Labdien, es vēlētos painteresēties par spieķiem. Esmu nolēmis savam ritenim nomainīt spieķus, jo astotnieki uz riepām ir šausmīgi un neviens velo servis tos vairs nevar izlabot, jo spieķi ir savilkti jau cik vien stingri iespējams. Es vēlētos nopirkt sev stingrus un izturīgus spieķus, nav svarīgi vai tie ir smagi, galvenais, lai tie ir labi. Domāju tos pirkt caur ebay, bet tākā man šajā ziņā ir nulle saprašanas par tiem izmēriem un resnumu un visu pārējo, tad vēlētos kādu palīdzību, ko būtu vislabāk iegādāties, paldies :)
Ja spieķi ir sastiepti maksimāli, tad jāmaina ir aploces, kas ir savērptas… nu pie viena var arī spieķus, vari pirkt uzreiz stieptos tad vismaz man disks jāpiespieķo reizi gadā…
labāk uztici to kādam veloservisam, jo spieķu garumi ir jāmēra atkarībā no aploka un rumbas + kā jau NarchiX saka - iespējams sačakarēti aploki. no izturīgā gala iesaku DT Swiss 2.0 spieķus.
Man patīk un iesaku Sapim CX-Ray un DT Aerolite lai vai tas būtu šosejas, xc, am vai dh rats.
Piekriitu Kasparam.
Cik nu man zināms, tad spieķu atkārtota pārvilkšana nav atkarīga no tā vai tas ir stieptais vai nestieptais, bet gan vairāk no meistara un protams atbilstošiem izejmateriāliem. Ar to es domāju, ka vajag atbilstošai nodarbei paredzētas aploces pirmkārt un tad jau var skatīties kādus spieķus ņemt, svara vērotāji ņem stieptos, pārējie kas lētāks ;)
PS imho spieķus caur ebay nav nepieciešams pirkt, LV ir iespējams dabūt pietiekoši labus ikdienas braukšanai!
Ta ir, ja rata materiali ir pareizi pielietojumam, darbs paveikts pareizi, rats nedriikst “aiziet” arii ilgakaa laikaa.
A kas letaaks nemt nevajag, letie spiekji nekalpo ilgi (stiepjas:( ), plus ir chakars vinus normali novilkt. Latvijaa no labajiem parastajiem 2mm ir DT Swiss championi veloservisaa (ja pirksiet pie viniem un nemsiet aluminija galvinjas, visas skruvejiet virsuu uzreiz, man vini sabera 2mm un 1.8mm kopaa:D ).
Vienigais, ka labi spiekji veel neko nedod ja tos pareizi nesaspiekjo (piem atstaj kaklus “gaisaa” neliekot shaibas zem galvaam, a taa gadas biezhi, jo spiekjus ar dazhaadiem kaklu garumiem dabut te nevar)… Ieteiktu pasham izlasit kadu gramatu par spiekjoshanu, tad zinaasi ko no meistara prasiit. :)
[quote=dispecers]Cik nu man zināms, tad spieķu atkārtota pārvilkšana nav atkarīga no tā vai tas ir stieptais vai nestieptais, bet gan vairāk no meistara un protams atbilstošiem izejmateriāliem. Ar to es domāju, ka vajag atbilstošai nodarbei paredzētas aploces pirmkārt un tad jau var skatīties kādus spieķus ņemt, svara vērotāji ņem stieptos, pārējie kas lētāks ;)
PS imho spieķus caur ebay nav nepieciešams pirkt, LV ir iespējams dabūt pietiekoši labus ikdienas braukšanai![/quote]
Cik servisos esi bijis? Pie manis tieshaam neesi bijis, citaadaak shaadas teemas te nebuutu.
Aluminija galvinjas neiesaku kaa sugu, ja vajag labus, izturiigus ratus ilgiem laikiem.
Leetie, hromeetie spiekji ir taa baisaa manta, kas stiepjas nejeegaa - gadaas ka arii pa 3mm pastiepjaas spiekjoshanas procesaa.
