Jūsu prāt, kāds ir labākais, ergonomiskākais, vieglākais, vārdu sakot jums mīļākais MTB sēdeklis ar ko braucat vai gribat braukt?
Paldies!
Bontrager Inform RL, manuprat ļoti labs benķis, paciets, bet ērts. Ari cena nav augsta.
Tas ir tik personīgs jautājums - katram anatomija ir savādāka.
Man der plānie Selle Italia ar caurumu pa vidu, savādāk spiež. Bet mīļākais ir Brooks, vesalu gadu ar dibena sviedriem to mitrināju, kāmēr ievalkāju :)
braucu tagad ar iepriekšminēro bontager
ir ok, mazliet dupsi atdauza, bet var pierast.
pirmstam braucu vienu no lētākajiem fizik, bija ērts, mīksts, bet ne tas vieglākais.
vai tad tas nav domāts šosejas velo?
mazliet palasīju netā ka tas ir priekš road bike, bet nu varbūt es kļūdos!
Fizik Gobi XM. Tiek uzskatīts par labāko no MTB beņķiem un subjektīvi varu teikt tikai to labāko. Parasti padārgs, bet forumā mēdz parādīties piedāvājumi iegādāties pat par 35ls.
http://www.bikeradar.com/gear/category/components/saddles/product/gobi-xm-10-37451
Cilvēki! Kā ir ar tiem sēdekļiem? Man nav nācies braukt pa asfaltu ar tādu, uz kura varu nosēdēt ilgāk par pusstundu, ne uz brīdi neceļoties kājās. Vai ar šiem ieteiktajiem beņķiem būs labāk? Skan jau naivi :), bet varbūt kādu būtu ar mieru iedot izmēģināt kādu no tipa labajiem beņķiem?
pa lielam jau vajadzetu paskatities spoguli cik liela aizmugureja shasija… tas ari pa 99% bus noteicoshais. cits brauks ar karbona, cits gela. zelta vidusceljsh butu shis:
Viens no ērtākajiem - Fizik Arione Ki:um, taču stipri neatpaliek Selle Italia XR Trans Am un no name beņķis no atšipoju no Ebaya ar kevlara pārklājumu, plānu polsterējumu un Titāna sliedēm. Gonkām un treniņiem līdz 100Km izmantoju supervieglu tīra karbona beņķi bez jebkāda polsterējuma, taču lieliem attālumiem neder. Bet kas man patīk tīra karbona beņķī ir precizitāte, jo nav polsterējuma un tā ūūū sajūta dažos ķermeņa punktos :D Gribu pamēģināt nākamsezon Tune Speedneedle vai Komvor. Taču nav sēdekļa kas der visiem. Pakaļas cilvēkiem ir dažādas un sēdeklis ir stipri individuāla padarīšana. Kad agrāk trenējos aktīvi, mocijos ar beņķiem, nevarēju nobraukt vairāk par 100Km bez izteikta diskomforta. Tagad nekādu problēmu, gandrīz kā dīvānā sēžot.
Visi beņķi kas nākuši līdzi nedārgajiem ričukiem, ir baigās drazas, ar tādiem es nevaru pabraukt.
Viri!Kad tiko atsaku savas velo gaitas bij tas gods taa gruntigi kontakteties ar musu ilggadejo profinu Raivi Baltasti. Nu tad es ar uzdevu daudz lidzigu jautajumu. Tiesi par benkiem man atminaa ir visspilgtaak palicis, ko shamais teica. Ar benki ir jaabuut taa ; nobraucot garu gonku vai treninu tev pajautaa, kaa benkis. Tu rausti plecus, jo nav ko teikt. TU VINU NEESI SAJUTIS. Tas ir ideaals variants.
Loti intima lieta. Zinu “pakalas” kuras var nosedet uz plika karbona, citi preteji. Nav jega ekonomet 100-150 gr no savas labsajutas. Tas ipasi izpauzas daudzdienaas(Beskidy, Sudety,…) Nemazsvariga lieta - svaiga bikse(jauns pampers) . Var neglabt nekads super druper benkis ja valkaa vecas lupatas.
Esmu dzive braucis ar loti dazadiem .Sakot ar XVZ brinumiem, BROOKS , un tad loti dazadiem plastmasas izstradajumiem. Pilnigi piekritu kurjera teiktajam.Loti intima un individuala lieta.
agrāk braucu ar fizik nisne, likās ļoti ērts, bet pasmags.
tagad ir bontrager inform rl
sākumā kamēr pierada, likās paciets, bet tagad negribas pat mainīt prom. vajag tik savu dibena izmēru noskaidrot un nopirkt īsto.
sobrid kaulu platumu var nomērīt Sport2000 veikalā, Olimpijā. ir arī sēdekļi ;)
Es laikam esmu netradicionāls, man der ļoti daudzi sēdekļi, un galējs diskomforts dēļ sēdekļa īsti nav manīts. Taču ir modeļi ar kuriem es jūtos sevišķi labi - SLR. Intereses pēc pārgāju uz tīru karbonu bez polsteriem, nekas neizmainījās (tātad der (nobraucu H-100, jutos super)). Mana pārliecība, ka sēdeklis jāapskata komplektā ar stuti. Jo sēdeklis slāpē mikro vibrācijas, taču pienācīga (lasi karbona) stute, slāpē arī makro svārstības.
Belohvoščiks brauca ar tādu pat Fizik Arione. Ar kādu tagad brauc, neesmu ievērojis.
http://www.hawaii.ee/?id=6003&PHPSESSID=42acea2df9f5fee95f6da7e91cde6d34
Arī Motja brauca Designa Kokken un HTC-Columbia ar Fizik Arione. Galu galā daudzi profi ar tādu brauc.
Belohvoščiks brauca ar tādu pat Fizik Arione. Ar kādu tagad brauc, neesmu ievērojis.
http://www.hawaii.ee/?id=6003&PHPSESSID=42acea2df9f5fee95f6da7e91cde6d34
Arī Motja brauca Designa Kokken un HTC-Columbia ar Fizik Arione. Galu galā daudzi profi ar tādu brauc.[/quote]
ja jau viņi brauc, tad mums ar vajag :)
ko vēl gribēju piebilst, man patīk taisnie beņķi, ir arī tādi ar ieliektu vidu. man tādi personīgi rada diskomforta sajūtu minoties :D
Sēdekļa jautājums noteikti jāskata kompleksā ar stuti, to izjūt ļoti labi, ja ir iespēja jābrauc ar karbona. Vēl varu piebilst, ka sajutu arī lielu atšķirību sitienos, kāda ir aluminum rāmim no karbona, bet tas jau ir cits jautājums.
Arī neesmu ļoti jūtīgs pret dažādiem sēdekļiem, bet par labāko sev esmu atzinis Bontrager Race Lite 2006.gada izlaidums, nav no paša vieglā gala, sver ap 200gr. Ir no izteikti izliektajiem.
uz velo ir redzams:
:) kā reklāmu neuztrvert, jo vismaz gadus 4 tādus nopirkt vairs nevar. Pats ar bažām domāju par mirkli kad šim pienāks gals un būs jāmeklē cits, ļoti jau pierasts.