Ir tilzs velo gajeju celinsh visu situaciju noradiju bildeee, sadas vietas ir kadas 7 viena kilometra posmaaa.
Kam kada priekshroka, manupraat tur velobrauceeji tiek paklauti naves draudiem (vai ka sho sauc hehe)
Pie katras vietas jaskataaas vai no krumiem neizbrauks masina un pienjemot ka daudzi velobrauceji ir jaunieshi…
Kas notiek ja mani velobrauceju notriec uz shada krustojuma kur ir uzraksts velocelinja beigas… ??
Mana skatijumaaa tieshi tristura zime ir ielikta nepareizi un jabuut PIRMS gajeju velocelinja
“Vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu vadītājiem jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu [2, p.226].”
Auto tur vienmēr ir priekšroka, ja vien nenogriežas nost no lielās šosejas (manevrs)
Arī zīmējums nekorekts - neticu, ka veloceļš ir 9m plats. 3m platumā normāli ietilpst auto, un dabiski, ja abi ierauga “dodiet ceļu” un “veloceļa beigas”, samazina ātrumu un nav konflikta. Ja velobraucējs močī neapstājoties/nesamazinot ātrumu - pats vainīgs.
Tas taka skaidrs ka mashinam jadod priekshroka… ta mes te izfunktiereejaam skumjaaam aciim un saraudaatam sejaaam
A tas mashinai nogriezhoties jadod celsh visam kas kustas darbojas shajaa gadijumaa (sheit pat forumaaa izlasiits)??
Jaa un tas iebrauktuves ir nevis uz majaam bet ielas.
Bij doma tie trijsturi sarkanbaltsarkanie pa nakti paarakt pirms velocelinja :)
Piebildisu ka pabraucot 3 km talaak pa sho velocelinju tur pie katra sada T veida krustojuma ir gajeeju parejas zebra par velocelinja beigu zimi gan neatceros
Tas, ka metāla spainim būs taisnība tas skaidrs tiem kam tiesības paši likuši t.i. noteikumus zina.
Mani apbēdina tas, ka būvējot veloceliņu nepārtraukti tiek liktas zīmes - veloceliņa sākums, veloceliņa beigas. Un katra gan jau pa kādiem 300Ls mūsu valstī. Tur kkas nav kārtībā - naudas šķērdēšana. Protams, gala rezultātu kāds ir attēlots ir grūti nosaukt pa velo celiņu, to varētu saukt par velobraucējiem nedaudz ērtāku pārvietošanos kvartāla garumā. Veloceliņš ir Rīga-Jūrmala - tur divās vietās uz tiem km jādod kādam ceļš.
.
Kamēr nesāksies kampaņa velosipēdistus sodīt.
Apturēja mani braucot pa ielu korekts policists un brīdināja.
Tur viena kvartāla garumā uz izdangātas ietves ar augstām apmalēm bez cita veloceliņa marķējum ir uzliktas veloceļa zīmes.
.
Tad nu sekojoši jautājumi:
ko nozīmē blakus, t.i. blakus ceļam pa labi, vai otrā pusē ielai ar divām joslām katrā virzienā arī skaitās blakus? t.i. es otrā pusē varu braukt pa ceļa braucamo daļu?
es taču varu braukt otrā pusē pa ietvi (bez veloceļa marķējumu)?
jautājums par brīvības ielas veloceliņu ar velosipēdistu sekcijām luksoforos. Ja es nepaspēju nospiest to pogu, tad es varu braukt pāri krustojumam pa gājēju pāreju, ja viņiem deg zaļā gaisma, bet velosekcijā deg sarkanā?
Pirms dienaam bij man atgadiijums… Braucu pa ielu, kaa pienaakaas, pat maksimaali tuvu malai tureejos. Uzradaas autinjsh kas piebrauca blakaam, un vienkaarshi spieda nost no celja, un paraadoties iebraucamajam celjam pa labi, uzreiz iesleedza pagriezienu un “meta” iekshaa… Tad nu noveerteeju labaas bremzes ar 203 rotoru, citaadaak tas viss buutu nelaagi beidzies, jo braucu ar apm 35km/h.
Teritorijaa piebraucu pie shoferiisha apjautaaties, kaadeelj gan vinjsh tik slepkavnieciski riikojaas, turklaat, paarkaapjot celju satiksmes noteikumus.
Arguments kas tam vecim bija, mani nolika uz pakaljas - “man braukshana neko nemaksaajot…”…
Super! Tagad zinaashu, ka deelj taa, ka es braucu ar velo, un man itkaa braukshana ir par velti, shoferiem ir tiesiibas mani kaa velobrauceeju meegjinaat nogalinaat…
Sāpīgi bet fakts, man aizvakar kurjerējot ar motorolleri sanāca ķert pamatīgu adrenalīnu Piedrujas ielā braucot Braslas ielas virzienā ar motorolleru mani apdzen BMW un uzreiz knapi kādus 8 metrus no mani rauj pa labi nogriezties man brutāli ceļu nogrieza, man ātrums ~50km/h, dabūju likt pa ķīļiem lai izvairītos no tā idiota!
