slēpju zābaku izvēle

Vizināties var, bet vai Tev no tā būs prieks?

ginca23, nezinu vai būs prieks, bet pāris gadus atpakaļ bija :) Viss jau atkarīgs no prasībām un nodarbes mērķa :)

[quote=martinsb]Es gribu atsākt slēpošanu, neesmu to darijis ļoti sen. Pēdējās bija krievu laiku plastmasenes un parastie slēpjuzābaki ar 4 caurumiem galā. Jautājums- izvēlēties slidsoļa vai univerisālos zābakus. Vai ar slidsoļa zābakiem klasiku nemaz nevar paslēpot? Principā slēpošu tik slidsoli. Kāda starpība starp stiprinājumiem?? Varbūt varat ieteik sakarīgu veikalu, kur man visu šo paskaidros.
paldies[/quote]
Ja plāno 90% slēpot slidsolī un klasiskajā solī slēposi pa līdzenumu noteikti meklē slidsoļa zābakus. Ja pērc zābakus ar NNN sistēmu stiprinājumus arī ņem slidsoļa, bet ejot slēpot klasiskajā solī izņem ārā mazo gumiju (slidsolim ir divas gumijas), kas slēpi palīdz noturēt pie zābaka. Ir opcija nopirkt arī lielo gumiju priekš klasiskā soļa (mīkstāka nekā slidsolim) un kad ej slēpot klasikā vienkārši nomaini šo gumiju, bet slēpojot ar slidsoļa zābakiem no tā nebūs liela jēga, jo zole tāpat nelokās.
Esmu pārliecināts, ka te atradīsi slidsoļa zābakus ko meklē
http://mysport.lv/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=95&Itemid=104

Paskatiju mysport.lv lapu. Tur pievilcīgas cenas komplektiem. Jāpaskatās kas ir citur un tad jau jāpieņem lēmums:) Ja ņemšu tad ņemšu slidsoļa komplektu.

Viss atkarīgs no tā, cik daudz plāno slēpot, ja 1x nedēļā pa stundiņai, tad iespējams izdevīgāk būs nomā paņemt slēpes, atkritīs ņemšanās ar slēpju sagatavošanu un ja iepatīkas, noformulējas skaidrāk vēlmes un budžets, tad uz ziemas inventāra izpārdošanu nopirkt, pagājušos gadus redzētas 30…40% atlaides.

Es jau pagājušo gad pāslēpoju reizes 5 (īrēju Biķerniekos komplektu), protams sanāk izdevīgāk īrēt, bet bērnībā patika slēpot pat ļoti un pagājušo gad sapratu ka nekas nav mainijies, tāpēc esmu nolēmis iepirk. Ar īrēšanu čakars, rindas, katru reizi savādāks inventārs, uz sacensībām nevar dabūt slēpes utt.

Tas gan tiesa par rindām nomā, it sevišķi ja sanāk aiziet brīvdienās pīķa stundās :(

Vai kāds varētu apgaismot starpību starp Fischer RC3 un Fischer RC5 scating slēpju zābakiem. Tīri lietošanas ziņā.

tīri lietošanas ziņā RC5 nav jāķēpājās ar šņorēšanu un ir nedaudz stingrāka zole