Suņu atbaidītājs.

Kādam ir pieredze ar ultraskaņas suņu atbaidītājiem? Viņi vispār strādā, varat kaut ko ieteikt?

Piemērs: https://shopi.lv/preces/davanas/ultraskanas-sunu-atbaiditajs-ar-trenera-funkciju/

Ir pieredze ar ožamo spirtu ūdens pudelē… strādā 100%
Tik vajag atšķaidīt ar ūdeni lai nav par stipru.

[quote=ptsns]Ir pieredze ar ožamo spirtu ūdens pudelē… strādā 100%
Tik vajag atšķaidīt ar ūdeni lai nav par stipru.[/quote]

var sīkāk?

Man līdzīgs brīnums bija (ir), iztestēju uz vairākiem suņiem. Var manīt, ka suns to skaņu dzird, bišku noskurinās, bet es neteiktu, ka suņi baigi baidītos vai bēgtu prom. Ja kāds rej un skriet virsū, tad uz šito paļauties nevajag.

Mednieku veikalos ir aerosols pret suņiem. 10 EUR. Izmēģināts par laimi nav, atsauksmju diemžēl nav.

A pret humanoīdiem nav?

Apstājos, sāku kustību suņa virzienā un tas uzreiz atkāpjas. Nav javadā līdzi ne aerosols, ne fļaga ar amonjaku.

Braucu pa tukšu šoseju un pļavai pāri dzinās suns, braucu nedaudz pa priekšu savam lidzbraucējam un jutu ka vajag rīkoties agresīvāk, pagriežoties gāju virsū vaukšķim, tad viņš momentā nomīza, pat nebija vairs jāatskatās. Bet nu mēs nebijām viņa teritorijā.

Parasti, laipni pakomunicējot, ar četrkājaino, viss beidzas mierīgi un katrs dodas, uz savu pusi.

Ir daļa suņu (maza daļa) kuriem ir PO, paceļ galvu, ā riteņbraucējs, nu brauc brauc. Ir daļa (lielākā) kuri ir no stāvokļa “es varu paskriet ātrāk nekā tu brauc” līdz “kas tu esi ko tu te vazājies vauvauvau”, arī tie pēc būtības ir nekaitīgi, jā ar viņiem var pakomunicēt un viņi aizies. Bet ir daļa … kur komunikācijas nebūs. Tai daļai arī domāti papildlīdzekļi. Vismaz tās daļas tai daļai kura var nodarīt reālu kaitējumu, man pa laimi gadījušies tādi bolonkas izmēra nelieši līdz šim, kuri vairāk par skrambu velokurpē nevar uztaisīt.

Tiem mazajiem neliešiem parasti pietiek piebremzē, lai tie būtu gabalā. Jā, ja turpina braukt tad skrien līdzi.
Un kur tad to baloniņu turēt, lai tas būtu pie rokas, jo tas “kaitīgākais”, visticamāk klusu, nemanot izksries un vienkārši kārtīgi iekodīs.

Man viņš piesprādzēts pie rāmja priekšā, ņemu uz garajiem braucieniem, kur nezināmi grants un meža ceļi salikti maršrutā.

Vai piparu gāze? Jebšu ir kaut kas speciāli suņiem?

https://www.youtube.com/results?search_query=dog+repeller+ultrasonic

Vai piparu gāze? Jebšu ir kaut kas speciāli suņiem?[/quote]

speciāli suņiem

Noskatījos pāris video un sapratu ka tas ultraskaņas brīnums strādā tikai uz miermīlīgiem suņiem, agresīvos tas “neņem”.
Vārdu sakot pasākums pilnīgi bezjēdzīgs.

Agresīvie suņi iedalās: parej ,parej, bet nekož, ir miermīlīgi suņi, kas uzbudinās (jo patrāpies tiem uz ceļa piem. (pie Lenčiem viens skaists, liels un gaišā krāsā).
Principā to jūt, ka suns ir agresīvs un kodīs. Vienota recepte nav. Var nolikt velo sev priekšā un lēnām virzīties prom.
Var pacelt velo un mežonīgi(zvērīgi) izdot jebkādas skaņas (ka tik skaļi un draudīgi).
Atceros vienam mazam *impim, kas “pielipa” un ne zigu-zagu ne kas nelīdzēja. Nekratījas nost (tā vien lekās ka kuru katru mirkli kodīs). Lai man piedod dzīvnieku draugi, bet bija vardarbība - “…%$#!.”- atlipa un aizskrēja prom.

Man teica ka kost grib tie kas skrien klat pieplakusi un nerej

Suns jau neielaužas riteņbraucēja teritorijā, bet gan otrādi.Vai gan viņus jānosoda, ka viņi, instinktu vadīti, atgaiņā uzbrucējus, no savas teritorijas un neapzinās, ka cilvēks ir “Dabas pavēlnieks” un pret šo pārdabisko būtni jāizjūt pazemība un respekts :-)

Paldies, tagad beidzot ir skaidrs kā rīkoties.