Kādas atziņas? Ko ņemt vērā? Ar ko rēķināties. Rīt kā nekā visdrīzāk nāksies pabraukt(lai arī lietus iespējams nebūs nopietns 0,6mm, bet prognozēm pēdējās dienās nav nekādas uzticības).
Personiki pieļauju, kaut lietus pieredze ir tikai MTB:
*obligātas brilles, lai priekšā braucošo dubļi un ūdens šaltis no riepām nepārtraukti nendod pa acīm (risinājums braukt pa priekšu:D).
*forumā minēts, ka slikti būs ar bremzēm, ja nav piemēroti bremžu kluči.
*pieļauju mīzīgāka līkumu izņemšana, jo vieni kantēs pārliecinošāk par citiem.
*jāizvairās no peļķēm, ka ļoti iespējams ir nopietna bedre, tai pat laikā tirināties nevajadzēt.
*ne kokvilnas apģērbs, kas piesūcas ar mitrumu un paliek auksti.
*jāizvairās no ceļa krāsojuma, kas ir nereāli slidens, tāpat kā bruģis.
importa lapā figurē:
*izvairīties no straujām kustībām kājās stāvot.
*nav jēgas no lietus apģērba, tāpat būsi slapšs.
*vēlams iesmērēt ceļus ar sildošu smēri, lai nesalst.
*lietains laiks 3-kāršo iespēju nokrist.
*spiediens riepās 90psi, labāka saķere (pārsist noteikti ar vieglāk)
*gludas un mierīgas trajektorijas
*riepas iesmērēt ar alkoholu vai etiķi, labāka saķere (:D)
Iedvesmai:
So what is the problem you ask? It has something to do with the rain. I hate racing in the rain. I love riding in the rain, but racing is another story.
“labaak neskriet, bet nofinisheet, nekaa skriet peec medaljas, un nefinisheet…” shobriid neatceros kursh no profiem to teica, bet kautkaa tas liek aizdomaaties…
Nevajag noskaņoties. Nedomā par to vispār. Domā par ātrumu un uzvaru… Gluži kā multenē: "ātrums… Es esmu ātrums… viens uzvarētājs un 200 zaudētāju… es esmu ātrums… "
paldies, es, protams, necenšos noskaņoties uz masu kritiens, masu kritiens, masu kritiens…, jo pamatā doma ir es nebūšu pēdējā simtniekā, bet priekšpēdējā simtniekā.
Bet redzot vakardienas prognozes un pēdējo dienu neatbilstību jelkuram portālam, gan nokrišņu daudzuma, gan laika precizitātes ziņā. likās interesanti kādi vispārīgi ir praktiski ieteikumi.
Google palasot un aizdomājoties nonācu tikai pie dažām ne drošību saistītām atziņām (tātad pamatā daudzus satrauc drošība), līdz ar to cerēju, ka būs kādam vēl ko piebilst no foruma biedriem, piemēram, pieredzes bagātajam cello.
Kopumā likās aktuāls temats, jo laikapstākļi LV mūs bieži vien nelutina.
Es, protams, atvainojos par varbūt pārāk uzmācīgo krišanas novēršanu. Taču tāda info pamatā ir atrodama internetā.
Labi eju pumpēt riepas, eļļot ķēdi un skaitīt mantru: es esmu ātrums, es esmu ātrums, es esmu ātrums:D
Par celšanos kājās 100% piekrītu, riepas slīd, un ja domā sprintot, tad uzmanīgi, jo aizmugurējais rats viegli var sākt mētāties uz sāniem ( pieredzēts slapjajā maratoni.lv treniņā Biķerniekos)
Baltā slinijas - uzmanīgi Rigas krustojumu pagriezienos, jo parasti pie tiem ir gājēju pārejas
[quote=Vaskis]paldies, es, protams, necenšos noskaņoties uz masu kritiens, masu kritiens, masu kritiens…, jo pamatā doma ir es nebūšu pēdējā simtniekā, bet priekšpēdējā simtniekā.
