti ir vairāki…
Latvijas velo talanti izņemot BMX,brauks MTB,Šoseju,Treku visu pēc kārtas neatkarīgi ar kuru no riteņbraukšanas veidiem sācis nodarboties,jo visi izturības veidi viens otru papildina,attiecīgi varam secināt ka 12-13gados viņš būs labs MTB tad viņu pamanīs izlašu(MSĢ) treneri,tad šoseja un šobrīd arī izskatās ka Treks(zēnu/jauniešu vecumā trekā ļoti labi var attīstīt ātruma īpašības/pedalāžu ko neizdarīt MTB),jo kustība treka virzienā ir atsākusies.vienīgi mēs varam uzrauties uz 3zaķiem un beigās palikt ar figu,jo tie kas seko līdzi jaunatnes riteņbraukšanai zin cik mums ir sportistu.
Tie entuazisti kuriem riteņbraukšana tuva sirdij un vēlme darboties/palīdzēt ar reāliem darbiem(it sevišķi tajos rajonos/pilsētās kur nav riteņbraukšanas sekciju vienmēr laipni gaidīti pie LRF funkcionāriem.