Vai kādam ir info par Dazer II u.tml. verķiem?
Te var palasīt, ko darīt, ja nekā nav pa rokai…
http://www.roadbikerider.com/riding-skills/safety-skills/how-deal-bad-dogs
Vai kādam ir info par Dazer II u.tml. verķiem?
Te var palasīt, ko darīt, ja nekā nav pa rokai…
http://www.roadbikerider.com/riding-skills/safety-skills/how-deal-bad-dogs
Te arī var palasīt:
Es personīgi arī pēc pāris reizēm satiekot suņus kuri lido virsū mežā un no saimniekiem ne smakas, kas vēlāk uzpeld un saka ka viņu suns takš nekož, lai nebaidos. Tad man arī ienāca prāta nopirkt vai uztaisīt suņu atbaidītāji, lasīju daudz info un skatījos video, un beigu beigas iznāk ka citi baidās, citi ne, citi paliek vēl agresīvāki ! Un beigu beigās darba biedram bija kaut kāds verķis ar kuru tieši tā bija ka citi suņi baidās, bet citi ne. Tāpēc esmu iegādājies pipareni, bet vajadzības gadījums vēl pēc lietošanas nav bijis ! Visas reizes suni ir savācis saimnieks, bet vienreiz bija uz robežas kad gandrīz mani sakoda !
Nekas labāks par piparu gāzi (OC) nav izgudrots…
Protams neņemot vērā kaujas ieročus,nu varbūt arī gāzes un šoka. Cik kinologi ir stāstījuši, tad vairums suņu baidās no šāviena trokšņa, bet ir arī tādi, kuri kļūs vēl agresīvāki. Un jā, kurš gan vedīs sev līdzi ieroci!? Ok, bez lirikas! Visi labākie man zināmie pūšamie pašaizsardzības līdzekļi ir izgatavoti uz OC bāzes, vai tie būtu pūļa savaldīšanas vai preturlu vai pretlāču baloni. Galvenā atšķirība OC daudzums % iekš flakona. Flakoni atšķiras, ja neskaita tilpumu, ar izsmidzināšanas veidu.
a) strūklas-tiek raidīta diezgan spēcīga strūkla 3-5 m attālumā.
+arī vējainā laikā tā sasniegs mērķi
liela distance
-jāprot precīzi trāpīt acīs,degunā,pierē,kas stresa situācijā nav viegli…
b)t.s. Mākonis-gāzes mākonis max. līdz 3m attālumam teorētiski,bet praktiski 1-2m
+izšļākts sejas vai purna virzienā efekts 100% jo tiek nosegts viss sejas apvidus,gāze tiek gan nāsīs,gan mutē,gan acīs…
-vējainā laikā pašam ir iespēja nobaudīt OC asumu nebraucot uz Meksiku
mazā distance.
Pret suņiem iesaku otro variantu, jo tas ir pasaulē 100tiem reižu pierādīts…
Pipareni var nopirkt jebkurā ieroču vai makšķernieku veikalā. Der atcerēties, ka ir arī asaru gāze, kas manā skatījumā ir mēsls, jo uz to nereaģē vairums suņu, dzērāju un narkomānu, jeb pareizāk reaģē ar vēl lielāku agresiju. Lai gan gāzes uzdevums ir uz laiku neitralizēt nevis uzbudināt radījumus.
Man ir šitāds lēts mēsls no ebay http://www.ebay.com/itm/New-Ultrasonic-Pet-Dog-Repeller-Training-Device-Trainer-/310274096664?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item483dc6fe18
Pirms kāda gada nopirku tādu spēļmantiņu un vadāju kādu laiku līdz kabatā, bet tā arī neizdevās satikt nevinu suni, kurš būtu nobijies un laidies prom no tās ultraskaņās. Suns tikai izbrīnās izdzirdot to skaņu, bet tas viņam neliek skriet prom. Un ja gadās agresīvs eksemplārs, kas rej uz skrien pakaļ, tad tādiem vispār ne silts ne auksts no ultrskaņas pīkstināšanas.
Izlasīju visu veco topiku un varu papildināt ar dažām lietām.
