SEB Tukuma trases izpēte 29.07

Par Spuņciemu nezinu, bet pie Kūdras vēl vakar bija tikai 50km/h ierobežojums, t.i. posmā no apvedceļa līdz pašas Kūdras beigām. Pie Kūdras nez vai kas būs mainījies pa divām dienām. lai gan mazums kas ceļiniekiem uznāk - brīvdienās kā nekā maksā vairāk :)

ātruma ierobežojums ir, bet tas ne pārāk būtiski pagarina braukšanas laiku līdz/no Tukumam… luksaforu nav.

Šodien ap 14.00 braucu caur spuņciemu uz Plieņciemu! Kā braycām tā izbraucām, zīme 50 caur spuņciemu un viss! Nekādas apstāšanās nesanāca :)

Braucot pa apvedceļu caur Spuņciemu, ir ātruma ierobežojums 70km/h un atsevišķās vietās tas tiek samazināts līdz 50km/h. Taču nekādu luksaforu un citu šķēršļu nav un ceļš ļoti raits…

Nu man liekas visu laiku labākā SEB maratona trase! :O Beigās bija tik kruta, ka pat sāka prasīties grantene atelpai :D Riktīgi interesanti uzbraucieni/nobraucieni. Šogad tiešām vērā ņemams trases interesantuma uzlabojums (ja neskaita drausmīgo Vietalvu :D) (Varbūt trase liekas interesantāka, tikai tādēļ, ka braucu šogad sportu :D). Tā tik turpināt!
Dzirdināšanas punkti manuprāt bija ideāli izvietoti (attāluma ziņā)
Skatītāju gaviles finišā arī super. Tādus atbalstītājus varētu izvietot arī pie grutajiem kāpumiem mežā, lai vieglāk mīties.

Liels paldies Igo aģentūrai, tiešām ideāla gonka!

Pievienojos, trase bija super, ļoti patika stāvie kāpumi, kā arī interesantie nobraucieni, protams arī upīte + dubļu zampa. Personīgi priecēja arī finišs.
Dzirdīšanas punkti tik tiešām bija savā vietā, nebija īpaši jāmaina braukšanas ātrums, lai tiktu pie kārotā dzēriena. Diemžēl ne vienmēr tā ir :(, gadās, ka dēļ lielā ātruma dzirdināšanas punkts nav ņemams.

Tā kā + no manis.

[quote=Helminth]Nu man liekas visu laiku labākā SEB maratona trase! :O Beigās bija tik kruta, ka pat sāka prasīties grantene atelpai :D Riktīgi interesanti uzbraucieni/nobraucieni. Šogad tiešām vērā ņemams trases interesantuma uzlabojums (ja neskaita drausmīgo Vietalvu :D) (Varbūt trase liekas interesantāka, tikai tādēļ, ka braucu šogad sportu :D). Tā tik turpināt!
Dzirdināšanas punkti manuprāt bija ideāli izvietoti (attāluma ziņā)
Skatītāju gaviles finišā arī super. Tādus atbalstītājus varētu izvietot arī pie grutajiem kāpumiem mežā, lai vieglāk mīties.

Liels paldies Igo aģentūrai, tiešām ideāla gonka![/quote]

pievienojos visam, izņemot dzeršanas punktus, garajā gabalā uzkožamie tikai 10 km pirms finiša! Pats Japiņš stāsta, ka ēst esot jāsāk pēc pirmās stundas, labi, ja brauc 1,5 h tad neko, bet man garā bija 3,5h.

pēdējo sebu braucu pagājšgad Smilteni, šodien doma bija, ja braucu, tad tikai garo, lai nav no pēdējā koridora. Tā nu es vientulībā(man patīk vientulība trasē) tiku līdz kādam 52 km, kad mani tauta saķēra. Tūdaliņu barvedis ar vēl diviem vilka pa priekšu, man tajā brīdī gāja ap 30, šie kautkur ap 35, tā kā nekāda kosmosa ;). Mammadaba braucējus nedaudz pabaidīju, pareizāk sakot šie paši sabaidījās.

pirmie 50 km bija iemidzinoši, pēdējie 20 iznīcinoši, kopumā jautri. Tūdaliņu vairākums bija zolīds mani apdzenot.