Ir vēl viena bīstama vieta uz Valdemāra ielas, pie Briāna ielas sākuma - ja kāds pa V. ielu no centra braucošais izlido pie “blāvā zaļā” pēdējām sekundēm (vai pirmajām sarkanā sekundēm), tad vietā, kur ir veloceliņa krustojums ar Briāna ielu nonāk ~pussekundi-sekundi pēc tam, kad velo luksoforā deg zaļais, par ko viņš, protams, nenojauš. 4dienas naktī braucu kapucē, un dēļ attiecīgi mazliet ierobežotākā redzes leņķa gandrīz kļuvu par taksometru barību. Labi, ka vismaz ar avareikām atvainojās, kad saprata, ka man bija zaļais…
cik man zināms, tad lai sanāktu tava situācija autiņam ir ļoti lēni jābrauc vai arī jāiebrauc krustojumā jau pie pāris sekundes kā sarkanā. Tas ka krustojums ir garām, es piekrītu, šādas pārredzamības krustojumam nedrīkst laist pāri velo, jo tur bieži brauc jau pie sarkanā, kā arī velo brauc pie neatļautās gaismas, kas ir bīstami, jo auto ņemot līkumu uz 50 tur ir klāt pāris sekundēs. Zinot šo vietu es vienmēr novērtēju vai auto apsājies arī tad ja man jau ir zaļais.
IMHO lielāka problēma Briāna/Valdemāra krustā ir tas zemais mūrītis un koku zari. Tieši pagriezienā iznāk ļoti šauri un nepārredzami. Bieži vien situāciju vēl “uzlabo” velobraucēji, kas šķērsām stāv krustojumā gaidot savu zaļo tā itkā jebkāda kustība pa Briāna beigtos līdz ar veloceliņu.
Nevajag pārāk uzticēties tiem velo celiņiem. Ir labi, ja tādi ir, bet par savu drošību tomēr pašam jārūpējas.
[quote=Devil_Inside]IMHO lielāka problēma Briāna/Valdemāra krustā ir tas zemais mūrītis un koku zari. Tieši pagriezienā iznāk ļoti šauri un nepārredzami. Bieži vien situāciju vēl “uzlabo” velobraucēji, kas šķērsām stāv krustojumā gaidot savu zaļo tā itkā jebkāda kustība pa Briāna beigtos līdz ar veloceliņu.
Nevajag pārāk uzticēties tiem velo celiņiem. Ir labi, ja tādi ir, bet par savu drošību tomēr pašam jārūpējas.[/quote]
Tur vnk jāpiebremzē, jo aiz pagrieziena var būt ne tikai velobraucēji, bet viss iespējamais, suņus un bērnus ieskaitot (apkārtnē ir vairākas skolas un kaudze bērnudārzu). :)
Turklāt jārēķinās, ka tas līkums ap norobežojošo sētiņu (virzienā UZ centru) ir tik šaurā leņķī, ka ne visi velobraucēji to var izgriezt, neiebraucot veloceliņa pretējā joslā vai (īpaši svētdienas ripinātāji) pat ārpus tā.
kas ir sākuma shēmā minētie gageji?? jauna orientācija cilvēkiem ar īpašām vajadzībām? :)
noteikumos ir tāds punkts, ka, ja uzsākts manevrs pie zaļā, tad to var pabeigt pie sarkanā, attiecīgi pārējiem jāļauj pabeigt manevru - izbraukt krustojumu. attiecīgi nedrīkst kāst pāri krustojumam pie svaigi iedegta zaļā iepriekš nepārliecinoties vai citi satiksmes dalībnieki nav pabeiguši uzsāktos manevrus, piemēram, ja supersēdināts spoooorta auto iebrauc krustojumā pie zaļā un tad brauc super lēni un uzmanīgi pāri tramvaja sliedēm/bruģim tad arī pavisam godīgi iebraucot krustojumā pie zaļā var sanākt, ka manevru pabeidz pie sarkanā, kad uz veloceliņa ir jau zaļais :)
ja veic manevru, jālaiž. Ja turpina braukt (pabeigt) tad gan priekšroka. Tikai nezinu vai mums tādi krustojumi ir, lai šāda situācija izveidotos. Pat ja tāds krustojums būtu, būtu sekas un attiecīgi uzreiz taisa modifikācijas lai nerastos konfliktsituācijas.