Stūres ragi

Kādu funkciju, viņi īsti pilda? Kā īsti ir, viņi ir noderīga lieta vai tikai dekorācija?

Protams, tikai dekoratīvu! :D

Ja nopietni, tad ir ļoti patīkami, kad ilgā braucienā vari mainīt roku pozīciju.

bez tam, man personīgi vairāk patīk mīties uz kājām, turoties pie ragiem. Turoties pie gripiem, nav ērti šūpot ričuku

bet, protams, tā ir katra gaumes lieta…

Ja ilgstoši ir jābrauc, tad tiešām prasās pamainīt roku pozīciju. Varbūt tas jau ir pieradums…

Ir ērti gan roku mainīšanas dēļ, gan arī braucot kalnā - tu vari izmantot daudz lielāku roku spēku (konkrēti - bicepsus un plecu muskulatūru) lai balansētu riteni, kad tas sašūpojas no vienas kājas radītā spiediena uz vienas puses pedāli. :)

Protams lietojot ragus, tas uzlabo ari dros;ibu, piemeram, mažka iespēja apdauzīt rokaspret kadu šķērsli sānā pret tilta margām, auto’krūmiem utt.

Ar tiem krūmiem tā ir kā ir, var gadīties arī kādu krūmu aizķert, vai dažu labu aiz elkoņa…

Man vecajam ritenim nebija un likās baigi normāli. Kad sakomplektēju jauno ar radziņiem, tad palika žēl to gadu, kurus nobraucu bez. IMHO labākais ieguldījums velo uzlabošanai no cenas/performances viedokļa ja vien nepārspīlē ar neadekvāti dārgiem.

G

Piemēram es pagāšsezon netīšām iepraktizēju uzsdēdināt uz raga pēkšņi apstājušos priekšābraucējus,un tā vairākos mačos,…arī interesanti!?

Un neviens neizdarija ar tevi, to kas pēc nika pienākas (tjurku valodās)?

Nu man vienam čomam radziņi izglāba velo no nopietnas apskādēšanas. Veda ar auto uz jumta un izdomāja mājas pagalmā iebraukt caur vārtrūmi… saprotiet paši kas notika… MontBlanc bracuda pa galam, bet ričuku izglāba radziņi. :) :)

Sixtym, nu Tu esi velo-izvirtulis :D Trasē es no Tevis īpaši uzmanīšos :D

Bet par topiku - Elektrolitr ļoti precīzi visu pateicis … Garie ragi 9ar uz ielšu ieleiktiem galiem) labi noder taisnajos gabalos, lai ieņemtu zemāku sēdpozīciju. Savukārt pret kalnu strādājot stāvus kājās, var vairāk svara izvirzīt uz prieķšu, nenoslogojot kājas ar ķermeņa masu…
Vienīgais mīnuss - ātrumu slēgšanai tad gan labi jāiepraktizējas ātri roku pārlikt atpakaļ uz gripiem.

Ragiem vēl liels plus irt as, ka roka no stūres nevar noslīdēt, jo daži gripi ir slideni, kad paliek slapji un tad roka var noslīdēt no stūres… Ja ir radziņi, tad šāda šmuce nevar notikt.

ar to pārslēgšanos tā ir- tiešām jāpārliek roka. Bet bieži slēgties vajag pārsvarā tehniskos gabalos- tur pie ragiem tāpat neturēsies.
Bremzēt man gan sanāk- ar vienu pirkstu sasniedzu bremžu rokturi. ja bremzes labas un nevajag likt pa mēmo, tad ar to pietiek.

P.S. Parādījās viena ideja. Te jau nosprieda, ka ragi ir tāda Must Have fīča. Varbūt tagad mēģināsim izdomāt, kad ragi NAV vajadzīgi?

Šķiet DownHilā ragi nav redzēti… Tur laikam vīri nepaspēj nemazām pie stūres pieķerties, tikai aiz bremzēm turās :D

Vai “riser” stūrēm liek ragus, jeb parasti nē? Kaut kā nav manīts.

Tāda kombinācija skaitās ļoti ļoti slikta gaume vai liela uzdrīkstēšanās (apmēram kā vilkt kopā rozā žaketi ar salātzaļām biksēm). ;)
Bet ja tev tā liekas ērti, tad kāpēc ne?

Tagad braucu bez ragiem,
bet vecajam baikam bija erti ar…laikam gan tāpēc, ka rāmis bija pa mazu un tad varēju rokas pastiept tālāk…

Uz riser stureem parasti ragus neliek vienkaarsha iemesla deelj - tiem gluzhi vienkaarshi tur nepietiek vietas, ja grib lai trigeri netraucee rokaam.

Mani reiz tādi pagarāki uz iekšu izliekti ragi paglāba no pārkrišanas pāri stūrei. Es praktiski jau biju pāri ragiem, bet spītīgi vēl turējos pie ručkām, rezultātā ar roku locītavām sanāca atspiesties pret radziņiem, velo pa reljefu paripoja kaut kā savādāk un es atkritu atpakaļ uz rāmja/beņķa. Sāpīgi saspiedumi un nobrāzumi tur tur kur atspiedos, bet citādi nekas vairāk. Grūti to nosaukt par plusu. Tagad gan es māku labāk braukt un labāk krist ;)
Mani īstie radziņu plusi ir - nevar noslīdēt rokas no stūres, var atspiesties pret krustafora stabiem, garākā braucienā var pamainīt roku stāvokli.

hmmm man rokas nekad nav noslīdējušas. Arī dh.
un pret stabiem var ļoti viegli arī bez ragiem atspiesties!
par roku stāvokļa pamainīšnu gan piekrītu. :)