Sporta traumu ķirurgs

[quote=anthropophagus][quote=hilss]Man laikam “nepaveicās” un vajadzēja taisīt MMR, t.sk. ar ORTO ārsta nosūtījumu, jo bez tās nevarēja neko noteikt.
Nu skaidrs, ja ir tipiski simptomi, piemēram, uzpampis, noteiktā vietā piespiežot, sāpošs celis, tad ar lielu varbūtību bez MMR var noteikt, kas par vainu. Bet ne jau vienmēr traumām vai sāpēm ir tipveida simptomi. Ir visādi iekaisumi, vīrusi utt.[/quote]
Kurš teica, ka nevajag MRI?[/quote]
Jekabs rakstīja, ka var noteikt bez MRI (ultimatefacepalm)

Es atvados no šīs diskusijas, bet lai precizētu, es neteicu ka nav jātaisa MRI.

Es uzskatu ka taisīt MRI bez attiecīgā speciālista norīkojuma (konsultācijas) ir nevajadzīgi/stulbi, jo…daudz traumas, standarta amatierim (jumpers knee, runners knee, etc.) kompetents speciālists var ja ne ar 99% tad ar 90% ticamību diagnosticēt bez MRI.

Ja ir laiks, vēlme, nauda un pārliecība var iet MRI taisīt regulāri kad kaut kas iesāpās, tikai es uzskatu ka MRI katru reizi pie sāpēm nav nepieciešams.

Daudz kas šeit pazūd tulkojumā, tapēc katrs pats ar savu galvu domā.
Priekā!

Par MRI uz ģā nosūtījumu. Nu man ir bijuši vairāki veselības apdrošina’tāji un visi kā viens neapmaksās mri, kur nosūtījumu būs devis ģā.
bet nu arī no manas pieredzes. ar to pašu manu nelaimīgo plīsušo menisku: pirms 2 gadi turpat blaksu orientējoties notraumēju vēl kko tam celim, sāpēja, sāpēja, gaidīju, gaidīju, nepaŗgāja, devos pie tramatologa, tas nosūtīaj uz mri, bet vai nu nesakarīgi uzrakstīja, ko gaida no izmeklējuma, vai kas tur bija, bet man tā izmeklējuma aprakstā uzrakstīja vārds vārda to, kas bija rakstīts jau padsmit gadi atpakaļ par to celi - un ne vārda par problēmu, tajā vietā, kas man sāpēja - tieši zem ceļa, kas bija radies tās orientēšanās traumas rezultātā. Labi, ka bija disks līdzi, tad traumatologs beigu beigās uz vietas pētīja tās bildītes un ieraudzīja kaut kādu tur iekaisumu… Sākumā vispār bija doma par kaula plīsumu…

Pāris gadu atpakaļ gāju pie šeit bieži minēta spečuka uz konsultāciju par celi, un viss ko viņš varēja pateikt, ir tas ka vajag MRI, un ka bez tā neko pateikt nevar. Attiecīgi sev secināju, ja dodies uz konsulāciju pie spečuka, plāno jau nākamo un laicīgi, vēl pirms pirmās vizītes pieraksties uz valsts apmaksātu MRI, ja nav apdrošināšana.