Suns iekoda

[quote=elkasparito]Kad beidzot iegaumēs, kad pārvietojoties pa Rīgu (par citām pilsētām nespiežu) - VIENMĒR jāvadā līdzi piparu gāzes balons!

Tik daudz problēmu kā ar roku noņem, nu piemēram sākot ar trakiem suņiem, viņu saimniekiem un līdz pat aptrakušiem gopņikiem, kas iekāro tavu braucamo rīku…[/quote]

Nesen radiniecei kāpjot no mašīnas ārā uzbruka cīņas suns. Knapi paspēja ielekt atpakaļ. Saimnieks vēl krieviski lamā, par to ka kūda viņa “pūciņu”.
Es meklējot info kādas ir metodes kā izsargāties secināju, ka māte google zin vairāk kā likt sunim uzbrukt nevis kā no tā aizsargāties :(

Atradu rakstu angliski, ka lielākā daļa PIPARU un ASARU GĀZES NEDARBOJAS pret suņiem. Otrām kārtām, ja netrāpīsi acīs, tad satracināsi dukšus vairāk.

Pilnīgas muļķības!!!
Suni pat nošokē ūdens , kuš iešļākts purnā, - vislabāk, ja trāpa degunā, kur nu vēl piparu gāze. Ja netici, tad ņem piparu gāzi un iepūt savam, ja nav sava, tad svešam sunim purnā…

Google zin daudz, bet ļoti bieži tur ir sarakstīti suņu sūdi… ;)

Vēlu Tev veiksmi, dr. Dolittle!

Ja reiz viena suņa cena ir 3000Ls, tad tu tici, ka tādi dresētie gāzes dzērāji klaiņos pa mežiem un dzīvos patiltē?

Ja tas bija domāts man, tad - paldies! :) Vnk mani, “uzrunāja” Tava megapārliecība par lietām, kuras nesaproti! Mans suns apmācību kursu ir izgājis pie policijas kinologiem Kleistos un esmu redzējis kā tiek mācīti dienesta suņi. Tāpēc ar pilnu atbildību par saviem vārdiem, varu teikt, ka Tava pipargāze ir paredzēta klibu kaķu un pensionāru biedēšanai! Ja tas atbilstu realitātei, tad suns iekšlietu struktūru dienestā būtu nevajadzīga izšķērdība! (viena eksemplāra iegādes izmaksas ir ap 3000 LVL)[/quote]

Nu nevajag salīdzināt speciālu apmācību izgājušu suni, kurš, iespējams, tāpat bez iemesla nevienam neuzbruks, ar lauku mājas kranci, kurš uzskata par pienākumu apriet un skriet līdzi katrai garām braucošai automašīnai, riteņbraucējam.
Braucot ar velo vienmēr man ir līdzi Anti-Dog baloniņš, tiesa, pielietot vairāku gadu garumā nav bijusi nepieciešamība. Līdz šim “konfliktus” ar suņiem ir izdevies risināt bez šādiem radikāliem līdzekļem:)

Un suņi, kuri izgājuši apmācības kursus pie policijas kinologiem Kleistos, kā arī dienesta suņi, kuri izgājuši ļaunās un neļaunās skolas skraida pa rajonu un kož cilvēkiem kājās, ja?!

Jā, izrādās, ka šādi suņi soļo pa ielām kolonnā pa trīs un to vien tik dara, kā uzbrūk nelaimīgiem velobraucējiem, kā nekā taču "ļaunuma skolas"apsolvējuši, kā rezultātā tiem ir izstrādājies stabils - “po barabanu uz visu”… ;) Un vēl, parasti šādi suņi nez kāpēc neklausa savus saimniekus, kaut gan “paklausība” ir jebkuras dresūras pamatu pamats. :) Bet ja jau speciālists tā saka, tad mums nav nekādu tiesību šos apgalvojumus apstrīdēt - tā tam būs būt! ;)[quote=Duff]Un suņi, kuri izgājuši apmācības kursus pie policijas kinologiem Kleistos, kā arī dienesta suņi, kuri izgājuši ļaunās un neļaunās skolas skraida pa rajonu un kož cilvēkiem kājās, ja?![/quote]

buzic 65, un pēc šī garā un bezjēdzīgā izklāsta tu varētu “divos vārdos” ieteikt ko darīt šādā situācijā, kad uzbrūk dumji un neaudzināti kranči (to, ka saprātīgs suns arī bez tavas apjūsmotās dresūras bez iemesla neuzbrūk, skaidrs tāpat). Tikai ar domu, ka neviens riteņbraucējs nesāks šādu suni skolot un dresēt.

