man rādīja 46 km. Trase interesanta, iespējams nedaudz vieglāka pa Smiltenes trasi. Trsases sākumā pazaudēju pudeli, paldies LOOK, ka iedeva dzeršanas punktā citu. Marķējums drusku neskaidrs bija, nācās padomāt kur braukt. Bet tā ļoti interesantas un kulturālas sacensības.
Izskatās ka te katram odometrs rāda kautko nedaudz citu šobrid studēju savu GPS ierakstu, lai saprastu, kur esmu kļūdijies. :)
Vai priekšlikums arī izstāstīs, kā piezvanīt ar to dalībnieka numuru? Sarullēt trubiņā un saukt skaļi LOOK telefona numuru? :D
Ja staipat līdzi mob.t. tad varbūt paši iebakstiet to telefona numuru tur? m?
Kaspi4-am medāli par pasākuma vadīt-runāšanu!
Lauris baigo trasi sazīmējis. Mani trase nedaudz iepēra un beigas nebija tā teikt baudāmas un gāžamas, taču kopējās atmiņas labas :} Nedaudz kaitināja, ka 100m atālumā redzi tos, kas priekšā un jau izbraukuši cilpu, un pietam vēl vairākkārt.
Marķējums bija jāpēta uzmanīgi, nevarēja bezfilmā maukt. Tas nedaudz turēja pie skaidra prāta saglabāšanas, bet nu pirms Cigoriņa to elkoni - soorii. Ja cik tur gadus trase gājusi taisni, tad tādā ātrā vietā un vēl uz trases/filmas beigām ielikt šitādu…
pie pēdējās dzertuves man rādīja tuvu 39 km, dzertuvē teica, ka vēl 11 km palikuši, tākā uzskatu, ka mans rāda ar nevairāk kā 1% kļūdu
Viss skaidrs man pienākas DSQ Kaut kur esmu “nošmaucis” 2km.
Daudzi bija pabraukuši garām un Baltais (iespējams arī Kaspi4 mikrofonā) teica, ka tie varēja paši pieteikties un vienkārši pieliks klāt 10 min bez DSQ.
P.S. Tā cilpa bija pagrūta. Viens braucējs pa priekšu stūmās un vairākas reizes skaļā balsī sauca “murgs kaut kāds” :)
Paldies orgiem par jauko trasi. Pļaviņās braucu pirmo reizi, sen neko tik smagu nebiju braucis. No manas puses tāds vēlējums ,ka par dzirdināšanas punktu vietas izvēli vajadzētu labāk padomāt. Pirmā vieta nebija īpaši veiksmīga tās manas domas. Bet pārējais super. Kad būs rezultāti?
[quote=smudo]
Daudzi bija pabraukuši garām un Baltais (iespējams arī Kaspi4 mikrofonā) teica, ka tie varēja paši pieteikties un vienkārši pieliks klāt 10 min bez DSQ.
P.S. Tā cilpa bija pagrūta. Viens braucējs pa priekšu stūmās un vairākas reizes skaļā balsī sauca “murgs kaut kāds” :)[/quote]
Tas bija par konkrēto vietu, kuru es rupīgi izbraucu/izstūmu. Tas bija kautkur pa vidu ~ 18km izskatās, jo GPS rāda, ka esam pārbraukuši trasi, kur jau vienreiz braucām. Vienīga, cerība, ka mans GPS ir kļūdains :) Nāksies Apē pieķert kādus pāris km klāt, lai kompensētu :)
Lēnākam braucējasm tās tiešām bija 10 minutes. ātrākam gan jau būs mazāk, bet būtību tas nemaina.
Ir jāpiedōmā vai nākāmreiz tik jāsarežģī, jāsacilpo distance. Varbūt tomēr 2 apļi?
Paldies par lieliski pavadītu 6dienu. Foršs pasākums, lai gan jāsaka, ka mani šoreiz tehnika pievīla… un izbaudiju sacīksti beidzot kā skatītājs :/
Paldies dalībniekam zaļajā kreklā(nr. vairs neatceros) kurš 3. km man aizdeva pumpīti - finišā nevarēju tevi sagaidīt, tāpēc iedevu orgiem, ceru, ka esi dabujis atpakaļ!
Pēctam, kad ar aizlienēto pumpīti biju neveiksmīgi centies uzpumpēt rezerves kameru, jo nez kapēc viņa izrādījās ar caurumu, jāsaka arī paldies dalībniecei, kas apstājās un aizlienēja savu rezerves kameru, diemžēl arī šī kamera sākot pumpēt izrādijās ar caurumu. Bet cepums par atsaucību un izpalīdzību!
Secinājums - nebija lemts šodien… kad vēl kādam ir gadijies stumties “mājās” ar 3 caurām kamerām ? :(
Par trases marķējumu - nez kāpēc pusmaratona distancei pirms pēdējā kāpuma pirms nobrauciena uz finišu kāds bija nelāgi pajokojis un tā sēta ar piestiprināto lentīti bija pabīdīta tā ka likās jābrauc pa taino uz finišu nevis pēdējā kalniņā, arī zari kautkādi bija samētāti uz pareizā ceļa. Tāpēc arī pirmais dalībnieks aizlaida pa taisno, otrs un 3 laikam zināja, ka jābrauc augšā, pēctam piesteidzāmies un piekoriģējām to sētu, lai nebrauc pa taino uz finišu. Bet nu labi, ka šī lieta neietekmēja uzvarētāju, jo atrāviens bija pietiekams.