Bet redzot vakardienas prognozes un pēdējo dienu neatbilstību jelkuram portālam, gan nokrišņu daudzuma, gan laika precizitātes ziņā. likās interesanti kādi vispārīgi ir praktiski ieteikumi.
Google palasot un aizdomājoties nonācu tikai pie dažām ne drošību saistītām atziņām (tātad pamatā daudzus satrauc drošība), līdz ar to cerēju, ka būs kādam vēl ko piebilst no foruma biedriem, piemēram, pieredzes bagātajam cello.
Kopumā likās aktuāls temats, jo laikapstākļi LV mūs bieži vien nelutina.
Es, protams, atvainojos par varbūt pārāk uzmācīgo krišanas novēršanu. Taču tāda info pamatā ir atrodama internetā.
Labi eju pumpēt riepas, eļļot ķēdi un skaitīt mantru: es esmu ātrums, es esmu ātrums, es esmu ātrums:D[/quote]
Pati galvenā problēma būs bailes no krisšanas un līdz ar to pilnīgi neadekvātas darbības parastu situāciju padarot par bīstamu!!!
Alumīnija aplokus pirms līkumiem der nedaudz “pažāvēt”(neaudz bremzējot liekais ūdens no aploku virsmas tiek izspiests) un tad pirms līkumā jau varēs sabremzēt.Tiem kam labās riepas tiem nevajag satraukties par slīdēšanu tikai jāizvairās no metāla lūkām,slīdīgās līnijas šķiet jau ir pazudušas no mūsu ceļiem…
Ziemā jābrauc pa zemes ceļiem ar parastām riepām nevis šipenēm un jāpilnveido līdzsvara izjūtas.
Lai labi ripo un neslīd kaut arī sola lietu!
der atcerēties, ka kādu laiku braucot pa slapjo, uz klučiem uzkrājas visāda draza un pirmajā brīdī bremzes ir pilnīga nulle. par baltām līnijām uz ceļa ir taisnība - slapjā laikā slīd nejēgā. bet nu novēlu visiem sausu laiku, siltas kājas un vēsu prātu.
P.S.: kamēr drukāju, cello jau paspēja to pašu uzrakstīt. par baltajām līnijām gan nepiekrītu - nezinu, kā ir konkrētajā maršrutā, bet Imanta-Jūrmala tādu līniju netrūkst. pats galvenais bieds - gājēju pārejas.
Tie kas ar mtb brauc nedomāju, ka īpaši jābīstās no saslīdēšanas.
Bet vienreiz tomēr lietus laikā gan tā rītīgi aizmuguri mtb ritenim sanesa braucot no kalna lejā. (Sākās akvaplanēšana ja parēizi atceros to terminu)
Tādēļ no kalna lejā neiesaku lietus laikā celties kājās. :)
vienā vietā saslīdēja pa risēm, bet baltās līnijas tiešam vairs neslīd. Smuks skats bija kad braucām pāri dzelceļa pārbrauktuvei (kur bija tikai vienas sliedes) visa grupiņa vienlaicīgi un sinhroni pārlec pāri :)
Vienīgais kritiens izskatās bija tikai dēl organizatoriem, kas nebija pielikuši nevienu brīdinātāju pie sadalošās dzelzs joslas, kas sadala ceļu divās daļās.
runāju ar vienu kritēju, kritis dēļ tā, ka grupā kādam plīsusi riepa, tur gan neko paredzēt nevar.
pats uz mm savācos uz dienvidu tilta sašaurinājuma mtb priekšā ar disku bremzēm “piebremzēja” labi, ka ik pa brīdim aplokus pažāvēju, kā ieteica iepriekš līdz ar to bremžu efektivitāte bij ok.
Krusa, protams, bij sāpīga īpaši ar īso formu, auč, brilles noderēja. bija vēss, bet ēdot putru jau auksts.