Dt spiekji protams ka ir forshi, bet tie nav vieniigi pie mums pieejamie brendi, ir arii citi, tikpat labi, un pat par labaakaam naudaam, bet konkreeti nesaukshu, jo par reklaamu man nemaksaa.
Shaibas zem galvinjaam likt - pag pag, mees tak dziivojam muusdienaas, kur labi aploki ir kniedeeti, tiem shaibas nav vajadziigas. Nestaastat cilveekiem muljkjiibas par to, ka kautkam jaabuut tur, kur tam nav jaabuut.
Jaa, pareizs spiekjojums ir laba lieta - gan izturiiba ir maksimaalaa, gan lietoshanas eertums ir (ventiilis spiekjojuma shauraakajaa vietaa ir diemzjeel izplatiiita paraadiiba…).
Bet kaads svara ietaupiijums! Es gan aluminja galvas pec labas gribas nelieku nekad.
Man arii par reklamu nemaksaa, tomer spiekji maksaa tik cik vini maksaa un DT swiss man patik vislabaak.
Lai gan nedz sapimam, nedz alpina utt brendotajiem arii nav ne vainas pec butibas un kad nekaa cita nav vai arii nav naudas tik daudz, lieku tos.
DT swiss ir visplashakaa izvelee uz vietas, tas arii reizem spelee lomu. Ja kada cita brenda spiekji ir tikpat plashaa garuma diapazonaa uz vietas, droshi vari reklameet kur.
[quote]
Shaibas zem galvinjaam likt - pag pag, mees tak dziivojam muusdienaas, kur labi aploki ir kniedeeti, tiem shaibas nav vajadziigas. Nestaastat cilveekiem muljkjiibas par to, ka kautkam jaabuut tur, kur tam nav jaabuut.
Jaa, pareizs spiekjojums ir laba lieta - gan izturiiba ir maksimaalaa, gan lietoshanas eertums ir (ventiilis spiekjojuma shauraakajaa vietaa ir diemzjeel izplatiiita paraadiiba…).[/quote]
Vispar jau es domaaju to, ka shaibas parasti ir jaliek zem spieku galvaam pie flancha, nevis zem nipeljiem…
Ka to kads dariitu, redzejis neesmu. Rezultataa spiekji karajas nost no flancha ar visaam izrietosham sekaam, ipashi ja rumba ir terauda- spiekju kakli pie mums nopeerkamajiem parasti ir aluminja rumbaam domaati, terauda rumbaam pat esmu speciali sutijis no arzemeem, jo te nevienaa veikalaa neesmu atradis (lai gan daljaa zin kapec es tadas mekleju).
Loti vecajam aploceem es lieku specialas sapim ieliektas ovalas shaibas shadam meerkjim, nekadu mulkiibu tajaa neredzu, kadreiz taa spiekjoja rupnieciski.
[quote=A Vanags]
Dt spiekji protams ka ir forshi, bet tie nav vieniigi pie mums pieejamie brendi, ir arii citi, tikpat labi, un pat par labaakaam naudaam, bet konkreeti nesaukshu, jo par reklaamu man nemaksaa.[/quote]Gan jau SAPIM… :)
Gan jau. :) Tikai ne visi izmeri ir- parasti visaadus ne visai standarta ratus spiekjoju un ka sekas, pie mums izplatiitie izmeri neder. :/
[quote=drazzzas]
Vispar jau es domaaju to, ka shaibas parasti ir jaliek zem spieku galvaam pie flancha, nevis zem nipeljiem…
Ka to kads dariitu, redzejis neesmu. Rezultataa spiekji karajas nost no flancha ar visaam izrietosham sekaam, ipashi ja rumba ir terauda- spiekju kakli pie mums nopeerkamajiem parasti ir aluminja rumbaam domaati, terauda rumbaam pat esmu speciali sutijis no arzemeem, jo te nevienaa veikalaa neesmu atradis (lai gan daljaa zin kapec es tadas mekleju).