Vai pārbaudīji riepu no iekšpuses? Ja tur kaut kas caurdūries un palicis riepā, tad ļoti iespējams, ka tas ir caurdūris visas tavas rezerves riepas. Protams, tas ir tikai minējums.
njaaa, izklausaas ka bija interesanti :)
nebuutu es tik stulbs un nedomaatu ka sacensiibas ir 7dien arii jums buutu sastaadiijis konkurenci :D
Marķējumā darbs bija ieguldīts liels, bet rezultāts neizdevies. Daudzi neizbrauca tā, kā trases veidotāji bija iecerējuši. Bultas varētu likt uz dažādas krāsa fona, varētu būt viena krāsa maratonam, cita pusmaratonam un vēl viena kur trase ir kopīga. Vai arī tādās vietās likt abu krāsu bultas. Tās baltās lapas ar uzrakstiem ir saskatāmas tikai tad, kad esi jau klāt.
Bija vietas, kur bulta pusamaratonam ir vienā trases pusē, bet maratonam otrā. Ieraugi vienu, saproti kur jābrauc un pēkšņi ieraugi otru īsto.
Ap 15. kilometru bija vieta, kur pusmaratonam pa labi pa ceļu, maratonam pāri ceļam ieslīpi pa labi. Bulta rāda taisni; bariņš tā arī taisni aizbrauca, kamēr atdūrās brikšņos. Ja ir ieslīpi, tad taču varētu tādu bultu arī uzlikt.
Tā jau trase labā, smags pārbaudījums gan pašam, gan tehnikai.
Nē tiko izņēmu kameras no paciņas un sāku pūst iekšā gaisu, lai tās iegūtu riepas formu, jau tie caurumi tika konstatēti. līdz montāžai nemaz netiku
Pirmajos 8 km nomiru, pēc tam atdzīvojos. Kas laikam arī ir likumsakarīgi čē pē dēļ un pa galvu pa kaklu skrienot uz sacensībām, lai paspētu vismaz uz starta izlīst laikus - gandrīz bez iesildīšanās. Nobraucieni fantastiski, gar ezeru trase arī smuki. Nepatika pēdējā piesmiešana - viss gandrīz jau beidzies, bet vēl uzsūta vienā kalnā. :) P.S. Minu īso, šķiet, bija tomēr nedaudz trakāk par 1.posmu.
Jau gaidu Api, tur sacensību dalības gada jubileja sanāks. :>
Rezultāti: http://www.sportlat.lv/results.php?id=276
Foto: http://www.sportlat.lv/index.php?id=race&rid=276&type=5
Foto labākā kvalitātē: https://picasaweb.google.com/116725477694538052597/TrekPhilipsMTBMaratonsPlavinas2011?authkey=Gv1sRgCLSO3Ybl6-LPjwE#
- ja Tavs numurs ir labi redzams šajās bildēs tad Tu TIKAI SAVAS bildes vari atrast sportlat.lv lapā zem sava profila.
Paldies par foto, vai lejasdaļas braucēji ar kautkur iemūžināti? Pusmaratonistus arī nekur neredzēju
Paldies organizatoriem un Laurim P. par trases izveidi! Jāsaka, ka tomēr bija grūtāk, kā Smiltene, bet minimāli. Lai arī kā es cienīti visu Trek brigādi par viņu ieguldījumu LV mtb attīstībā, par šo posmu ir daži ieteikumi:
- Bultiņas pagriezienos likt ar atbilstošu leņķi - šaurs, taisns, plats leņķis, lai tu jau varētu orientēties ar kādu ātrumu jāiet līkums un apmēram kādā leņķī ir jāmeklē atejošā taciņa, ko bieži vien bija ļoti grūti pamanīt.
- Tās baltās lapiņas ar 25km un 50km bija vispār zem katras kritikas. Pietiktu, ja uz A4 uzdrukātu krāsainus 2 ciparus “25” un “50”. Un katrā dalīšanās vietā būtu bulta gan 25niekiem, gan 50niekiem
- Pārāk īsi un mulsinoši bija dažos pagriezienos nostieptās norobežojošās lentas. Ātrumā bija grūti uztvert. Manuprāt vajadzēja nostiept vēl garāk, piemēram pa līkuma vai pagrieziena ārējo malu visā tās garumā, nevis tikai starp 2 kokiem.
- Pirmajā dzeršanas punktā ļoti prasījās cilvēku, kurš tās glāzītes padotu. No galda paķert bija nereāli. Tādu cilvēku varētu norīkot vismaz pirmajiem 50. Pēc tam jau tie ātrumi krītās.
- Lai arī intersanta un kārtīgs mtb, bet iespējams trase bija pārāk samudžināta ar pārāk daudz zarošanās vietām 25km un 50km distancēm.
Nav jāuztver personīgi, bet tās vienkārši tādas nianses, kuras ievērojot es vairākkārt netiktu izsists no psiholoģiskā līdzsvara un meža zvēriem nebūtu jāklausās rupji vārdi :)
Paldies visiem dalībniekiem par klātbūtni!
Dienas īpašie varoņi Raivo, tjotja_sonja un Aleksejs ;)