Visas labākās piepilsētas vietas mudž no suņiem tā kā treniņš pa mežu, gar jūru ir stresains. Ir zolīdi saimnieki, kaut suns ir miera mika, paņem pie saites lai 100% var braukt. Parasti kāpju nost ar visiem “viņš nekož”. Ja šurp auļo lops un saimniece kliedz ‘toļko ne dvigaijsja’ tad ir aplam slikti. Stāvu ar augstu pulsu un nekustos, tikmēr teļš aiz muguras tīksminās, kur tad īsti iecirst ilkņus…
Visstulbākais, ko tajā vecajā topikā izlasīju ir, ka uz suni vajag kliegt un to biedēt. Tā varētu teikt vienīgi pilsētnieki, kas tālāk par sava pagalma toiterjēriem neko nezin. Jānokāpj ir no velosipēda un jāpatur tas starp suni un sevi, nedrīkst skatīties sunīm acīs (tas dzivnieku pasaulē ir izaicinoši un agresīvi), mierīgi vajag runāt ar viņu un izlikties draudzīgam. Nevajag trīcēt un izrādīt bailes. Suns pienāks, paliks klusāks, mēģinās apostīt. Nekādas straujas kustības un gaidi, kad viņš apostījis un nekā aizdomīga nemanījis, zaudēs interesi, tad lēnām var stumties tālāk, neizlaižot suni no acīm un vēlāk arī kāpt virsū un mīt. Spārdīt un biedēt varat Šitādus suņus http://www.oddee.com/_media/imgs/articles2/a97635_missellie.jpg , bet biedējot un kliedzot uz kaut kādu galvā drātētu kaukāzieti, kas ir tik pat debīls kā viņa saimnieks, uzsitīsiet tik asini tam lopam.
“Ventspilniekiem klasisks piemērs ir melnais Džeks pie šautuves.” ??? Kur tad tāds zvērs ir? Cik esmu braucis neviens nav skrējis tāds virsū par laimi !
Man bija tā ka kaukāzietis skrēja pakaļ, es apstājos un viņš arī, es neskatījos acīs, tad es gāju lēnam uz priekšu un viņš pakaļ, līdz es dabūju betona gabalu un domāju viņu nosist (jo kādu minūti viņš stāvēja no mani kādus 3 līdz 4 metrus un man tikai auga pulss :D) tā uzradās saimniece, un izrādās ka šoseja esot viņas īpašums, jo kad aizrādīja teica ka nav ko te braukt :D
Tāpēc jau tie lopi ari ir “debīli”, ne velti saka kāds saimnieks, tāds suns !
Krisjanim: es tādu krāmu arī pētīju, paldies, cik sapratu no Tevis - nav vērts.
Par to Dazer II, kas skaitās no biezā gala, gan arī lasīju, ka suns tā kā brīnās, tā kā gaisā vai zemē sāk skatīties, bet galvenais, ka, to darīdams, aizmirst par riteņbraucēju… Par visādām fiziskas ietekmēšanas metodēm, kas bija minētas vecajā forumā, labāk neizteikšos, dzīvnieku draugiem nepatiks lasīt, kā skolas gados, strādājot par pastnieku laukos un braucot ar moci, atradināju pāris bobjus man skriet pakaļ… Cik sapratu, par dazeri nav viedokļu?
ir man tas Dazers … Nu kopumā jau grūti pateikt. Liekas ka iedarbojas uz katru suni savādāk. Vieni tiešām apstulbst vai atraujas nost, bet uz citiem pat pie pašas auss vari piebāzt … būs bez emocijām, tikai galvu groza un brīnās :D varbūt tas Dazers ir vairāk priekš sevis kā psihologisks atbalsts. Tipa … ja kas tad Dazers gan palīdzēs :D :D
Esmu arī dzirdējis, ka ar suņiem vajag pa mierīgam. Vajag runāt mierīgā balsī, neizrādīt agresiju, pašam gan kaut kā nesanāk, esmu arī sakosts (ne braucot ar velo). Varbūt agresīvi pret viņu vajag, ja vari tiešām agresīvi, rēkt uz viņu mežonīgi skaļi un kājas vicināt kā vējdzirnavu spārnus, nu tjipa suns sapratīs, ka Tu esi tomēr par spēcīgu priekš viņa, ka Tu esi ekvivalents lācim. Ja Tu uz viņu tur ar roku novēzē un uzsauc ka viņš ir stulbs, tad viņš droši vien nodomā, ka Tu esi visai vārgs un, ka ar Tevi vispār var pacīnīties un vēl vinēt, tāpēc uztver Tavas akcijas kā izaicinājumu, sak’: “nu pag, pag paskatīsimies kurš kuru te…”
Paldies, Bomzi, neizklausās sevišķi iedvesmojoši… Ja nu vienīgi tā galvas grozīšana un brīnīšanās arī uzskatāma par pozitīvu reakciju… Kamēr šis groza galvu, tu jau esi tālumā… :)
Mēnesi katru gadu darbs ir saistīts ar braukāšanu ar auto pa vientuļām lauku sētām, ir bijuši visādi tie ultraskaņas baidītāji, bet neviens nav sevi perādījis labi. Vai nu jāskatās gāzes virzienā, vai jāvadā līdzi cirvis :>
[quote=Uldis17]Esmu arī dzirdējis…Varbūt agresīvi pret viņu vajag…viņš droši vien nodomā[/quote]Varbūt vajag sarunāt, kādu kinologa lekciju. Jo visas suņa uzvedības pazīmes ir redzams, un visam ir savas metodes. Vajag tikai zināt, kā un ko…
Galvenais ir neizrādīt bailes.