Tirpst plaukstas, ko darīt

A ko darit ja pakalja tirpst? :)
Es nopietni - tieshi uz shosejas divritenja, ik pec 20 min jacelj dupsis, savadak vairs nejut.

Ja ir pārāk liels spiediens uz rokām, tad vēlviens variants ir beņķa degunu pacelt uz augšu, respektīvi leņķi pamainīt. Tikai skaties, ka olas nesāk tirpt nost.

Ja pakaļa tirpst,tas ir pavasara dirsas sindroms.Kā jau te rakstija parasti līdz Jāņiem pārejot,man gan ātrāk.

[quote=Eddy]A ko darit ja pakalja tirpst? :)
Es nopietni - tieshi uz shosejas divritenja, ik pec 20 min jacelj dupsis, savadak vairs nejut.[/quote]

pacel pakaļu biežāk.

[quote=Eddy]A ko darit ja pakalja tirpst? :)
Es nopietni - tieshi uz shosejas divritenja, ik pec 20 min jacelj dupsis, savadak vairs nejut.[/quote]
Sāktu labāk ar sēdekļa augstuma, leņķa un attāluma pret pedāļu centru regulēšanu un ja nu kas arī papētītu par dažādu platumu sēdekļiem no dāžadiem ražotājiem.
Pakaļu šim nolūkam var nomērīt gan Veloprofā priekš Bontrager, gan ZZK priekš Spešuka un laikam vēl kur…

Pēc manas pieredzes palīdzēja brīvāki cimdi un/vai pareizs uzturs un/vai uzsēde. Plus treniņos var braukt ar guļstūri…

Jà turoties augšā uz bremžu rokturiem nav ērti, tad lejā dropos arī nebūs. Pirmkārt ir jābūt ērti, rokās turot augšā tur, kur sākas bremžu rokturi, lai ātrumu skegšanas un bremzes ir pa rokai, pēc tam jau jādomā par braukšanu dropos. Iemesli var būt vairāki - ņemot vērā, ka saki, ka vari izslēgt riteņbraucēju ar vienu roku, iespējams braucot dropos plecos/sprandā veidojas liels tonuss, paceļot galvu, lai redzētu ceļu tas pieaug vēl vairak, ķermeņa svars gulstās uz rokām utt. Regulēt uzsēdi būtu pratīga doma.