Tā kā pēdējā laikā gan pavadu diezgan daudzas stundas velo treniņos, gan izpildu parakstītos spēka-izturības vingrojumus, aizvien vairāk jūtu, ka derētu nopietnāk piedomāt pie stiepšanās. Pašlaik izpildu šajā lapā atrodamo komplektiņu http://sportsmedicine.about.com/od/runningworkouts/tp/BestCyclingStretches.htm, kā arī šo to, kas noskatīts deju nodarbībās, bet tomēr ir mazuma piegarša.
Gūgles tantei, protams, jau pavaicāju, bet labprāt pavaicātu arī jums - varbūt ir kāda vieta internetā, kur ir visi vajadzīgie stiepšanās vingrinājumi ar smukām bildītēm un paskaidrojumiem? Vai kāds pašatklāts specifisks vingrinājums? Ieteikumi, ko vēl bez augšminētajā linkā atrodamā vajadzētu izpildīt?
Aizej uz Olimpisko Sporta centru un pašpiko no vieglatlētiem :]
LSPA lasītavā ar var atrast ja meklē un nokopēt ar ir iespējams.
tevis pieminētajā mājas lapā ir vis pamat vingrojumi (laikam tikai špagata nebija) stiepšanai, pārējais atkarīgs no tevis, jo šos vingrinājumus var variēt līdz bezgalībai
Ja ir laiks un interese, iesaku papētīt jogu.
joga ir priekš indiešiem :]
Tur tā var iet cilvēki “no malas” un lasīt?
Kādā valodā pārsvarā ir pieejami materiāli? (ja krieviski, tad man nav vērts traucēt bibliotekāres :))
Grafomān, paldies!
Jā, LSPA bibliotēkā var iet jebkurš un tur ir pieejami arī materiāli latviski. Vajag tām bibliotekārem pajautāt, viņas parasti ir atsaucīgas… vismaz bija pirms dažiem gadiem. 5. stāvs.
[quote=Grafomāns]http://files.inbox.lv/ticket/bd7cbd597ed4ac2e9a24438849c7b9c3f12c8239/stretching.pdf
Iesākumam…[/quote]
uzmetu aci šim rakstam un sabrīnījos. Man sporta ārste teica ka vajadzētu katru stiepienu noturet vismaz 30 sekundes, bet tur redzu ka tikai 8-10-20sek. Kur tad ir taisnība?
[quote=onkulis][quote=Grafomāns]http://files.inbox.lv/ticket/bd7cbd597ed4ac2e9a24438849c7b9c3f12c8239/stretching.pdf
Iesākumam…[/quote]
uzmetu aci šim rakstam un sabrīnījos. Man sporta ārste teica ka vajadzētu katru stiepienu noturet vismaz 30 sekundes, bet tur redzu ka tikai 8-10-20sek. Kur tad ir taisnība?[/quote]
Netrīdēšos ne ar ārsti, ne autoru. Lai gan liekas, ka tās sekundes nav tik nozīmīgas kā tā regularitāte un uzcītība.
Šis autors piedāvā būt pret sevi ļoti saudzīgam un maigam, lai gan labāki rezultāti panākami ar skarbāku piegājienu.
Jautājums - ko un cik ātri mēs gribam?
Kādi vēl rezultāti? Ja mērķis ir konkrēti staipīt dzīslas, muskuļus, lai konkrētās ekstremitātes paliktu lokanākas, piem. špagatai utt., tad jāpiemēro skarbākas metodes un ilgāki stiepšanās vingrinājumi, tad arī ir rezultāti. Ja vienkārši izstaipīties, lai nedabūtu traumu, un otrā dienā nebūtu stīvie muskuļi, pietiks ar maigāku pieeju, neko skarbu nevajag. Bet jebkurā gadījumā, par stiepšanos nevajag aizmirst.
Ir vairāki stiepšanās veidi. 20-30 sekundes skaitās statiskā stiepšana. Tādai stiepšanai ir laba iedarbība. Tas ir muskuli stiepjot līdz stāvoklim, kad tas, neradot sāpes, ir pamatīgi izstiepts un tādā stāvoklī paliek apmēram 20-30 sekundes. Jo ilgāk stiep muskuli, jo vairāk tiek aizkavēti apkārtesošie muskuļi no atslābināšanās. Bet riteņbraucējiem nav nepieciešamas aizrauties ar lokanības trenēšanu. Tāpēc pietiek vienkārši ar staipīšanos. Tad vienkārši muskulim palielina īslaicīgu lokanību - tā ir iesildīšanās.
delveris Kādi vēl rezultāti? Ja mērķis ir konkrēti staipīt dzīslas
dzīslas ir asinsvadi. Bet cīpslas ir saites, kas piestiprina muskuli pie kaula.
Ko Tu man par rezultātu jautā? Izlasi vienu ierakstu virs manis! Es tādu pašu jaut. uzdevu… Tie varētu būt mākslas vingrotājiem, utml… primitīvs piemērs: Špagata, ar staipīšanos kas ir priekš iesildīšanās un atsildīšanās būs par īsu…
Laikam jau es jaucu dzīslas ar cīpslām… ;)
-
Reiniks dziedāja par dzīslām vai cīpslām? :D
* šito var izdzēst

Galvenais tik dabūt pareizu riteņbraucēja muguras liekumu :D
P.S. Milzīgs paldies Grafomāns - tieši tādu bukletiņu es nesen meklēju!
Ja kādam ir interese par staipīšanos speciāli riteņbraukšanai 140 un 141 lapa, ja kas jātaisa arī špagats:)