Suņu atbaidītāji

Vai kādam ir labs padoms, ko varētu izmantot suņu atbaidīšanai, braucot ar velo? Pēdējā laikā nākas sastapties ar arvien lielākiem un agresīvi noskaņotiem suņiem, kuri it kā sargā “savu teritoriju”. Drošības dēļ nokāpju no riteņa, bet tad kādu laiku jāiet kājām, skatoties pār plecu, cik ilgi tas monstrs mani uzmanīs. Gāzes baloniņu gan negribās, jo bieži ir vējš un to suni nespēju pielaist tik tuvu, lai gāze iedarbotos.
Esmu dzirdējusi par kaut kādām svilpēm, ko dzirdot tikai suņi. varbūt kāds zin, kur tādas var nopirkt?

www.sunuveikals.lv/svilpes

Vainu desa, vai akmeņi kabatās ;)
Bet pārsvarā pietiek ar to ka nebaidies un pārliecinoši rupji bļauj virsū uz viņu! Nezkāpēc krievu valoda parasti labāk iedarbojas :D

Tās svilpītes liekās saucās kautkādas vilku svilpītes. Runāja ka USA tādas esot - man paziņa mēģināja tur pameklēt bet bez rezultātiem…

labs joks

man ar patika :)

vispār ar tām svilpēm, izrādās, var iegrābties, jo laikam ir arī tādas, kas suni “sauc”…
ar nebaidīšanos būs grūti, jo vienkārši baidos un viss. Ja nokāpju no riteņa, tad bļauju, bet diemžēl manā apkaimē ir parādījušies “klusējošie” suņi, kurus pamani tikai tad, kad viņš jau elš pie kājām.

Tu gribi teikt, ka tev uzbrūk agresīvi UN klusējoši suņi? Tā ir ļoti reta kombinācija.

iistie un visbiistamaakie kluseejot uzreiz metas virsuu, tikai pirms pasha kodiena izdveshot taadu riebiigu reecienu. nevienam nenoveelu ar shitiem saskarties.
tiesa gan ja izdodaas aizbeegt, tad arii shitie izraadaas ka maak riet ;)
taas sunju svilpes tieshaam ir domaatas lai sunjus pasauktu. lai gan uz taa pasha principa vareetu buut atbaidoshaas, ar taadu skanju, kas mopsim sit aaraa bungaadinjas.

par skaljiem maates vaardiem pievienojos- maavienam ir jaabuut autoritiivi niknaa tonii, peec iespeejas skalji.
saturs paliek oratora zinjaa, bet kaa zinaams shaadu toni iipashi viegli var panaakt ar attieciigu leksikonu 8)
tas varbuut piesaistiis arii netaalu esoshaa saimnieka uzmaniibu, un miiljuminsh vismaz veelaak tiks nokabinaats nost no upura stilba.

pēc rūpīgiem meklējumiem Latvijas tirgū, secinu, ka svilpes ir pieejamas tikai dresūrai domātās… kā man paskaidroja veikalā, uz satrakojušos suni, kas metas pakaļ, nekādu iespaidu tās neatstās. Veikala darbinieces bija ļoti atsaucīgas un piedāvāja citus risinājumus…
Ļoti patika ieteikums vadāt līdzi automātisko lietussargu un brīdī, kad suns skrien virsū, to “izšaut” :)) Pēc pārdevējas teiktā šī metoda iedarbojoties gandrīz 100%. Tā kā paskaidroju, ka man ar riteni nebūs diez ko ērti vadāt to lietussargu, tad nu nopūtāmies un sapratām, ka nekāda cita varianta, izņemot mukt prom vai lekt nost no riteņa un kliegt, nav :(
Par suņiem… manā braukšanas maršrutā ir ceļa posms, kas iet samērā tuvu lauku viensētai. Tur regulāri man pakaļ metas liela auguma suns. Vairākas reizes esmu kliegusi pagalmā esošajiem, lai taču savāc to briesmoni, uz ko man pajautāja “vai tad viņš jums jau iekoda”? Laipnais saimnieks man izstāstīja, ka tas suns jau zinot, kurā laikā tur braucot ar riteņiem garām (droši vien, ne jau es vienīgā) un gaidot…
Sastopoties ar šādu suņu īpašnieku attieksmi, tiešām vienīgā cerība, ka vēlāk to suni no mana stilba saimnieks nokabinās…
P.s. laikam šodien pirms tās mājas sagatavošu ko metamu

kabataas Rakveres ciisinus un uz priekshu

vajag vajag sagatavot kaut ko metamu:))) vislabāj jau sākt mest pirms tās mājas- i drosmes būs vairāk, i garastāvoklis labāks, i anestēzija tajā pašā laikā, ja suns tomēr nenobīsies:)))

bet nedaudz vajag atstāt arī pēc mājas - dezinfekcijai :D

Nu tad tādiem saimniekiem vajag atbildēt, ka nākamreiz kad brauksi garām paņemsi līdzi desu ar žurkuzālēm - lai nebūtu jājautā “vai tad viņš jums jau iekoda?”

Līdz brīdim, kad man virsū metās vairāki suņi arī biju pārliecināta, ka pilnīgi pietiek ar uzbļaušanu. Uz vienu suni tas vēl atstāj kaut kādu iespaidu, bet esot barā, šie ar savu riešanu vēl viens otru uzkurina un tad var bļaut vai nebļaut…viņus tas pilnīgi neinteresē.

Nezinu, nezinu. Man par laimi parasti uzbļāviens krievu valodā ar netiklas sievietes piesaukšanu ir palīdzējis (liekas, ka arī latviešu saimniekiem ir krievvalodīgi suņi). Nu bet ir jābūt “komaņģirskij golos”- pie tā ir jāpiestrādā. Bet ja negrib piesaukt pagrimušas personas var mēģināt :“Sobaka stoi! Raz, Dva!”

Tas no malas būtu baigi smieklīgi par to “Sobaka… ,Dva”. Tas sauklītis būtu jāielāgo.

Naakamreiz pie ļaunā suņa ej bez riteņa, bet ar gaiseni pār plecu un skrotim kabatā!

šito es nesaprotu - ja suns nāk virsū, tad kāpēc no riteņa jākāpj nost?

esot ultraskanjas baidiitaaji. par iedarbiibas efektivitaati nezinu.
dabuunami kaut vai ebay: http://cgi.ebay.co.uk/DOG-REPELLER-TRAINING-AID-for-DOGS-STOP-BARKING_W0QQitemZ160132115220QQihZ006QQcategoryZ146244QQrdZ1QQcmdZViewItem
.
buutu interesanti dzirdeet atsauksmes, ja kaadam taads ir.

ja man uzbruks, es neskaitīšu metrus līdz mājai. ja diplomātiskā daļa izgāžas un aizmukt nevar, to suni vaik mērcēt klozetā. kādi sūdi gan var sanākt par pašaizsardzību? varbūt nākošo (Bobiku 2) saimnieks izdresēs labāk.