Loti vecajam aploceem es lieku specialas sapim ieliektas ovalas shaibas shadam meerkjim, nekadu mulkiibu tajaa neredzu, kadreiz taa spiekjoja rupnieciski.[/quote]
Ja kas, man ir taas shaibas, kas naak uz spiekjiem pie flances. ;)
Taadu spiekjojumu muusdienaas redzeesi tikai uz muzeja eksemplaariem, kaa nekaa taa ir aizveesture.
Te nu man atklaaji ko jaunu - paraadi luudzu, kur rakstiits ka spiekji domaati speciaali aluminija vai teerauda rumbaam? Spiekju kaklu garumi jaa, ir dazjaadi, bet nejau ka speciaali tam vai shitam kas domaats. Ja spiekja kakls ir pa garu, tad lai rumba negrabeetu, ir jaaliek shaiba, lai spiekjis nestaigaa paflanci. Citaadaakos gadiijumos, taada izdariiba ir lieka.
Par peedeejo - nu pag pag, taa jau ar bij taa doma ko rakstiiju. Muusdienu kniedeetajiem aplokiem shaibas nevajag, tik vecajiem briinumiem tas ir jaaliek.
Pastaasti labaak vel kautko par spiekju teemu, man tieshaam palika interesanti. :)
kaads teemas autoram rats? liekas savaadi, ka neviens to veel nav pajautaajis. kaada rumba? varbuut rumba nemaz nav taa veerta, lai to spiekjotu ar jauniem spiekjiem un jaunu aploci. varbuut ir jeega uzreiz nopirkt gatavu vai uzbuuveet jaunu ratu, kuram visas sastaavdaljas augstveertiigaakas nekaa liidzshineejam.
no latvijaa nopeerkamajiem nopietnu brendu budzheta gala spiekjiem, hmm, dt swiss champion 2.0 (nestieptie) un sapim race 2.0-1.8-2.0 (stieptie) vai tik nav dikti liiidziigaas cenaas?
par leetajiem spiekjiem, cik nu man, no spiekjoshanas pataalam cilveekam, vispaar var buut viedoklis, no redzeetaa un dzirdeetaa shkjiet, ka bezvaarda cinkotie (a vanag, tu kaut ko teici par hromeetajiem; piedod, es nevienu hromeetu spiekji muuzha neesmu redzeejis, vai tik tu nebiji domaajis cinkotos, angliski “galvanised”) prieksh nopietnas braukshanas diez kas nav, bet bezvaarda neruusoshie ir diezgan ok.
luuk, linki uz “kruto” spiekju brendu lapaam. ceru, ka arii tur rodamaa informaacija paliidzees teemas autoram vairot saprashanu par spiekju lietaam:
http://www.dtswiss.com/Products/Components/Spokes.aspx
http://www.sapim.be/index.php?st=products&sub=spokes&detail=butted&category=3960
blieztunmaukt, patiesi, tas man taads ljooti slikts ieradums no kura vel nevaru atradinaaties… :(
Dīvaini. Galvanizēt nozīmē izmantot elektroķīmisko trauku, kas nosaukts par godu tā izgudrotājaim Luidži Galvani. Tas trauks strādā abos virzienos: vai no ķīmiskās reakcijas iegūst elektrisko strāvu, vai ar elektrisko strāvu stimulē ķīmisko reakciju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Electrochemical_cell
Ja trauka šķidrumā izšķīdina kādu cinka sāli, notiek metāla (elektroda) virsmas cinkošana, ja hroma sāli, notiek hromēšana. Principā vienalga, tikai hromēšana iznāk dārgāka. Vai glaunajiem močiem detaļas, t.sk. spieķi nav hromēti nevis cinkoti?
no lētā gala cn spokes pa 0,12Ls gab ņeržaveika, priekš ielas riteņa ānd stāf super ,a vispār man patīk cn spoke(īpatnēji ka dažreiz nāk ar H burtu uz galvas ,mosh Hallo pie viņiem pasūta ar ) baigi labi uzvedās spieķojot, ne ar hallo lecamriteņu laikā ne ar cn fixed gear epopejā nekādu problēmu, bet nu sacīkš divriteņiem labāk nežēlot santīmus spieķiem,ZE POUVERS!