Nekad un nevienam neesmu teicis vai licis manīt, ka zinu visu vai esmu zoo zinātņu doktors, atšķirībā no tevis…
Lai nedrukātu šeit palagus, iesaku vienkārši pamēģināt piparu gāzi iepūst sev sejā un ja vēl nav pārliecības, tad arī savam kaujas sunim un tad šeit murgot. Un tie “īpašie” policijas baloniņi ir nekas cits kā nedaudz stiprāks pēc sastāva Oleoresin Capsicum maisījums - parasti ap 20% plus miksā ar asaru gāzi ( varbūt maldos ar %) tīrās vielas. Visas runas par paralizējošajām un tmldz mistiskajām gāzēm ir dresētu kaujas suņu sūdi! Šīs gāzes ir aizliegtas ar vienu no konvencijām(neatceros kuru, bet laikam Otavas).

Visi antidog, antibear un tmldz baloni pamatā ir pildīti ar Oleoresin Capsicum, tikai klāt vēl nāk visādi piemaisījumi, krāsas, želejas un tādā garā… [quote=buzic 65]Nē. Dienesta suns ir “ierocis”, kurš pa ielām neklaiņo. Viņš klausa pat saimnieka acu skatienam un uzvedas ļōōōti līdzsvaroti un mierīgi, bet es no sirds neieteiktu pamēģināt koķetēt ar šādu zvēru!! :D:D Bet uzkāpiet uz saviem velo un aizripiniet līdz Kleistiem un paskatieties, kādi ļaudis, ar kādiem autiņiem un kādus suņus ved uz apmācībām! Kinologs diemžēl neprasa psihiatra zīmi saimniekam, kurš iegādājies “riskantas” šķirnes dzīvnieku. Viņš saņem pietiekami lielu naudu par godprātīgi padarītu darbu, bet suņa saimnieka ziņā ir tas kā viņš turpmāk izmantos skolā gūtās zināšanas.
Vēl viena cilvēku daļa par katru cenu grib, piemēram, vācu aitu suni, bet nedomā nodarboties ar suņa skološanu un dresēšanu. Šai šķirnei tas nu galīgi nenāk par labu… suns pats sāk “improvizēt” un aizpildīt tukšumus gēnos ieliktajā sūtībā.
Vācu vilki, beļģu vilki visu veidu kaukāzieši, dobermaņi, rotveileri, amerikāņu stafordšīrterjeri, pitbulterjeri, kanekorso… (varu turpināt) būs īsti piemēroti, lai ļ.cien. un visu zinošais elkasparito varētu uzrakstīt doktora disertāciju par piparu gāzi brīnumlīdzekli pret visa veida agresiju un pamēģinātu kādu no pieminētajiem sabiedēt ar ūdens špricēšanu. :D
Tika pieminēts Anti-dog baloniņš. Nezinu, kas tā ir par gāzi, tāpēc nekomentēšu. Arī dienesta suņu nomierināšanai, kad tie ir pārlieki iekarsuši pēc komandas “uzbrukt”, saņemšanas, policija retumis izmanto gāzi, bet tā veikalos nav nopērkama, tāpat kā tāda veida gāze, kuru iekšlietu struktūras izmanto pret cilvēkiem.[/quote]

atver netu, specilist, apskaties video kā pitbuli uzbrūk cilvēkiem un iepūt piparu gāzi sev, kur gaisma neiespīd, kalpos kā dezodorants!

Tavs intelekts un zināšanas ir apbrīnas un sajūsmas vērtas, bet padomi un ierosinājumi vispār akmenī kaļami… Prieks par tik gaišiem un zinošiem līdzcilvēkiem sev līdzās!

Jauku Tev dienu, jaukais cilvēk!

paldies! ar prieku Tev novēlu vēlreiz rūpīgi pārlasīt savus paša komentārus (ja gribi varu nocitēt spilgtākās vietas) un it sevišķi rūpīgi “kalt akmenī” ieteikumu pareizai piparu dezodoranta lietošanai!