Suntour XCM dakša kļuvusi cieta

Man ir pusgadu lietota Suntour XCM dakša, pedeja laika pamanīju, ka ta ir kļuvusi cietaka neka iepriekš. Braucu tikai pa pilsetu un reizem pa kadu meža celiņu, sačos nēesu piedalījies, taēļ domāju, ka slodze uz to nav bijusi pārāk liela. Kopa noraukts ir aptuveni 3400 km.
Vai kads var pateikt kas varētu būt par vainu, vai vienkarsi metu lauka un meģinu pirkt aunu ( labāku).

Manējā ar tādu pašu nosaukumu izturēja no maija līdz oktobrim, pēc tam nācās meklēt jaunu. Tiesa gan, pa pilsētu es to nenobraucu.
Dakša it kā strādā tāpat, tā amortizē, taču ir sajūta, ka tā darbojas daudz par lēnu, līdz ar to vienkārši nepaspēj reaģēt uz nelīdzenumiem kā agrāk un… ir cieta.
Servisā teica, ka remonts (bez garantijas, ka tā nesacietēs atkal) izmaksās apmēram tikpat, cik jauna tāda pati, tāpēc sapratu, ka vajag kaut ko labāku.

[quote=x-f]Manējā ar tādu pašu nosaukumu izturēja no maija līdz oktobrim, pēc tam nācās meklēt jaunu. Tiesa gan, pa pilsētu es to nenobraucu.
Dakša it kā strādā tāpat, tā amortizē, taču ir sajūta, ka tā darbojas daudz par lēnu, līdz ar to vienkārši nepaspēj reaģēt uz nelīdzenumiem kā agrāk un… ir cieta.
Servisā teica, ka remonts (bez garantijas, ka tā nesacietēs atkal) izmaksās apmēram tikpat, cik jauna tāda pati, tāpēc sapratu, ka vajag kaut ko labāku.[/quote]

Man vina nav vienkarši palikusi lēnāka, bet cieta ne pa jokam, man ar visu svaru jāuzspiež uz stūri, lai viņa iezspiestos apmēram 3 cm.

Krāj naudiņu un paņem ko krietni labāku, tas xcm tāds riepas turētājs vien ir.
P.S. manējā nosprāga jau pēc mēneša.

No domām vien, no domām vien, mans mīkstums tapis ciets! (kareivis Šveiks)

Jāmeklē jauna dakša. Vispār man domāt 3400 km priekš entry level dakšas ir tīri labi.

[quote=IvarsM]No domām vien, no domām vien, mans mīkstums tapis ciets! (kareivis Šveiks)

Jāmeklē jauna dakša. Vispār man domāt 3400 km priekš entry level dakšas ir tīri labi.[/quote]

Šveiks ir karevis un praktķis visai dzīvei :D

Par dakšas maiņu bija doma jau tiklīdz opirku braucamo ar XCM.
Vienigi laikam japagaida rudens - ziea, kad naudas varētu but vairak, problēmu mazāk un atlaides lelakas ( OPTIMISTS !!! ) :)

Man ar laikam taada pati daksa ar taadu pat probu,bet es gan ar vinju esmu palaidis pa dubljiem un uudeni,laikam sagaaja kakas ieksaa,moz kaads var pateikt ko labak ieķert pa lētaakaam naudiņām? turaas

XCM jau maksaa 30Ls.
Ja gribas no leetaa gala, tad var dabuut RST Launch T8 kas no leetaa gala ir sakariiga daksha, un nav taam tas nikjis sacieteet.
Tiem kam gribas 130mm, varu piedaavaat T9. ;)

[quote=A Vanags]XCM jau maksaa 30Ls.
Ja gribas no leetaa gala, tad var dabuut RST Launch T8 kas no leetaa gala ir sakariiga daksha, un nav taam tas nikjis sacieteet.
Tiem kam gribas 130mm, varu piedaavaat T9. ;)[/quote]

Ir interese, vai varetu ielikt kadu bildi un aptuveno cenu, protams ari to cik ta ir nobraukta?

http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?pid=81485#p81485

Aptuvenaa ceena 35-40Ls, viss atkariigs cik daudz buus gribeetaaju. Dakshas jaunas.