Šorīt suns iekoda kāja :( Minos pa salinieku (pie lucavsalas) pekšņi no sana iznesās liels vilks. Apstajos, šis pieskrien iekož kāja un aizmūk. :( Sāpē nav liela tapēc turpinu ceļu.
Tagad protams ka sāp un laikam jau vajadzēja ķert roka suņa saimnieku :/
Vai ir jēga tagad rakstīt iesniegumu par kautkadu nezināmu suni, kurš mani sakoda ?
(Saimniekam sods esot ap 200Ls + suni var atzīt par bīstamu sabiedrībai ( tas ir ja ir zinams saimnieks un ir uzrakstīts iesniegums pašvaldības policijā))
Bīstami - nezināms suns - iesaku painteresēties pie dakteriem par trakumsērgas riskiem un profilaksi (neesmu specs šajā jautājumā). Ja atradīsi saimnieku - painteresējies par suņa potēm (vai potēts).
Interesanti, to saimnieku pēc suņa apraksta meklēs? Un kāda tev jēga, ja suni atdzīs par bīstamu sabiedrībai. Tavā gadījumā vairāk jāuztraucās par to, lai suns būtu vakcinēts.
Man bija līdzīgs gadījums pagājušajā vasarā. Nosīja vietēja feldšere pie cēsu slimnīcas ķirurga, bet slimnīcā sapotēja sākotnēji 2x postes un tad atbilstoši kursam ik pa 2x laikam nedēļām pa vienai
Rīgā nevajadzētu būt problēmām ar trakumsērgu, vismaz šobrīd. BET, ja būs, to uzzināsi par vēlu, tā ka marš pie daktera uz potēm.
Pēc situācijas apraksta, izklausās, ka esi suni nobiedējis - izprovocējis(pat pašam nezinot), ja suns pēc košanas aizbēga…
Foršāk jau būtu, ja tu to dzīvnieku un saimnieku atrastu, lai var izvairīties no potēm, bet šaubos, vai tas būs iespējams :(
Es šos “saimniekus” nesaprotu!! Reāli vajadzētu kājas izraut un turpat Daugavā iemest! Tas ir tikai un vienīgi suņa (ne)audzināšanas un (ne)socializācijas jautājums! Un, ja tev ir lops, kurš ir tikpat stulbs kā saimnieks, tad kāda Mārrutka pēc viņš ir bez pavadas un uzpurņa?!? Un to visu es saku, neskatoties uz to, ka man pašam ir liels suns, kurš pilnīgi mierīgi uztver apkārt esošos riteņbraucējus, skrējējus un visus pārējos! Brīžiem man ir neērti, ka pretīm skrienošie/braucošie ļaudis izrāda bailes un man ir jāsaka, ka suns pilnīgi neko nedarīs.
Bet te ir cits jautājums. Vai tam sunim bija saimnieks? Vai tas nebija kāds klaidonis, kurš dzīvo barā ar tādiem pašiem cilvēku sugas klaidoņiem-bezpajumtniekiem? Man šāda pieredzi ir bijusi minot pedāļus pa Skanstes ielu, kad no mazdārziņu republikas man metās virsū kādi trīs palieli vilkveidīgie, no kuriem viens ir skaidri izteiks barvedis, kurš arī ir visagresīvākais. Es gan toreiz nemēģināju stāties un viss beidzās bez sāpīgām sekām… Sajūta nav forša. Suns cilvēka bailes jūt un pats baidās no šādas cilvēka reakcijas - tāpēc arī uzbrūk. Bet, kā lai nesabīstas, ja pēkšņi virsū nesas kāds bāskervils?
Un vēl. Koduma brūce būtu jāiztīra (nemaz tik ātri tie plēsumi nedzīst…) un sava paša miera labad, tomēr, vajadzētu atdoties špricēm… Vienīgais izņēmums - ja suņa saimnieks Tev atrāda zvēra pošu pasi.
Kad beidzot iegaumēs, kad pārvietojoties pa Rīgu (par citām pilsētām nespiežu) - VIENMĒR jāvadā līdzi piparu gāzes balons!
Tik daudz problēmu kā ar roku noņem, nu piemēram sākot ar trakiem suņiem, viņu saimniekiem un līdz pat aptrakušiem gopņikiem, kas iekāro tavu braucamo rīku…
Pēc pieredzes varu teikt, ka LV problēma ar suņiem ir maznozīmīga (lai gan redz šeit pat ir bēdīgs piemērs no Rīgas centra). Tomēr Tuvajos austrumos suņi ir nevien pie mājām, bet dzīvo mežos, lielos baros. Par spīti tam, man vēl nekad nav bijis sāpīgs kontakts ar kādu no viņiem.
Velosipēdistam ir milzu priekšrocība - velosipēds, ar kuru var aizbēgt un ja tomēr nevar, tad var izmantot kā vairogu/barjeru.
Ieteiktu potēties, nekas briesmīgs, vienīgi laiku aizņem!
Man bija situācija, ka gādu uz benzīntanku, pēc dzēriena ar austiņām, ejot aptakaļ arī nākamā dziesma pārslēdzās un dzirdu rējienu. Apgriezos un skatos 5 suņi klaidoni un viens jau man rokā karājas! Neko, sabijos, pēc visa action!!! Dzērus noķēra un … es braucu uz Infektoloģijas slimnīcu - sapotēja laikam bija četras potes, nekas sāpigs, BET nepatīkamākā daļa bija ka vajadzēja palikt slimnīcā uz 24 stundām uz novērošanu, uz atvadām vēl viena pote, tad bija ik pa noteiktam laikam pa vienai potei plecā!!!
Cik ir bijusi darīšana ar dukšiem, tad vairāk par ~200m nav nācies mukt, tie gan, liekas bija mājas dukši, kuri savu rajonu sargāja. Liekas, ka pa lielam visiem suņiem maksimālais ātrums ir ap 40 km/h, ja negadās uzrauties uz kaut kāda vēja suņa, kas var uzskriet līdz 70 km/h.
Viens riteņbraucējs teica, ka suns skatās tikai uz kāju, līdz ar to var viņu iemānīt kādā stāvošā objektā, piemēram - noparkotā automašīnā.
Izej potes (nesāpīgas) un miers! Kam negadās! Man kaimiņa suns palaida pirkstam iekšas, slimnīcā pateicu, ka svešs suns, izgāju 4 potes k-kādā tur progresējošā secībā un miers. Slimnīcā uz novērošanu neviens nelika.