Sen nebija sanācis paviesoties SEB mačos, tad nu šodien pēc ilgiem laikiem apmeklējām pasākumu. Es gan tikai līdzjutējos un skatītājos, bet arī mani ir ko komentēt:)

Cienījamie braucēji, lai gan šis pasākums ir veltīts riteņbraukšanai, tomēr arī bez skatītājiem un līdzjutējiem neiztikt, vai ne? Tad cienīsim viens otru un nebrauksim gluži skatītāju rindās iekšā, kā tas notika pēc tautas klases starta, kad braucēji minās finiša kalnā. Kā var vispār ienākt prātā braukt pa trotuāru, kur stāv līdzjutēji, tai skaitā ļoooti daudz mazu bērnu???

[quote=ugunde]Sen nebija sanācis paviesoties SEB mačos, tad nu šodien pēc ilgiem laikiem apmeklējām pasākumu. Es gan tikai līdzjutējos un skatītājos, bet arī mani ir ko komentēt:)

Cienījamie braucēji, lai gan šis pasākums ir veltīts riteņbraukšanai, tomēr arī bez skatītājiem un līdzjutējiem neiztikt, vai ne? Tad cienīsim viens otru un nebrauksim gluži skatītāju rindās iekšā, kā tas notika pēc tautas klases starta, kad braucēji minās finiša kalnā. Kā var vispār ienākt prātā braukt pa trotuāru, kur stāv līdzjutēji, tai skaitā ļoooti daudz mazu bērnu???[/quote]
Jā šo es ar redzēju… Startēju no VI koridora un kā jau parasti SEBos - pašas lielākās cīņas tiek izcīnītas tautas vidusdaļā :) Tieši minoties kalnā tūlīt pēc starta, viens brašulis nespēdams apsteigt trasē, izdomāja, ka jāpabiedē līdzjutēji un kādus 5 braucējus, tai skaitā mani, apdzina, braucot pa trotuāru :)
Bet visādi citādi forša trase un forša gonka! Kopumā braucēji laipni un saprotoši.

Man pirmais SEBs. Trase ļoti patika. Pie viena nobrauciena likās, ka tur varbūt palikšu, jo ātrums ap 40, bet tur tādi normāli akmeņi, sanāca labs tramplīns, ar laimīgu piezemēšanos.
despecs, zini, nebija tik traki no beigām, labi, nebija man laikam pašas, tikai X koridors. Laikam bija vēl XI. Biku jau besīja tā zombiju gaita pa mežiņiem, kur normālas divas sliedes, un varētu normāli vilkt. Nācās dzīties pa vidu, pa zālīti. Nekas, nākamā posmā būs no vienas puses vieglāk (bet gan jau arī grūtāk), ko var gribēt no beigām sākot.
Tas nav pārmetums kādam, paša jau manis vaina, ka pirmo reizi braucu.

Domāju, ka cieņai būtu jābūt abpusējai, un par savu personīgo bērnu drošību arī vajadzētu padomāt drusku vairāk.
Neredzēju šo konkrēto momentu, bet parasti nudien apbrīnas vērta ir tā dažu vecāku vieglprātība, kas pašā trases malā novieto bērnu ratiņus un mierīgi atļauj lēkāt mazuļiem. Un ja nu pēkšņi zavals un kāds braucējs uzkrīt mazajam virsū? Un vai jūs varat garantēt, ka bērns pats nepielec par tuvu trases malai?
Ir gadījies stāvēt trases malā pirmajos km, kad pilnā ātrumā garām nesas tautas spice - nu NAV tur ko darīt maziem bērniem (ja vien viņi nav vismaz 5 m no trases un vecākiem stingri pie rokas).

novērotājs
Neredzēju, bet ir viedoklis???
Pirmkārt, nebija viens gadījums, bet sākot ap vidu to bija varētu teikt jau nepārtraukti. Otrkārt, esmu bijusi frontes abās pusēs un ļoooti labi zinu, kur un kad es vai mani bērni var atrasties un kur nevajadzētu. Neviens nestāv ceļa malā, kur pa granteni “mauks” garām bars riteņbraucēju. Es runāju par gājēju ietvi ar gana augstu apmali, kur trase ved pret kalnu pa pietiekoši platu baucamo daļu, lai tiem, kam “deg” nevajadzētu apdzīt apdraudot citus.

