Siguldas slēpojums - 26.02.

Šodienas iepriekš reklamētās sacensības Siguldā kā labi sagatavotā trasē - absurds!

Atsauca atmiņā skolas laikus, kad bija jāslēpo k.kur starp priedēm pa stigām, manevrējot starp peļķēm un bedrēm.
Pietika veselā saprāta nebojāt slēpes un aizbraukt vismaz līdz Reiņa trasei.
Protams, laika apstākļi darīja savu, bet vismaz BA2 varēja godīgi pateikt - uz ko gatavoties, nevis muldēt, ka būs trase labā stāvoklī!

Starp citu - pēdējo reizi Siguldas slēpojums +/- normāli sagatavotā trasē bija 2008.g. Nītaurē laikam.
Jābeidz dzīvot ilūzijās, ka kādreiz būs OK.

Un nav man žēl tās dalības maxas…

diemžēl jāpiekrīt. neesmu giga slēpotājs, attiecīgi man pa tādām šausmām bija pirmoreiz mūžā jāslēpo. kā fiziskā aktivitāte protams ok, godīgi nobraucu garo distanci (domāju ka esmu pēdējais, :-), bet būtu tikai godīgi no orgu puses pateikt, ka trase būs tāda, ka patiks tikai S&M cienītājiem. Sevi pārbaudīt sanāca, prieku jutu tikai par to, ka distance beidzās, bet par pašu slēpošanu, kas, kā vismaz līdz šim likās,man patīk, prieku nejutu. Un vēl minijuniorus, kas vēl nav iemācījušies nobraukt pa kalniņu palaiž kopā ar visiem, ko toč nevajadzēja darīt (protams, ka par iebrauktām nobrauciena sliedēm tur varēja tikai sapņot).

labi, ka vismaz dalības maksa samērīga - mammasdabas (latvijas valsts mežu) sponsorētajā 6dienas pasākumā, 15 lati par pieteikšanos uz vietas? nav demokrātiski.

15 gadus slēpojot tādu “murgu” redzēju pirmo reizi. Ar šo pasākumu biedrība “A2” ar Jāni Lazdānu priekšgalā parādīja cik ļoti viņi ciena mūs - slēpotājus “sagatavojot” šo trasi. Es ļoti labi saprotu, ka pēdējās dienas bija silts un lija lietus, bet kokus, zarus un “āžu muguru” rudenī pastrādājot varēja no trases likvidēt.
Lai “A2” un Jānim Lazdānam izdodas nākamos slēpojumus noorganizēt mazliet labāk, bet nu jau bez manas klātbūtnes.

izšķiests laiks. nekāda bauda, dēļ kā braucam uz gonkām.

piekrītu augstakminētajiem…trase bij šausmīga…ne īpasi laabaka viņa bij arī ieprieksejos 2 gadus vismaz. Ja tur regulari braukājas džipisti, un vel dažnedažādi transporta līdzekļi, tad jāriko maci citur…vienīgā reize kad speju izbaudīt slēpojumu bij kādus 4-5 gadus apakal, kad pasakums notika Reiņa trases apkātrnē…pārejie gadi tīras mocības…ja nakamgad nebūs cita slepojuma norises vieta, domaju ka nepiedalīšos (pat pjedestals man nespēj da galam uzlabot domas par šo trasi).
Laikam jau labak būtu pasākumu atcēlusi, nevis pa šādu trasi!!

Nu nebiju naivs un neko baigi labu jau negaidīju, bet nu jā, tik sūdīgu trasi pat ar vispieticīgākajām cerībām bija grūti paredzēt. Peļķes vietām noteikti biju gaidījis, bet ne to, ka gandrīz visu trasi vieta reāli tik 1 slēpotājam un pat tam jāmokas, jo reāli tik šaura saļina ceļa vidū ar mašīnām izbraukāta. Ja tur vasarā nenogreiderēs 2x, tad nākamgad tur par slēpošanu var aizmirst. Un, protams, laist ar bērniem kopā bija stulba/slinka ideja. Visu cieņu par centību šiem, bet nu, ja visu laiku ir jāpatērē spēki, lai bremzētu un neuzbrauktu virsū viņiem, tad baigi foršī nav. Bet nu par pirmo vietu necīnījos, + slēpēm par laimi nevienu acīmredzamu švīku neievilku, tā kā galā nav tik traki.

Par trasi:

Mazliet arii pozitiivisma:

BILDES

sorry tiem kuriem būs Pain IN THE ASS par šito bet es nenoturējos wnk
sestdien aizbraucu ietestēt trasīti silciemā, jo domāju svētdien tur startēt. aizbraucot patīkami pārsteidza jav nošķūrētais laukumiņš kur varēju normāli novietot savu auto un jaw sagatavotais pjedestāls no sniega (ledus) uz kura bez bailēm var līst virsū tikai ar naglenēm.
trase… nu jā… nūjas defaultā vajag par 20cm garākas jo visur stumjas cauri :) līdzi vēlams ņemt airus un piepūšamo gumijas riņķīti dziļākajām peļķēm. Kā izvairīties no mašīnu izbraukātajām risēm man vienkārši trūkst ideju… Īsumā- trase pilnīgā pakaļā… kā var atļauties tādā trasē palaist cilvēkus uz sacensībām vēl par to paņemot nejav mazo dalības maksu… šķiet ka paši orgi savu nolikumu nav lasījuši kur par dalības maksu tiek piedāvāta SAGATAVOTA trase…
šādā trasē, ja to par trasi maz var nosaukt… varēja sarīkot kautkādu ekstrēmo slēpojienu izklaides pasākumu. tādu kā trako skrējiens tikai uz slēpēm, nevis sačakarēt cilvēkiem prātu, …

Nu jā, džipistiem prātiņš tikpat garš cik k…iņš (ar to es domāju paīss :). Ar viņiem grūti cīnīties.
Nezinu vai visiem pietika, bet uzslava no manis par putras un ievārījuma porcijām! Sportlatam būtu ko pamācīties!

Tev vienkārši varbūt tika arī mana porcija :)

[quote=Vains]Nu jā, džipistiem prātiņš tikpat garš cik k…iņš (ar to es domāju paīss :). Ar viņiem grūti cīnīties.
Nezinu vai visiem pietika, bet uzslava no manis par putras un ievārījuma porcijām! Sportlatam būtu ko pamācīties![/quote]