Diez vai šodien notika kas ekstra atšķirīgs no parastās starta situācijas, kas ir redzēta n+1 reizi. Tas, ka startā atsevišķi braucēji izmanto trotuārus, gadās regulāri (Tukumā it īpaši, kad vēl vecajā starta vietā tā bija vienīgā iespēja izvairīties no nelīdzenā bruģa). Labi tas vai slikti - tas ir atsevišķas diskusijas temats, bet tā ir realitāte.
Un bērni reizēm ir visai neprognozējami - tas no manas regulārās pieredzes darbā ar viņiem.
Bet lai nu paliek - ne par to šeit stāsts.

Es nerunāju ne par pērnā un ne aizpērnā gada Tukuma posmu, bet par šodienas. Un jā, man neliekas ok lekt uz apmales, kas ir pilna ar gājējiem un skatītājiem, tikai tāpēc ka bruģis (vai kas cits) traucē. Es nerunāju par situāciju, kad trotuārs ir brīvs un pa to neviens nepārvietojas.
Un tagad, lai paliek:)))

Novērotājs, Tev nav taisnība. Kur tad skatītājiem atrasties, ja ne uz trotuāra?? Arī bērniem, arī ratiņiem. Tā nav trase. Žēl, ka tiem trotuāru braucējiem negadījās priekšā ceļa zīmes, par kurām brīdināja Igo pirms starta. Bet tā jau ir, ka atsevišķiem indivīdiem vienkārši nepielec, pat ja iepriekš speciāli par to pabrīdina.

Skatītājiem ir jāizvērtē drošības aspekts, un par to vispār būtu jādomā arī orgiem - ne paziņojumu, bet taustāmu norobežojumu līmenī.
Viss ir labi, kamēr ir labi, bet startā tie ātrumi reāli ir lieli, un ikvienam vecākam, kas draudzējas ar galvu, primārajam vajadzētu būt sava bērna drošībai, nevis labākajai vietai pie trases malas, lai varētu tētim, brālim vai onkulim pamāt ar rociņu (viņi, visticamāk to pat neredzēs, ja vien nestartē
mammadaba).
Sadursme ar pilnā gaitā braucošu riteni vai no tā krītošu 80 - 100 kg braucēju mazajam skatītājam draud kā minimums ar nopietnām traumām (par maksimumu pat domāt negribu).
Ko vainosim, ja uz trotuāra malas esošam skatītājam uzkritīs kāds braucējs (kritieni startā nav retums) un vai vainīgā atrašana mazinās traumu smagumu (it īpaši bērniem)?

Nejauc divas dažādas lietas. Runa ir nevis par uzkrišanu no trases uz trotuāru, bet par apzinātu braukšanu pa trotuāru, apdraudot gājējus. Protams, pašsaglabāšanās instinkts prasa skatīties uz visām pusēm, arī uz pa trotuāru lidojošiem, nu nezinu, nevaru izdomāt piemērotu vārdu, lai neizmestu no foruma :) Bet tas taču nav normāli, piekrīti?
Labi. Viss. Šī tēma bija par trases izpēti…

novērotāj,
es runāju tikai un vienīgi par konkrētu situāciju un par to, ka braucējam nav ko darīt uz gājēju ietves, ja tur atrodas skatītāji, neatkarīgi no to vecuma. nez, varbūt kaut kas ir mainījies par šiem gadiem, kad vairs nebraucu, bet kaut kā neienāca man prātā kādreiz braukt uz trotuāra, kur pilns ar skatītājiem.

Neapspriedu tā braucēja rīcību, kurš vālēja pa trotuāru, bet gan otru šīs lietas aspektu - skatītājus ar maziem bērniem uz pašas trotuāra malas (un tādu ir ne mazums - vienmēr).

njā, ar maziem bērniem sacensībās (un uz ielas vispār) nav ko rādīties - visām mātēm sēdēt mājās, kamēr bērns sasniedz n gadus !!! :D